Vilkyskiu pienine (VLP1L)

Teoorias ilus aga nii mittelikviidse aktsia juures see realiseerimise osa ilmselt väga lühiajaliseks ei jää.
Vilvi Groupi novembri käive oli 17,4 mln €, kasv 80,3%. Prognoosin, et aasta 2021 puhaskasumiks kujuneb 6 mln €, mis teeb aktsia kohta 0,50€. Lisaks on juhtkond soetanud aktsiad turult. Oman väikest positsiooni.
"Anette"
Vilvi Groupi novembri käive oli 17,4 mln €, kasv 80,3%. Pognoosin, et aasta 2021 puhaskasumiks kujuneb 6 mln €, mis teeb aktsia kohta 0,50€. Lisaks on juhtkond soetanud aktsiad turult. Oman väikest positsiooni.

tea kas tõuseb 4-ni?
Ei saa välistada ka seda stsenaariumit. :-)
The consolidated sales for December 2021 amounted to 17.14 million EUR – 52.9% increase comparing to December 2020. The sales of the Group for period January – December 2021 amounted to 156.0 million EUR – 29.0% increase comparing to the same period last year.

Detsembri käibekasv ületas minu ootusi, so 15 mln€ (+33%) vs tegelik 17,14 mln€ (+53%). Korrigeerin 2021 kasumiootust, so 6,6 mln €, mis teeb aktsia kohta 0,55€.

VLP1L teeb oma ajaloo suurima investeeringu: PR: VILVI GROUP's largest investment in 31 years - around 50 million EUR in new cheese production capacity
VILVI GROUP launches the largest investment project in its 31-year history. The preliminary plan is to invest around 50 million EUR in new cheese production capacity in Bauska, Latvia, on the territory of the Group's company SIA Baltic Dairy Board. The project is planned to be completed by 2027, new work places are planned.

The project is financed with own resouces and loans from Citadele Bank. The Latvian Government, through the Latvian State Development Finance Institution, will contribute 8.5 million EUR to the project.

VILVI GROUP is one of the largest dairy processing groups in the Baltic States, with a historical export share of around 90%. The main export markets are the European Union countries, Group exports also to Asia and other continents. The Group consists of Vilkyškių pieninė, Modest, Kelmės pieninė, Kelmės pienas, Pieno logistika and Baltic Dairy Board in Latvia.

According to preliminary unaudited data, the net profit of VILVI GROUP was 14.6 million EUR in 2023, or 15% more than in 2022, when the net profit was EUR 12.7 million. The Group's EBITDA amounted to EUR 21 million, an increase of 9.1% compared to the previous year.

Eile toimunud aktsionäride üldkoosolekul kinnitati dividendiks 0,23 eurot aktsia kohta.

Lisaks võib ettevõtte aastaaruandest järeldada, et Grupi 2026. aasta strateegiline plaan keskendub tootmisvõimsuse suurendamisele ja tegevuse efektiivsuse parandamisele. Peamised prioriteedid on uue juustutehase täielik käivitamine Lätis ning UAB Marijampolės integreerimine Grupi tegevusse, eesmärgiga kasvatada tootmismahtu ja kasutada paremini ära Grupi sünergiapotentsiaali. Uues Läti juustutehases suureneb toorpiima töötlemine järk-järgult kuni 500 tonnini päevas ning juustu ja juustutoodete tootmisvõimsus kuni 1500 tonnini kuus.

Strateegiliste algatuste elluviimisel eeldatakse, et Grupi käive kasvab 2026. aastaks 287 miljonilt eurolt 450 miljoni euroni. Samuti prognoositakse ekspordimüügi kasvu – ekspordi osakaal kogukäibest suureneb 85%-lt 92%-ni.

2026.aasta märtsis ulatus konsolideeritud müügitulu 33,85 miljoni euroni, mis on 45,5% rohkem kui 2025. aasta märtsis. Tulemus sisaldab ka 16. jaanuaril 2026 Grupiga liidetud Marijampolės panust. Grupi 2026. aasta jaanuari–märtsi konsolideeritud müügitulu oli 86,31 miljonit eurot – kasv 21,5% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Käibekasv on selgelt positiivne märk. Minu hinnangul võib lähikuudel keskmine kuine müügitulu ulatuda umbes 40 miljoni euroni. Küsimus on pigem selles, milliseks kujuneb EBITDA tase. Arvestades, et ettevõtte võtmeisikud on nendel hinnatasemetel aktsiaid juurde ostnud, otsustasin sama teha.

