Minu arust on uus xxl.ee hea koht kust hankida infot meelelahutamise kohta...sellist pole varem eestis tehtud...restoranide/baaride/hotellide omanikud maksavad hästi ense reklaamimise eest helsinki.net leheküljel ja ega nad siingi maksmata hakkama ei saa...loodetavasti katab xxl.ee ja infopiste kogu baltikumi ja osa ida-euroopast sarnaste city-portaalidega, usun, et siis hakkab neil lõpuks hästi minema...
XXL muudab varsti nime.On kaks varianti-M või S.
Möldrile veel seda, et kuna kogu veebiarendus tehakse infopiste kontoris saab xxl.ee keskenduda nüüd peamiselt ärile ja programmerimismeeskonna asemele tööle võtta müügimeeskonna.
Palju kasulikum on tegeleda enese müügiga kui mõelda selle peale, kuidas mingit tehnilist tulemust saavutada.
Palju kasulikum on tegeleda enese müügiga kui mõelda selle peale, kuidas mingit tehnilist tulemust saavutada.
kasse on mud&snow
Palju XXL 2 miljonist aktsiast pisi-actionäride käes on ?
Vaadake aga - www.iksiksell.ee on oma lehekülge uuendanud - kellelegi selle eest palka makstakse järelikult midagi ettevõttes veel toimub. Postitiivne :-)
Vabandage rumalat küsimust - aga kas keegi seletaks, kuidas hind oli 45, aga üks 2000-aktsia müük tegi sellest 21.70 ??????
Veel rumalam küsimus - Kui ma tahan müüa aktsiat 1 krooni eest, kas ma saan seda teha ??? Ja kas hind on siis 1 kroon ???
Vabandage rumalat küsimust - aga kas keegi seletaks, kuidas hind oli 45, aga üks 2000-aktsia müük tegi sellest 21.70 ??????
Veel rumalam küsimus - Kui ma tahan müüa aktsiat 1 krooni eest, kas ma saan seda teha ??? Ja kas hind on siis 1 kroon ???
Vaadake börsiteadet.
kes sind keelab ;)
EBRD on ikka tõeline "arengupank", kui sellisesse riskikapitali projektidesse oma raha paneb, ja seda veel praeguses turgude olukorras.
Isegi arvestades reedeseid uudiseid XXL lisainvesteeringutest,
(kus pakutud 34 krooni aktsia eest on selgelt EBRD ja Cresco raha
raiskamine), kas poleks loogiline firma reaalset tegevust arvestades, kui
XXL aktsia hind langeks veelgi nii 10-15 krooni
tasemele?
Küsimus selles, milles seisneb XXL väärtus? Portalibusiness seda
enam ei ole, kuna selles osas arendust ei tehta ning jooksutatakse
põhimõtteliselt frantsiisi alusel soomlaste linnaveebe, mis peaks olema veel
pikaks ajaks kahjumis ning ehk Baltikumis ka mitte kunagi ära tasuv äri.
Webidisaini ja programmeerimise osas peaks töötajate arv olema väike
(ja Eestis on meeskonna suurendamine keeruline, et mitte võimatu),
mingit erilist unikaalset ja kordumatut know-how´d ei omata, omi tooteid
ega teenuseid välja töötatud ei ole. Selles osas ollakse seega üks
paljudest webifirmadest, kellel ehk küll hea müügimeeskond Soome turule,
kuid ei enamat.
XXL võib vabalt olla normaalne või ka väga hea webiagentuur,
kuid kas see annab veel põhjust sellisteks turuväärtusteks?
(kus pakutud 34 krooni aktsia eest on selgelt EBRD ja Cresco raha
raiskamine), kas poleks loogiline firma reaalset tegevust arvestades, kui
XXL aktsia hind langeks veelgi nii 10-15 krooni
tasemele?
Küsimus selles, milles seisneb XXL väärtus? Portalibusiness seda
enam ei ole, kuna selles osas arendust ei tehta ning jooksutatakse
põhimõtteliselt frantsiisi alusel soomlaste linnaveebe, mis peaks olema veel
pikaks ajaks kahjumis ning ehk Baltikumis ka mitte kunagi ära tasuv äri.
