Ma olen aastaid Bondoras juba ja pean nentima, et see ei ole enam nii mõnus koht kui pool aastat tagasi :) Pärtel tegi paar uuendust ja nüüd saavad institutsionaalsed investorid koore ja erinvestorid, kui nad üldse löögile pääsevad saavad natuke settinud põhjast. Raha on palju rohkem välja anda kui laenajaid ja see on tekitanud konkurentsi, kus suht kehvad laenud täidetakse madala protsendiga ja kvaliteetsemale kraamile eriti enam ligi ei pääse, sellest enamuse täidavad kas eelistatud parterid või mingi kõigile arusaamatu investorite järjekord. Maikuu on liiga lühike aeg et öelda aga hetkel paljudel rahad seisavad seal. Kui asi sama moodi jätkub, siis peab raha Tombergi juurest Isepankurist Veske juurde Omarahas viima.
Lenzer Ma olen aastaid Bondoras juba ja pean nentima, et see ei ole enam nii mõnus koht kui pool aastat tagasi :) Pärtel tegi paar uuendust ja nüüd saavad institutsionaalsed investorid koore ja erinvestorid, kui nad üldse löögile pääsevad saavad natuke settinud põhjast. Raha on palju rohkem välja anda kui laenajaid ja see on tekitanud konkurentsi, kus suht kehvad laenud täidetakse madala protsendiga ja kvaliteetsemale kraamile eriti enam ligi ei pääse, sellest enamuse täidavad kas eelistatud parterid või mingi kõigile arusaamatu investorite järjekord. Maikuu on liiga lühike aeg et öelda aga hetkel paljudel rahad seisavad seal. Kui asi sama moodi jätkub, siis peab raha Tombergi juurest Isepankurist Veske juurde Omarahas viima.
Ma lugesin mingi aastake või rohkem tagasi Isepankuri foorumeid ja mõistsin, et oma väikese rahaga sinna rahauputuse vahele trügida on täiesti mõttetu. Laenuvõtjatest oli sügav puudus.
iTake i'll give you the best advice for 50-150 eur/mo: invest in yourself and your family. meaning: take courses to extend your professional knowledge, read books about business, management and investing. if you have kids, invest in their education and sports.
Kas sa ise oled majandusteaduste või mõne muu ala teaduste doktor või Nobeli laureaat? Äkki peaksid ise kah soovitatud kohtadesse investeerima? Inimesel jääb lihtsalt 100-150 euri iga kuu üle. Marru ajavad niisugused käibesoovitused.
Uue süsteemiga pole ma kindel, kas sealt kolm laenu kuus kätte saab kui ainult Eesti A1000 jahid. Mul on 3/4 üle 60p laenudest on Eesti ja A1000, seega on väiksem laen laenajasse rohkem laene turvalisem kui 3x50 kuus. Isegi kui kaasata A800-900 laenajaid.
Aga aasta peale kahjumisse ei tohiks kindlasti jääda, sest mul katab kahe kuu kasum kogu 60p laenud ära.
isegi 10k euri kuhugi investeerida on kuidagi mannetu, heaküll ostad tallinna vee aktsiaid õigel ajal, saad kogu tootluseks heal juhul ehk oma 10%, mis teeb siis terve aasta peale 1000 euri, ehk tuleks tõesti endasse investeerida?
isegi 10k euri kuhugi investeerida on kuidagi mannetu, heaküll ostad tallinna vee aktsiaid õigel ajal, saad kogu tootluseks heal juhul ehk oma 10%, mis teeb siis terve aasta peale 1000 euri, ehk tuleks tõesti endasse investeerida?
Väga madala riskiga 10% on meeletult hea tootlus. I WISH, et ma suudaksin ilma võimenduseta kindlad 10% aastas teenida. Kust tuleb inimestel see ootus, et investeerimine peab olema miski, millega paari kuuga raha kolmekordistada?
Don't speak Estonian so well yet ..so shortly in Americano
Solas, with 10K not a lot to do, just drink and get connected so you could land on actual money. You know what I mean. Who cares about percentages just make it rain, if You wish it can be yellow as well.
substi, algaja investor ei tähenda alati noort ja kuni sa pole liiga vana- mine puhka puusa. Usu, kui oskad endasse paigutada ja värske välja näha, saad peagi endale isikliku nõuniku, kes annab sulle üle kogu oma varutud kogemustepagasi ja ei küsi midagi tagasi. Edu !
Draax Kunagi vist käis siit foorumist läbib selline piir, et alla 10 000 EEK ei olnud mõtet alustada ja see 10 000 EEK oleks siis olnud nö. ühe aktsia pakk. Vähegi normaalseks riskide hajutamiseks oleks vaja siis 50 000 - 100 000 EEK. Praegu võiks need numbrid siis asendada vastavalt 1000 € ja 5000-10 000 €-ga.
Ma ei pea ennast väga kogenud investoriks, aga minu meelest ravimifirmad on kõige riskantsemad loteriipiletid börsidel üldse. Väga palju sõltub nende puhul konkreetsete uuringute-arenduste õnnestumisest või ebaõnnestumisest. Aktsia hind võib komeedina tõusta või kui tulemust ei ole (ja ootus on aktsiahinda sisse kalkuleeritud) ka kivina langeda. Esimeses järgus hoiaks neist eemale, piisavalt taustateadmisi ja analüüsioskust omamata.
Kui kindlasti tahad kusagilt alustada, vaata stabiilsemaid dividendiaktsiaid. Kunagi oli safe bet Eesti Telekom, praegu võiks Tallinna Vesi* olla algajale üsna turvaline valik. Balti aktsiate puhul ei nõua LHV ka igakuist konto haldustasu, teenustasu arvestatakse ainult tehingute pealt.
*- ei oma ja ei vastuta aktsiahinna tulevase käitumise eest mingil moel
Tere, olen algaja ning lugesin, et te mainisite, et Balti aktsiate puhul haldustasu puudub, aga oskate öelda palju on siis välismaa aktsiate puhul nõutud haldustasu? Leidsin internetist: Väärtpaberid 30 EUR + 0,025% kuus. Kas see on õige summa?
LHV uuendab hinnakirju, alates 15. jaanuarist 2015 peaks haldustasule kehtima sellised hinnad:
Väärtpaberid (v.a ülevalpool toodud väärtpaberid) [ülevalpool toodud = need mille hoidmine investeerimiskontol on tasuta, nagu Balti aktsiad] Kuni 30 000 EUR 0,025% kuus, min 2 EUR 30 000 EUR ületavalt osalt 0,015% kuus