14.mai - Majandustulemused avaldavad HPQ,WMT,AMAT jt.

Vihje tahtsin anda aga hoopis biotechi vallast:

Nädala lõpus toimub ASCO konverents, kus firmad esitlevad vähiravimite uuringutulemusi…

Investeerimispangad on teistest enam esiletõstnud Celgene (CELG) Thalomid’i,
Genentech’i ja Idec(IDPH) Rituxani

Samuti Amgeni kehvveresuse ravimit Aranesp*, mida loodetakse hakata kasutama vähivastasest kemoteraapiast tekkiva kehvveresuse taastamisel.

Immunexi ja Abgenix(ABGX) ravimilt ABX/EGF oodatakse pos. vahetulemusi

Enamike firmade ja ravimite kohta peaksite ifi leidma LHV saidilt otsimismootori abiga
http://www.lhvdirect.com/news/search.cfm?submit=1&search_channels=193&search_title=

*Aranespi kasutasid suusasportlased suht edukalt dopinguainena viimasel hooajal.

08:30 ET Retail Sales rose 1.2% total; 1.0% ex-autos; stronger than expected :

tuleb eelmisele kolmapäevale sarnane päev :)
viimane aeg ka juba
reede on päris lähedal
turg sulgub täna veidi kõrgemal nullist....nii 0,3% umbes

Pessimist.
mina arvan, et täna kisub küll miinusesse. mingisugust põhjendust tuua ei ole peale selle, et tulemused (firmadel) on endiselt viletsad ja süsteem on mäda
Wal-Mart (WMT: news, chart, profile) saw its profit beat Wall Street's consensus estimate by a penny per share in the first quarter, earning more than $1.65 billion, or 37 cents per share, up from $1.38 billion, or 31 cents a share, tallied in the year-ago period.
ja nüüd võtame wmt p/e, mis on 37. ma saan aru küll, et paljudele see p/e ei meeldi, kuid me peame arvestama, et turul väga paljud inimesed just AINULT sellest tänapäeval lähtuvadki ja targem on orienteeruda lammaste järgi kui mängida julget oinast ning teha oma prognoose. sellega magame me maha ainult head sisenemised. inimesed mõtlevad järjest enam firma teenitud kasumile, aga mitte PR laadsele muule tränile.
kaldun siiski arvama, et p/e p6hjal investeerijaid on tykk maad vähem, kui muudel alustel investeerijaid. kes siis on lambad ja kes oinad?
ma kusagil lugesin, et inimesed järjest enam vaatavad p/e-d, kuid mingisugust uuringut vist tehtud tõenäoliselt ei ole. seda oleks aga väga huvitav teada küll. aga lihtne p/e kasuks lause oleks, et usaldust ei võideta lubadustega vaid usaldus võidetakse pikema aja jooksul. enroni ja wcomi puhul muidugi näeme, et ka p/e pole päris piisav, aga siin juba teised probleemid.
pool päeva saab just läbi, praegu ei paista kukkumist kuskilt otsast,

kui tuleb kukkumine, siis kella üheksa ja kümne vahel, aga see tuleb selline väike korrektsioon

...kukkumine tuleb siis kui ootused saavad reaalsuseks:
AMAT oodatust kehvemad tulemused - pettumus;
oodatust paremad tulemused - kasumivõtmine
no nii paisatb et korektsioon täna jääb ära ja turg läheb veel rohkem üles
tundub et avaldatavad tulemused võivad pakkuda häid üllatusi
isegi wcom kosub
kas tahad graafik kihla vedada et q lõpetab vähemalt 32,5 täna
Applied Materials Announces Results for Second Fiscal Quarter 2002; New Orders

Increase to $1.69 Billion;
Net Sales Reach $1.16 Billion

Minu arusaamist väga head tulemused
seda näha ka after hours hinnast
sa graafik pead nüüd minu pärast kommentterima, et ma ükskord ütlesin et õhtul vähe juttu siin teil
Bush Signs Bill To Tighten US Border Controls
VSNX, VISG

INVN liikus vähe,OSIS mitte