Virši-A (VIRSI)

"Daniels"
Kas kellegil tarbijakogemus on? Millise meil tegutseva tanklakediga kõige sarnasem on?

Mul on see kogemus, et kui Valkas autot tankimas käisin, siis neid ei valinud, sest postis oli võrreldes konkurendiga tunduvalt kõrgem hind.
Enda kogemus piirdub Valka omaga - üle piiri vurades tangin enamasti seal, lapsele kabanossi ostan - päris hea, vetsus ka lihtne käia. Riia ümber pole teenuseid tarbinud. Pakuks et üsna Lõuna-Eesti Alexela sarnane, on ka nende tegevuspartner. Võib-olla tõesti mõni konkurent pakub Valkas kütust odavamalt, aga need on ehk väiksemad tegijad.
Alates tänasest saab märkida Virši-A aktsiaid.
Pakkumise teade
Prospekt ja selle eesti keelne kokkuvõte on kättesaadavad ettevõtte kodulehelt.

Virši-A pakub avalikult kuni 1 509 121 aktsiat ja ülemärkimise korral kuni 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 4,49 eurot.

Märkimisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 5. novembril 2021 kell 14.30.
LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitaminse teenustasu on 3 eurot.

Otselink märkimisele ->
"Sander Pikkel"
Pakkumise teade

Virši-A pakub avalikult kuni 1 509 121 aktsiat ja ülemärkimise korral kuni 1 735 489 aktsiat. Ühe aktsia märkimishind on 4,49 eurot.

Märkimisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10.00 ning lõppeb 5. novembril 2021 kell 14.30.
LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamine on tasuta.

Otselink märkimisele ->

Millegi pärast näitab ikkagi märkimisinfo juures, et teenustasu on 3€.
"Salomon"
"Sander Pikkel"
Pakkumise teade

LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas "Raha kasvatamise" menüüs "Väärtpaberite märkimine" alajaotuses. Märkimiskorralduse esitamine on tasuta.

Otselink märkimisele ->

Millegi pärast näitab ikkagi märkimisinfo juures, et teenustasu on 3€.

Teenustasu 3 eurot on õige. Mul jäi kogemata postitamisel viga sisse.
"Motiv8"
"Daniels"
Kas kellegil tarbijakogemus on? Millise meil tegutseva tanklakediga kõige sarnasem on?

Mul on see kogemus, et kui Valkas autot tankimas käisin, siis neid ei valinud, sest postis oli võrreldes konkurendiga tunduvalt kõrgem hind.

Elan juba mõned aastad Riias ja minu jaoks on Virši eliittankla. Kvaliteet. Parim kohvi võrreldes teiste tanklatega. Kiirtoitu pole kunagi ostnud. Kütuse hinda pole teiste tanklatega võrrelnud, kui ütlete et kallim, ju siis on. Virši on minu teada ka ainus kes CNG-d müüb. Ehk, kui tahate tankida, siis mina julgen soovitada. Muidugi leiab siit ka palju odavama hinnaga tanklaid(ei hakka nimetama), kuid seal ei julge isegi taksojuhid (kes muidu pidid kuuldavasti igasuguse solgiga sõitma) tankida.
Märkimist hetkel veel kaalun, aga seda pigem Läti ärikultuuri iseärasuste mitte tanklaketi tõttu.

Tegemist on muidugi täiesti subjektiivse tarbija tasemel arvamusega, mis ei põhine analüüsil.
Lisan veel seda, et kui Riias käia või lennujaama sõita, siis Neste tanklad paistavad odavama hinnaga välja, aga ma sinna sõidan ainult Via Balticat kaudu ning kõrvalteedele väga ei satu. Tagasiteel olen sattunud pigem peatuma Apelsins ostukeskuses, kus Neste tankla ning muud vajalikud ostu- ja söögikohad. Virsi minu silma ei ole jäänud, et peaks sinna pöörduma, aga need ainult minu tähelepanekud.
Prospektis kirjas: "Kontserni töötajatele, kes esitasid Märkimiskorralduse Jaepakkumises, on garanteeritud esimese 50 000 märgitud Pakutava AktSIA jaotamine".
Tavamärkijale garanteeritakse siis vaid 100 tk.
Lugesin prospekti ja positiivsete asjaoludena toon välja kaasatud kapitali kasutamise (investeerida see kasumlikult):
* approx. 67% of the proceeds from the Offering or EUR 4.35M will be used towards further development of CNG fuel station network. The Company expects high returns on such investment due to the growing interest in CNG as a fuel, especially in waste management and local logistics segments, that allows the Company to expect significant rise in demand for the CNG product.
* approx. 25% of the proceeds from the Offering or EUR 1.60M will be used towards the development of biomethane
production and logistics. The Company expects high returns on such investment based on the qualities of biomethane as only fuel with negative green-house-gas emissions and modern biofuel requirements across European Union that creates high demand for biomethane not only in Latvia, but in all of the EU
Ja positiivne on ka asjaolu, et olemasolevatel aktsionäridel on 18 kuuline lock-up periood.
Plaanin mõõdukalt märkida (juba täna)
märgitud juba
Täna on viimane päev märkida, et saada see garanteeritud 100 aktsiat kätte.

