9 kuu tulemused USA-s

Tutvusin USA ettevõtete tulemustega. Muljed olid järgmised:
Intel - üllatavalt head tulemused, aga selle ettevõtte puhul on oluline pigem see, mis juhtub 6-12 kuu perspektiivis. Investorid hakkavad varsti jälle tuleviku pärast kartma.
AMD - III kvartal oli II kvartaliga enam-vähem sama. Tulevik mõnes mõttes samade küsimärkidega, mis Intelil. Ainuke asi - turuväärtuse õigustamiseks piisab sama kasumi hoidmisest.
Nokia - väga head tulemused. Selgelt peksab teisi tegijaid antud sektoris.
Ericsson, Motorola - praegu saavad selgelt Nokialt tavalise mobiiltelefoni müügi osas peksa. Ei usu, et lähiajal midagi selles osas muutub.
Loodetavasti Nokia ja Ericsson valitsevad järgmise 10 aasta arengus. Igal juhul neid aktsiaid ma ei müüks lühikeseks isegi siis, kui nad 5 korda rohkem maksaksid. NOK ja ERICY oleks siiski täiesti võimalikud investeeringud juba praegu, kui ma ei usuks turu kui terviku edasist langust.
MSFT - sellest tõusust, mis tulemuste avalikustamisele järgnes, ma küll aru ei saanud. USA-s oodati vist ikka eriti tagasihoidlikke tulemusi. P/E = 34. Tulevikult midagi erilist oodata ei ole. Valuation on nagu natuke kõrge. Pigem võiks olla P/E 20. See oleks market cap 220bn USD, mitte 320bn USD.

KO - Coca-Cola vallutab Hiinat, aga sellest võib väheks jääda. Olulisematel olemasolevatel turgudel midagi väga head ei ole. USA-s enam-vähem sama müük, kasvu ei ole näha. Saksas olid halvad ilmad, müük tuli -5%. Kokkuvõttes on hea, kui on võimeline sama taset hoidma.

JNJ - Euroopa müük oli tagasihoidlik. Seetõttu võiks tõesti aktsia vähem maksta, aga tegelikult võiks see ka olla üks võimalikke investeeringuid pärast suuremat langust.

BA - Jälle ei saa ma aru valuation’ist. Kõik on nagu nõus, et mingit olulist kasvu sealt ei tule. Ka ettevõte prognoosib 3bn USD positiivset rahavoogu aastas. Samas võib vabalt hullemini minna. Ettevõtte turuväärtus on ikka mingi 55bn USD. Minu arvates on 10-aastane USA valitsuse võlakiri mõttekam. Boeing võib pigem Airbusile veelgi turgu kaotada. Kõrged kütusehinnad peaksid samuti halvasti mõjuma sellele tegevusalale.

Pole vist vaja mainida, et intressimäärasid arvestades tunduvad kõik aktsiad astme võrra liiga kallid olema.