Uus hinnareaalsus

"mx77"

Ei tea, kus maailmas sa oled elanud? Eesti maakohtades võid lõuga saada ka ilma, et "nashih bjut" seis oleks.
Kunagi väga noorena sõitsime Lõuna-Eesti tuntud ürituselt tagasi pealinna poole ja Käru alevi kohalikus baaris tekkis mõte, et võiks oma väsinud keresid ühe külma õllega kosutada. Me ei jõudnud lauset "kaks õlut palun" lõpetada, kui juba saime kohalike käest. Ja see ei olnud mingil õhtusel ajal, kui on juba ohtralt vägijooke pruugitud, vaid keset kaunist suvepäeva. Ja lööjad olid kõik toredad ugrimugri päritolu noorsandid.

kirjutan kahe käega alla. mulgimaal oli kunagi lausa nn 'viljandi maadlejad' nime all tuntud seltskond. põhimõtteliselt, kui õhtul välja läksid, ujus mingi jorss uustulnukale küsimusega 'oled lahe vend enda arust vä?' (millele head, ega õiget vastust ei ole) ligi ja nii see läks. isegi tallinnas, tombi pidudel ja mujal, leidus hulgaliselt jõmme, kes tulidki välja ainult selle pärast, et kellelegi kambakesi lõuga sõita. väiksematest maakohtadest üldse ei räägi. kihnu saar, oma poolearuliste, kõik-omavahel-sugulased ja ärajoonud mehepoegadega, oli selles osas muidugi tipp. seal oleks mind rock city baaris, kuna võtsin mingi kohaliku pilvi tantsima, reaalselt maha löödud. õnneks ei olnud ma üksi. peab kirikusse küünla panema. eestlastest maajõmmide puhul oli tolajal tegemist selge äärmusliku alaväärsuskompleksiga. mul on mingilt ahvenamaa kalareisilt isiklik kokkupuude juhututtavaga, nimi oli eero, kes kirjeldas oma tavapärast peoõhtut umbes nii: lähme sõbraga välja, norime tüli. kui peaks juhtuma, et kakelda ei õnnestu, võtame kodus veel peale ja kakleme omavahel nii, et verd ja tatti lendab. vahel jääb sellest ja veel väheks ja peksan koju jõudes ennast peeglist vaadates, paljaste rusikatega peegli kildudeks' ... arvate, et see on ilukirjanduslik esssee? kahjuks ei )
Täiskasvanud, kaklemishimulised jõmmid vs. eelteismelised. Nooo kuulge. Kaalukategooriad on ikka erinevad.
Katsume kuidagi kokku võtta:
Lasnamäe. 80ndad. Hoovis kõlab karje:
"eestlasi pekstakse"
ja kõik teevad kiirelt kusagile mujale asja, tõmmavad kardinad ette v. teevad näo, "mind pole siin"
kõlab karje
"nasih bjut"
ja igast august, igast aknast hakkab sõgeda koburutava massina kohale voolama tapahimuliste orkide hord.
Kuna Offf tegi suurepärase kokkuvõtte väga hingelähedasest teemast Lasnamäe'80, siis nüüd võib sellele pidulikult joone alla tõmmata ja rääkida edaspidi kahekümnendate hinnauperpallidest.
Tänan Velikij. Rääkides 20ndatest, siis kurikuulsal "Mustal Reedel" uperpallitasid hinnad 13% allapoole ja järgneva kolme päevaga kokku veel ligi 50% :)
Möirgavad Kahekümnendad sai väärlise lõpu. Huvitav, kuidas tuleviku ajaloolased meie 20ndaid hindavad. Sub-prime crash ja mis meil siin kõik ära on olnud. Üks, eksole, ikaldus teise otsa.
Ja veel, ehituspoes maksab akrülaatbensiin 20 rutsi viis liitert. Nutsin verd ja ostsin, sest kauaseisnud kaunikene lehepuhur ei võtnud galonne-nodi peale enam tuure järgi.
P.S. Akrülaadiga läks paugust.
P.P.S. Kui kedagi huvitab, miks inimene varasuvel lehepuhurit käivitab, siis ega ma ometi klopitsaga vaipu ei kavatse puhastada.
1920-date lõpus toimusid hindade uperpallitamised. 2020-date esimeses pooles toimuvad hindade uperpallitamised. Velikij peab seda viimast silmas.
Kõik kes vähegi ajalugu on uurinud, teavad et pendel pole kunagi ühte serva pidama jäänud ja punnitagu progressiivid praegu palju tahavad palju enam seda pendlit vasakule lükata ei anna ning varsti hakkab tahestahtmata pendel jälle vastassuunas liikuma, pühkides need praegused punnitavad progressiivid oma teelt. Inimeste kannatlikus seoses rohepöörasusega on juba katkemise piiril.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120012134/graafikud-karmid-numbrid-eestis-maksad-kutuse-eest-rohkem-kui-mujal-euroopas
"Offf"
Kui kedagi huvitab, miks inimene varasuvel lehepuhurit käivitab, siis ega ma ometi klopitsaga vaipu ei kavatse puhastada.