Webidisaini ja programmeerimise osas peaks töötajate arv olema väike
(ja Eestis on meeskonna suurendamine keeruline, et mitte võimatu),
mingit erilist unikaalset ja kordumatut know-how´d ei omata, omi tooteid
ega teenuseid välja töötatud ei ole. Selles osas ollakse seega üks
paljudest webifirmadest, kellel ehk küll hea müügimeeskond Soome turule,
kuid ei enamat.
XXL võib vabalt olla normaalne või ka väga hea webiagentuur,
kuid kas see annab veel põhjust sellisteks turuväärtusteks?
To: Jüri Kaljundi
Mis sa arvad, et sinu business on mingi unikaalne värk, et 25% eest 7-8 miljonit küsida? Mida sina omast arust selle raha eest müüsid? Kontorimööblit? Mina ei usu... Sa müüsid perspektiivi ja kasvupotentsiaali.
Täpselt seda teeb ka XXL... kui aasta lõpuks on XXL üle terve ida-Euroopa (selleks see emissioon tehtigi), siis vaatame uuesti, kes millisest firma- ja aktsiaväärtusest räägib.
Lisaks on XXLi meestel mingi idee, mitte nagu Microlinki tüübid, kellel on seifid raha täis (emissioonid kokku üle 60 milli) kuid tegelikult ei oska selle rahaga midagi ära teha. Ja üldse taovad ainult rusikaga vastu rinda ja kisavad, et nemad on kõige suuremad... Kes usub, et nad suudaksid Eestis investeerida 200 miljonit portali businessi nagu nad on siin kisanud.
Mis sa arvad, et sinu business on mingi unikaalne värk, et 25% eest 7-8 miljonit küsida? Mida sina omast arust selle raha eest müüsid? Kontorimööblit? Mina ei usu... Sa müüsid perspektiivi ja kasvupotentsiaali.
Täpselt seda teeb ka XXL... kui aasta lõpuks on XXL üle terve ida-Euroopa (selleks see emissioon tehtigi), siis vaatame uuesti, kes millisest firma- ja aktsiaväärtusest räägib.
Lisaks on XXLi meestel mingi idee, mitte nagu Microlinki tüübid, kellel on seifid raha täis (emissioonid kokku üle 60 milli) kuid tegelikult ei oska selle rahaga midagi ära teha. Ja üldse taovad ainult rusikaga vastu rinda ja kisavad, et nemad on kõige suuremad... Kes usub, et nad suudaksid Eestis investeerida 200 miljonit portali businessi nagu nad on siin kisanud.
Siin ei ole enam tegu tõsise diskussiooniga vaid emotsionaalse, lapsiku vaidlusega a la "vaata milline sa ise oled" ja "küll ma sulle alles näitan tulevikus kui suureks kasvan". Naljakas lugeda.
Mul on xxl üle hea meel. Nagu teadja väitis on xxl'il idee ja praktiliselt muud mitte midagi (kui võrrelda turuväärtusega). XXL tegelastel on õnnestunud seda ideed kalli raha eest müüa ja leida jüngrid kes sellesse usuvad. Mina isiklikult sellesse ei ususekti ei kuulu aga meil on religiooni valimisel täielik vabadus. Õnn kaasa!
Mul on xxl üle hea meel. Nagu teadja väitis on xxl'il idee ja praktiliselt muud mitte midagi (kui võrrelda turuväärtusega). XXL tegelastel on õnnestunud seda ideed kalli raha eest müüa ja leida jüngrid kes sellesse usuvad. Mina isiklikult sellesse ei ususekti ei kuulu aga meil on religiooni valimisel täielik vabadus. Õnn kaasa!
vaikus vä?
Ma siis küsiks uuesti, ilma emotsioonideta, mille järgi on hetkel
arvutatud XXL aktsiahind? Miks ta nii kõrgel on? Põhjendust
tahaks kellelti kuulda. Webiagentuuriks olemine lihtsalt ja
Interneti vallas tegutsemine ei ole veel põhjendus.
Seda tahakski teada, mis see XXL visioon on, millel nende väärtus
põhineb? Millega nad tegelevad, kus, kuidas?
arvutatud XXL aktsiahind? Miks ta nii kõrgel on? Põhjendust
tahaks kellelti kuulda. Webiagentuuriks olemine lihtsalt ja
Interneti vallas tegutsemine ei ole veel põhjendus.
Seda tahakski teada, mis see XXL visioon on, millel nende väärtus
põhineb? Millega nad tegelevad, kus, kuidas?
