Vaba raha kindlalt hoiustamine

"StanislavT"
"Karum6mm"
"StanislavT"
@ Karum6mm
Nagu sa ise mainisid, siis sellist asja pole olemas, aga see ei välista, et võiks mõelda võlakirjade ETFide peale kui eesmärk on hoida vara võimalikult turvalises instrumendis, seejuures igakuiselt panustades 2000 eur ning likviidsust arvesse võttes ;)

...et asendaks kontol oleva raha positsiooniga, mis esiteks on volatiilne ja kerkivate intresside keskkonnas igal juhul kaotab? Miks? Milleks? Kuidas?

Kas ma saan õigesti aru, et sinu ettepanek on hoida vara arvelduskontol?

Minu ettepanek oleks pidevalt peale tulev raha paigutada mitmesse varaklassi paigutavasse fondi, mis töötab põhimõtte järgi riskivaba tootlus + X. Selline tegevus ei ole aga sugugi riskivaba.

Raha kontol hoidmine on aga kuni võlakirjaturgude olukorra rahunemiseni selgelt mõistlikum idee. Milleks tahtlikult kaotama minna?
"Karum6mm"
"StanislavT"
"Karum6mm"
"StanislavT"
@ Karum6mm
Nagu sa ise mainisid, siis sellist asja pole olemas, aga see ei välista, et võiks mõelda võlakirjade ETFide peale kui eesmärk on hoida vara võimalikult turvalises instrumendis, seejuures igakuiselt panustades 2000 eur ning likviidsust arvesse võttes ;)

...et asendaks kontol oleva raha positsiooniga, mis esiteks on volatiilne ja kerkivate intresside keskkonnas igal juhul kaotab? Miks? Milleks? Kuidas?

Kas ma saan õigesti aru, et sinu ettepanek on hoida vara arvelduskontol?

Minu ettepanek oleks pidevalt peale tulev raha paigutada mitmesse varaklassi paigutavasse fondi, mis töötab põhimõtte järgi riskivaba tootlus + X. Selline tegevus ei ole aga sugugi riskivaba.

Raha kontol hoidmine on aga kuni võlakirjaturgude olukorra rahunemiseni selgelt mõistlikum idee. Milleks tahtlikult kaotama minna?

Super! Juba konkreetsemad vastused teemaalgatajale mõtlemisaineks.
Saab ju küll 7% riskivabalt, Fool teab :)
https://www.fool.com/investing/2022/02/06/7000-annual-income-invest-3-dividend-stocks/?
"kartell"
Saab ju küll 7% riskivabalt, Fool teab :)
https://www.fool.com/investing/2022/02/06/7000-annual-income-invest-3-dividend-stocks/?

Täiega riskivaba kraam! :-D

Tänan, kindlasti mõte läks liikuma! Ootasin küll veidi professionaalsemat arutelu, aga eks niimoodi selle investeerimise teemaga on, et ühele ema ja teisele tütar. Igatahes tõukasite mind ise ka asja uurima. Siin on näiteks üks asjalik ülevaatlik artikkel madalama riskiga investeerimisvõimalustest:
https://www.bankrate.com/investing/low-risk-investments/

Praegu kaldun jagama neid summasid ilmselt võlakirjade, ETF-de ja dividendiaktsiate vahel.
Selge on see, et riskivaba investeering on lõpptulemusena hoopis negatiivse tulemusega, aga noh, tegelikult on koduuksest väljaminek ka juba risk. :-)
Peamine ongi püstitada realistlikke eesmärke.
Riskivaba, täiesti likviidset ja hea tootlusega investeeringut ei ole.
5-10% on mõistlik juhul kui on pikem horisont ja ei ole ootust, et igal hetkel saad kogu investeeringu kasumlikult rahas välja võtta. Soovitan kainelt mõelda, mis tegelik raha väljavõtmise vajadus võiks olla (töökaotuse puhul nt 3-6 kuu jooksvad kulud vms) ja siis selles ulatuses hoiustada, mis üle jääb, investeerida pikema horisondiga ETFd/aktsiad.
Peamine on järjepidevus ja distsipliin :)
ma siiski tuletaks meelde põhimõtet, et investeeri raha, mida sul "vaja ei ole". nagu eelpool küsitud, siis raha väljavõtmise tähtaeg nädala jooksul. seda tingimust börsil olev raha päris kindlasti ei taga (mõeldud siis plussiga väljumist).
Osta maad
"jpedro"
Osta maad

just, just, iga kuu 2000 euri eest.
"flatuu"
"jpedro"
Osta maad

ja nädalaga saad ju maa alati müüdud ka...
"Kuldar1"
"flatuu"
"jpedro"
Osta maad

ja nädalaga saad ju maa alati müüdud ka...

Kui mõne jaoks olen kindlasti alati loll, siis enda jaoks ainult vahel - näiteks täna kell 13:09
If you're unable to pay your credit card bill due to unexpected reasons, like a sudden medical expense, or if your card bill is more than what you earn, it can become a significant issue. Not making payments on your credit card can lead to some negative consequences.

Firstly, you might be charged extra fees known as late fees. Additionally, your card company can increase the interest rate by a substantial amount, causing your debt to grow even faster. Moreover, this can have a detrimental effect on your credit score, which is like a report card that shows how well you manage your finances.