erilised kuradi kulibinid on siin koos. see toob mulle meelde mingi telekas näidatud zorro välimusega onu, kes kinnitas akutrelli vannitoa ukse külge, kruvis sinna kingaharja otsa ja tegi sellest endale seljapesemismasina ... jättes kõrvale asjaolu, miks peaks kellelgi koduses majapidamises bensumootoriga lehepuhur olema, siis kui juba on, tasuks ehk järele uurida, kas sellel imemisfunktsioon ka töötab. naiste pidamine maksab ju ka midagi ja seega ... ah, las ta jääb )
"decibel"
Kõik kes vähegi ajalugu on uurinud, teavad et pendel pole kunagi ühte serva pidama jäänud ja punnitagu progressiivid praegu palju tahavad palju enam seda pendlit vasakule lükata ei anna ning varsti hakkab tahestahtmata pendel jälle vastassuunas liikuma, pühkides need praegused punnitavad progressiivid oma teelt. Inimeste kannatlikus seoses rohepöörasusega on juba katkemise piiril.
https://arileht.delfi.ee/artikkel/120012134/graafikud-karmid-numbrid-eestis-maksad-kutuse-eest-rohkem-kui-mujal-euroopas

Decibel, Sa räägid ju iseendale vastu.

Eestis maksavad inimesed kütuse eest keskmiselt rohkem, kui mujal Euroopas, kuid erinevalt lõuna- ja põhjanaabritest ei ole ma isegi valimiseelset poliitikute soolot, valitsuskabineti otsusest rääkimata kuulnud, kus oleks tõsimeeli üles kutsutud kütusesolkimisest (loe: segamiskohustuse täitmisest) loobuma.
Sinu viidatud allikas tõendab selgelt vastupidist - inimesed kannatavad, aga nutavad ja maksavad. Kusagil pole näha isegi mitte kaugel terendamas mingit kannatuse katkemise piiri.

PS Oleks ma pool aastat tagasi sama tark olnud, kui Offf praegu, siis ilmselt oleks muruniiduk karbussi vahetusest pääsenud. Seekord läks elu paraku kallimaks, kui akrülaatbensiini ostes oleks läinud.
Moraal: kütus on koht, millega pole mõtet koonerdada.
Ma just mõtlesin eile, et kurat kes päise päeva ajal lehepuhuriga keset Kalamaja indleb ja miks, aga nüüd selge, et mõned puhastavad vaipu.

Asjakohane lugu…

https://lugejakiri.ee/ebaoiglane-keskkonnaamet-lubab-tanavu-kuttida-ainult-23-lehepuhuri-kasutajat/
"muurek"
"Offf"
Kui kedagi huvitab, miks inimene varasuvel lehepuhurit käivitab, siis ega ma ometi klopitsaga vaipu ei kavatse puhastada.