5 Likes

Esmaspäev, 11. mai on dividendi ex-kuupäev. Dividend aktsia kohta on 0,23 eurot, mis ei ole küll üleliia suur ning tähendab tagasihoidlikku 2% suurust dividenditootlust. Samas on tegemist endiselt väga agressiivses kasvufaasis oleva ettevõttega, millel on tugev ekspordisuunitlus. Ettevõtte dividendipoliitika näeb ette vähemalt 25% puhaskasumi jaotamist dividendideks. Kui ettevõtte edulugu jätkub, võib sellest lähiaastatel kujuneda arvestatav dividendiaktsia, sarnaselt mitmele teisele Leedu piimatööstusele.

Veelgi põnevam saab olema esmaspäeval avaldatav aprilli müügikäive. Minu ootus on vähemalt 37 miljonit eurot ning prognoosin käibekasvuks umbes 60%.

5 Likes

Antud firma puhul on müügikäibel keskmisest madalam seos kasumlikkusega sest tulud ja kulud (nagu toorpiim ja sellest valmistatud juustud) liiguvad erinevalt.

Plussiks aga suur ekspordi osakaal, mis võimaldab leida paremini sobiva sihtturu ja toote, mida toorainest valmistada. Seda võrreldes teiste Leedu piimatootjatega, kws keskenduvad siseturule.

Näen pikemas vaates head potentsiaali nii kasvuks kui kasumiks ning dividendideks

1 Like

VILVI Group teatas, et grupi konsolideeritud müügitulu oli 2026. aasta aprillis 34,5 mln eurot, mis on 48,6% rohkem kui 2025. aasta aprillis. Minu progoos oli mõnevõrra optimistlikum (+2,5 mln eurot enam ja käibekasv 11,5 pp kõrgem), kuid sellegipoolest suurepärased numbrid.

4 Likes

Reedel avaldati lõpuks oodatud I kvartali tulemused, mis näitavad järgmist pilti:

• Käive: 87,0 M € (+22,4% võrreldes Q1 2025-ga).
  • EBITDA: 3,0 M € (-50,2% y-o-y). Märkus: see ei sisalda Marijampolė ostust tulenevat esialgset negatiivset firmaväärtust summas 5,5 M €.
  • Puhaskasum: 5,1 M € (+25,7% y-o-y).
  • EPS: 0,43 €.

Jah, EBITDA marginaal kukkus ajutiselt 3,5%-le, netovõlg ronis uute tehasevõimsuste ja integratsiooni tõttu 83 miljoni euroni ning äritegevuse rahavoog oli negatiivne. Uute tehaste integreerimine ja käivitamine on alati suur väljakutse ning tootmise efektiivsuse tõstmisega on vaja igapäevaselt edasi tegeleda. I kvartali puhul oleksin oodanud mõnevõrra kõrgemat põhitegevuse EBITDAt, kuid keskpikas plaanis võiks sihtida ikkagi uuesti 10%-list EBITDA marginaali.

Kuna II kvartalis on toorpiima ostuhind olnud madalam ja piimapulbri hind kenas tõusus, siis on marginaalide suurenemine ettevõtte jaoks praegu väga positiivne märk.

Sellest lähtuvalt on minu prognoos FY2026 järgmine:

• Käive: 450 mln €
  • EBITDA: 35 mln €
  • Puhaskasum: 24 mln €
  • EPS: 2,0 €

Arvestades aktsia tänast turuhinda, arvan ma, et turg alahindab ettevõtte reaalset potentsiaali pärast seda suurt laienemist. Tegemist on üleminekufaasi aruandega, kus suur pilt hakkab ilmet võtma alles järgnevates kvartalites.

6 Likes

Kui kellegi tekkis pärast Q1 aruannet kahtlusi üleminekufaasi ajutise marginaalilanguse või kasvanud võlakoormuse osas, siis ettevõtte juhtkond näitab praegu isikliku rahaga väga selget suunda. Viimaste päevade siseringi tehingute register on julgustav Tütarettevõtte juht Nerijus Jakubauskas ostis aktsiaid. Müügidirektor (CSO) Vaidotas Juškys ostis kolmel päeval järjest kokku 3198 aktsiat.