Siin teemas on üllatavalt vaikne, aga eks siis vist inimesed hakkavad nädalavahetusel lugema ja Exceldama, eksole.
Mul ka märgitud. Ma ei ole küll prospekti väga süvenenud aga kuidas selle kütuse soodustuse saab? Saadetakse kliendikaart?
https://www.virsi.lv/nova-assets/storage/svsgWu42Z1svr3cg5I2HdIZ7I70o7B3lrLiygZBc.pdf alates 11. novembrist tuleb vastav sektsioon veebilehele.
Märkisin täna mingi X koguse, kui uuel nädalal juurde märgin, tekkib kaks korraldust, mis liituvad?
Korraldused liidetakse aga teine korraldus ei osale eeldatavasti garanteeritud 100 aktsia saamisel kui peaks olema ülemärkimine.
"HeinoKalberg"
Mul ka märgitud. Ma ei ole küll prospekti väga süvenenud aga kuidas selle kütuse soodustuse saab? Saadetakse kliendikaart?

www.virsi.lv lehel (https://www.virsi.lv/nova-assets/storage/yIdqyVA69fs9Sy0paRu1Bmuc2xhllBOXTF63kTi6.pdf) on kirjas. Peab taotluse vms tegema ning siis saadavad kaardi postiga.
Algajalt küsimus, et miks see Riia aktsiaturg "reguleerimatuks" diskvalifitseerub. Nii ma prospektist lugesin.
First North on regulatsiooni mõttes alternatiivturg. Peamised riskid investori jaoks on seotud madalamate noteerimisnõuete ja harvema aruandluskohustusega. Börsi lehel on hea võrdlus:
https://nasdaqbaltic.com/et/alusta-siit/kaasa-kapitali/
Selge, tänan!
MEELDETULETUS: AS “VIRŠI-A” aktsiate avaliku pakkumise teade
AS “VIRŠI-A” aktsiate avalik pakkumisperiood algab 25. oktoobril 2021 kell 10:00 ja lõppeb 5. novembril 2021 kell 15:30.

Avalikult pakutakse kuni 1 735 489 aktsiat Eesti, Läti ja Leedu jaeinvestoritele (Jaepakkumine). Pakkumise hind on 4,49 eurot ühe aktsia kohta, millest 0,50 eurot on aktsia nimiväärtus ja 3,99 eurot on emissioonipreemia.

Avalik pakkumine viiakse läbi börsi kauplemissüsteemi.

Market: RSE Equities IPO (Genium INET trading system)

Order book: VIRSIAIPO (ISIN-kood: LV0000101848)

Pakkumisperioodi algus: 25. oktoober 2021 kell 10:00

Pakkumisperioodi lõpp: 5. november 2021 kell 15:30*

*Märkimiskorralduste kogumise tähtaeg võib olenevalt investori valitud pangast erineda. Investorid peaksid märkimiskorralduste kogumise tähtaja osas oma maakleriga ühendust võtma.

Pakkumise arveldamine: 10. november 2021

Minimaalne märkimiskorralduse suurus investori kohta on 1 aktsia. Märkimiskorralduse maksimaalne suurus ei ole piiritletud.

Omades 100 või rohkem aktsiat, on vastaval investoril lisaks õigus osaleda Emitendi Aktsionäride hüveprogrammis. Lisateavet aktsiate jaotamise kohta leiate AS “VIRŠI-A” prospektist.

Kõik Nasdaq Riia Börsi liikmed, kellel on juurdepääs Genium INET kauplemissüsteemile, võivad pakkumises osaleda, esitades korraldusi enda või oma klientide nimel ja arvel.

Miks märkimine juba enne 15:30 ära lõpeb?