Kuidas hindate - kellelt võib oodata parimaid dividenditootlusi (tänase hinna tasemelt)? 9 kuu tulemused on teada.
9 kuu tulemuste ja senise dividendimaksmise baasilt ise hindaks, et ehk Eften, Sadam, Vesi, Telia Lietuva aga näiteks seni üsna viisakat (dividendi)tootlust teinud TKM tänu kesistele tulemustele ei pruugi 2026 üldse midagi eriti maksta. Ka Ignitise ja Merko kasumid on vs 2024 suht madalal 9 kuu baasil. Infortarist ei oska midagi arvata kuna aastaalguse tulemused olid väga kehvad (HY1).
Ignitisel küll 9 kuu tulemuste pealt ei tohiks probleemi olla maksta vastavalt oma dividendipoliitikale €1,39. Üldiselt ongi ju nii, et kui reinvesteerimisvõimalused ahenevad, aga finantsseisund võimaldab, siis payout (DPS suhtena EPSi) võiks paraneda. Ja ma küll ei näe, miks Ignitise finantsseisund praegu ei peaks võimaldama.
mis mõttes? Balti börsi dividendimaksjad, eeskätt Eesti omad mind seetõttu huvitavadki, et läbi investeerimiskonto lükkan võimalikku tulumaksu edasi nii palju kui saab.
Apranga ikka üllatab meeldivalt. Ehkki neil siiani pole div. poliitikat, nad pole lubanud igal aastal maksta. Nüüd hind eest ära läinud juba ning tootlus vast polegi nii seksi. Oman üht haljendavat jupikest ja võtan suvel juurde nokatäie.
Minu isiklik arvamus, ei ole sobilik investeeringuteks ))))
Panustan Ignitise, Elevingi, Artea. Delfin…Mulle tundub, et Merko kuidagi ülehinnatud )))) Lihtsalt tunne ))))