2 Likes

Minu jaoks on selle aktsia kõige suurem probleem likviidsus. Kui vähegi suuremat kogust on soov osta või müüa, siis lihtsalt ei saa seda teha. Mina olen aastate jooksul portfelli vaikselt lisanud ja annan endale aru, et tegemist on n-ö päriseks ostetud aktsiatega. Teine murekoht on omanikering. Kui ikka 77,4 protsenti firmast on kahe omaniku omanduses, siis sisuliselt saavad nad väikeaktsionäriga teha kõike, mis pähe tuleb (à la Norma või Olympicu saagad). Muidu olen suht optimistlik. Kui näiteks viimase viie aasta hinnagraafik lahti võtta, siis on selgelt näha, et juhtkond teab, mida teeb, ja ma ei näe põhjust, miks nii ei võiks ka edasi minna (ok, sülitasin kolm korda üle vasaku õla)…

3 Likes

Õige pea testib aktsia kõigi aegade kõrgeimat taset – 12,8 eurot. Minult on küsitud, milline on hinnasiht. Minu prognoosi kohaselt võiks ettevõtte EPS ulatuda 2026. aastal 2 euroni aktsia kohta. Kui rakendada sellele P/E kordajat 10, kujuneks hinnasihiks 20 eurot aktsia kohta.
Mulle meeldib selle ettevõtte kasvulugu ning juhtkonna järjepidev fookus väärtuse loomisele. Muide, kas olete märganud mõne teise NASDAQ Balti ettevõtte juhtkonna liikmeid turuhinnaga aktsiaid ostmas? Enamasti näeme pigem vastupidist – realiseeritakse optsioone ja aktsias ollakse müügipoolel.

2 Likes

Arvestama peaks ka n-ö Leedu koefitsiendiga. Mingi salapärane jõud hoiab sealse börsi hinnad kummalistel tasemetel. Võib-olla Ukraina sõda, võib-olla kohalik investorite huvipuudus. Ettevõtteid on aeg-ajalt nähtud kauplemas ka P/E 5–6 juures.

3 Likes

Ma leian, et tavalise Eesti jaeinvestori jaoks on likviidsus täiesti ok. See, et institutsionaalne raha ei saa sisse ja välja liikuda on pigem pluss, kuna olen seda positsiooni kasvatamas.

Üldiselt on suur osalus pikaajaliste võtmetöötajate poolt pluss ja parem, kui riigi, passiivsete väikeinvestorite voi mõne rahvusvahelise emafirma omanduses olemine. Aga loeb ka pikaajaline tegelik käitumine väikeosanikega ümber käimisel. Selle järgi ütleks, et Vilvi grupi omanike struktuur on väga hea

Anette, hea meel näha taas kommenteerimas siin osaliselt lammutatud ja vanu asjalikke foorumlasi eemalepeletanud keskkonnas,

• palun kommenteeri ka teisi leedu piimatoodete aktsiaid, PZV RSU ZMP - kuna oled kindlasti analüüsinud sektorit, eriti huvitaks sinu hinnang PZV-le
3 Likes

Suur tänu märkamast ja heade sõnade eest!

Tõepoolest olen sektori teisi börsil noteeritud ettevõtteid (PZV, RSU, ZMP) ajas jälginud, kuid viimasel ajal on see vaade olnud pigem üldisem ja fookus rohkem ühel konkreetsel positsioonil. Balti piimandussektori dünaamika on praegu tervikuna väga põnev, mistõttu on konkurentide numbrite kõrvutamine igati asjakohane.

Kui olen enese jaoks värskema ja detailsema analüüsi valmis saanud, siis saan oma mõtteid ja järeldusi finantsportaali foorumis jagada.

1 Like

Siit küsimus, milline Balti aktsia on veel oma kõigi aegade tipu lähedal?

VILVI Group Expects Revenue Growth of Approximately 50% to EUR 430 Million in 2026
Ettevõte prognoosib 2026. aasta käibeks ligikaudu 430 miljonit eurot ehk umbes 50% kasvu võrreldes eelmise aastaga. Kasvu veavad peamiselt uue juustutehase käivitamine Lätis ning Marijampolės Pieno Konservai omandamine.

Huvitav on see, et turg näib reageerivat eelkõige pealkirjale. 2025. aasta majandusaasta aruandes oli ettevõte juba viidanud 2026. aasta käibeootusele suurusjärgus 450 miljonit eurot. Nüüd on investorite kohtumisel ja ametlikumas vormis välja öeldud 430 miljoni euro suurune prognoos ning turg rõkkab.

Sisuliselt pole lugu muutunud paremaks kui varem kommunikeeritud – pigem vastupidi, prognoositav käive on isegi veidi madalam. Vahel tundub, et turul loeb rohkem uus pealkiri kui juba avaldatud info.

1 Like