Aktsia "õiglane" hind/väärtus

Mida paganat see väärtus siis veel on, kui hind ?
Ehk siis mis hinnaga sa aktsiat tahad edasi hoida. Kui tahad maha müüa, siis on hind liiga kõrge - tootlus liiga väike, lootus ka. Kui ei taha müüa, siis on hind paras või madal (oled rõõmus) ja aktsia omab sinu jaoks väärtust.
Milline see õiglane hind on see sõltub juba inimese ootustest, mõni lepib vähemaga, mõni tahab rohkem.
Turult saab kaupu/aktsiad osta nii väärtusest kui turuhinnast odavamalt või kallimalt.
Õiglane väärtus... alright! Ma olen kuulnud küll ja küll fundamentalistide niuksumist selle kohta, kuidas kohalik aktsiaturg eesotsas Hansapangaga oli niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ülehinnatud, et lausa kole. Fain. Kuidas tegelikult oli? Nüüd olid siis kohalikud fundamentalistid keeranud oma mudelitel nuppe sedasi, et Tallink peaks maksma 5-6 EUR. Maksab 3.40 (kolm koma neli!). Vägisi meenub filmis FALLING DOWN Käkkmoonaldsisse automaadiga sisse jalutanud siilisoenguga Michael Douglas, kes võrdles leti ees oma hamburgerit (käkk) pildil olevaga ja küsis nõudlikult "Can anybody tell me what's wrong with this picture?" Point - "õiglane väärtus" on parimal juhul "educated guess according to analysts best knowledge" ning seda tuleks ka vastavalt kohelda.

Ma olen ammu juba mõelnud, et teeks oma MBA analüütikute track recordi peale ja vaataks kes ja kuidas suudab jätkusuutlikult turgu biitida ning kas tegemist pole mitte järjhekordse meetodi- või tsükliguruga. Meetodiguru muide on nii kaua kõva mees, kui tingimused muutuvad. Tsükliguru aga räägib ühe tsükli ulatuses õiget juttu ning järgmise tsükli ajal ei mäleta tüüpi enam keegi.

Karum6mm
(tegelikult muide respekteerib ja austab fundamentaliste, sest nad on kindalt targemad kui m6mm. Lisaks sellele on ka täiesti vastupidiseid (positiivseid) stoorisid, millega m6mm isegi raha on teeninud)
S.Niper, market doesnt care if youre right. Market always IS right.
Õigus ei võrdu õiglus;)
Tallinki osas on mitmed Eesti analüütikud endale vee peale tõmmanud. Õnneks ei läinud odava reklaami ohvriks ja keeldusin uskumast tuntud firmade analüütikute soovitusi. Õnneks kohtasin kainemalt situatsiooni jagavaid analüüse ja see aitas kindlalt Tallinkist eemale hoiduda.
Muzzi: Kas need analüüsid puudutasid ka teisi aktsiaid ning kas sa võiks nende hinnasihte siin tutvustada?
Kipun 100% nõustuma Karumõmmiga. Vist seetõttu, et olen liiga laisk finantsanalüüse tegema ja vist ka seetõttu, et olen 2 aasta jooksul näinud piisavalt palju "ebaratsionaalseid" mõjusid aktsia hindadele. Seepärast ehk olen ka loobunud mõttest mingite valemitega ennustada hinda.
Usun et fundamentaalväärtused on küll olulised pikas perspektiivis - kui ei ole nii selge nägemisega et julgeks teha investeeringut 1-3 aasta perspektiiviga.
Pigem on tekkinud USK, kuid lähima paari kuu liikumisi ilmesteavad pigem irratsionaalsed tegurid ja neid on isiklikult lihtsam ära tunda kui veendunult öelda et miski aktsia peaks aasta paari pärast maksma X väärtuse.
kas see on õiglane hind?
Book Value Per Share (mrq + Total Cash Per Share (mrq = ÕIGLANE HIND

soovitaksin kasutada terminit "õiglane hind" mitte terminit õiglane hind. Annab realistlikuma pildi kui kasutad.
Kas teised näevad midagi? Mina näen puruse jutust ainult 2 esimest rida, siis tuleb suur valge auk. Mis seal on?
Su silmad sind ei ei peta, MSM. Pensioni võid jätta välja võtmata.
MSN

Lase kuuma triikrauaga üle, küll siis näed :)
ikka *MSM*, andestust :(