Põhjust ei tea. Paistab, et müüjad pole nõus hinda
alla laskma - müügipool praktiliselt puudub. XXL-i
aktsionärideks on ilmselt pikaajalised investorid, kel
pole seni olnud põhjust oma visiooni ettevõtte tulevikust
ümber hinnata (laienemine välisturgudele jne.).
alla laskma - müügipool praktiliselt puudub. XXL-i
aktsionärideks on ilmselt pikaajalised investorid, kel
pole seni olnud põhjust oma visiooni ettevõtte tulevikust
ümber hinnata (laienemine välisturgudele jne.).
Hey hey Jüri, aktsiahindade tasemetele on mitmeid selgitusi. Kui sa teaksid XXL-is toimuva kohta rohkem ega sa vist enam nii skeptiline ei oleks...ilmselt sul eriti infot ei ole ja sellepärast arvadki, et aktsiahind on ülehinnatud
Ja miks peaks keegi üldse kallist infi levitama...targem on see enda teada jäta
Ja miks peaks keegi üldse kallist infi levitama...targem on see enda teada jäta
Teadja püüab XXL'i üles rääkida, samal ajal väites, et on olemas info, mis ei ole kõigile turuosalistele kättesaadav. Sellise jutu peale küll ei tasu loota, et keegi hakkaks hirmsasti xxl'i ostma, pigem vastupidi. Jutust selgub, et tegemist on mingisuguse ebamäärase siseinfoga, mis on väidetavalt hetkel positiivne ja iseenesestmõistetavalt nii väärtuslik, et keegi ei avaldagi seda teistele turuosalistele. Kes garanteerib aga, et mingil hetkel ei teki negatiivne info, mis on ka ainult mingitele teadjatele kättesaadav?
Sellisest s... st nagu xxl tuleb igal juhul eemale hoida. Teadja, osta seda nii palju kui saad, aga paraku ei ole see aktsia turukõlbulik. Jäägu see rohkem "eriti väärtusliku info" teadjate omavahelise kauplemise objektiks ja .
Sellisest s... st nagu xxl tuleb igal juhul eemale hoida. Teadja, osta seda nii palju kui saad, aga paraku ei ole see aktsia turukõlbulik. Jäägu see rohkem "eriti väärtusliku info" teadjate omavahelise kauplemise objektiks ja .
laibateotamine!
Loomulikult ei tea ma XXList mingit siseinfot, samas ma olen kogu aeg oletanud,
et börsiettevõtteks olemine tähendabki seda, et ettevõtte oma tegemisi ka
avalikkusele tutvustab. Ma tahangi väita, et avaliku info põhjal on
XXL ülehinnatud, siseinfo põhjal ehk tõesti mitte. Seetõttu tahakski seda
siseinfot saada, ma oletan, et näiteks EBRD ja Cresco omavad seda ning
selle põhjal 24-kroonist ülekurssi pakuvadki. Eestis probleemiks ka see,
et netifirmade tegemisi kajastatakse avalikkuses vähe, seega tõeliselt raske
kellelgi teisel kui firma töötajal ärimudeleid hinnata. Kuid avaliku ettevõtte
aktsionäril peaks siiski mingi võimalus selleks olema.
et börsiettevõtteks olemine tähendabki seda, et ettevõtte oma tegemisi ka
avalikkusele tutvustab. Ma tahangi väita, et avaliku info põhjal on
XXL ülehinnatud, siseinfo põhjal ehk tõesti mitte. Seetõttu tahakski seda
siseinfot saada, ma oletan, et näiteks EBRD ja Cresco omavad seda ning
selle põhjal 24-kroonist ülekurssi pakuvadki. Eestis probleemiks ka see,
et netifirmade tegemisi kajastatakse avalikkuses vähe, seega tõeliselt raske
kellelgi teisel kui firma töötajal ärimudeleid hinnata. Kuid avaliku ettevõtte
aktsionäril peaks siiski mingi võimalus selleks olema.
Ei soovita osta. Kui nüüd kapitali kaasamine õnnestub, siis lükkub pankrot edasi (see on minu arvamus). Ma arvan, et lähiajal mingist kasumist rääkida ei saa ja omakapital liigub endiselt negatiivses suunas. Võib-olla päästetakse jälle uue emisiooniga.