erilised kuradi kulibinid on siin koos. see toob mulle meelde mingi telekas näidatud zorro välimusega onu, kes kinnitas akutrelli vannitoa ukse külge, kruvis sinna kingaharja otsa ja tegi sellest endale seljapesemismasina ... jättes kõrvale asjaolu, miks peaks kellelgi koduses majapidamises bensumootoriga lehepuhur olema, siis kui juba on, tasuks ehk järele uurida, kas sellel imemisfunktsioon ka töötab. naiste pidamine maksab ju ka midagi ja seega ... ah, las ta jääb )

Akutrell muide, on väga praktiline riistapuu, mille kasutamise võimalused on lausa lõputud. Akutrellist saab teha
Väikese elelktritõuksi või jalgratta abimootori
Köögimikseri (seda viimast olen lausa ise teinud, kuna vastav riistapuu oli kusalgil lahtipakkimata staadiumis)
Kasside sügamisharja
Poleerija millega tuhmunud vaske läkima lüüa (olen isegi teinud)

Ja muide, pikema karvaga vaipade puhul on sm. L. Puhur üsna asendamatu riist. Puhtfüüsiliselt ei saa sa seda tolmu sealt karvastiku vahelt muidu kätte. Kompressor jääb paraku natuke notiks. Klopitsaga taod ennast vigaseks. Ja mul on olemas ka sedasorti tolmuimeja millel on eklektrimootoriga ümber aetav vaibaotsik olemas. Puhastab hästi küll, aga lehepuhuriga tolm välja, pesuainega kokku, survepesuriga puhtaks ja lehepuhuriga föönitada kombo vastu ikka ei saa. Sorri... muurek... mulle meeldivad PUHTAD ja tolmuvabad vaibad. Ja isegi keemiline sügavpesu, teenusena, ei anna sama tulemust. Kui ei usu, lase teha vaibapuhastus teenusena ja siis proovi palju veel tolmu välja tuleb kui suruõhuga puhud.
Loobu vaibast ja mure murtud.
"antsukene"
Loobu vaibast ja mure murtud.

Meile meeldib challenge. Ma kasutan BSDd ja Linuxit ja Solarist ka :) Raseerin kirvega, võtan dušši survepesuri all ja föönitan juukseid lehepuhuriga.
Kirves !

Et siis Tallinna kaugkütte hind Utilitasel 97 eur / MWh + käibemaks = 116 eur / MWh

Tartus samal ajal kaugküte kliendile 65 eur / MWh. Ja seegi on veel mõrv rahakotis. Ja küllap tõstetakse sedagi.

Ma ei imestaks üldse kui sel talvel keeravad pealinna kaugküttekliendid endal toatemperatuuri tõepoolest +17 C peale.

Neil hetkel tänan saatust, et ise selle toru otsas sunniviisil ei istu.
Offf, millal Sa AIX -i kasutama hakkad?
Tallinnat köetakse maagaasiga. Varuks on Tallinnal ka kütteõli. Tartus põletatakse puitu ja turvast. Sealt ka tsentraalkütte totaalsed hinnaerinevused.
"ttrust"
Offf, millal Sa AIX -i kasutama hakkad?

Olen kasutanud. Niipea kui kollektsiooni mõni AS400 või RS6000 sigineb, kasutan jälle.
"Offf"
"luarvikluarvik"

Kambas kellegile kallale tulek - tugevus.

Kahjuks, peame nentima, et on küll tugevus. Sinu lause tuletas meelde, et kuidas me poisipõlves korduvalt arutasime teemat, et venelastega EI SAA kakelda. Ühele annad molli ehk ära, aga selle kisa peale voolab ümberkaudsetest 9-korruselistest terve ARMEE kokku. "Naših bjot!". Arutasime veel, et "vat kui meie, eestlased, ka niimoodi kokku hoiaks küll siis saaks tibalarasikadele alles näidata (oh seda lapselikku naiivsust). Aga mida pole, seda pole"

Aga üldiselt nii oli. Kui tekkis konflikt a la platsi jagamine palli tagumiseks v.m.s. siis oli arukas taanduda. Ära minna, sest "sõjakisa" peale hakkas tõsine orkide armee koobastest välja voolama.

Ausi: "netist tellimine" ja "ali-fu" on lausa omaette teadus. Mis (võib olla) vääriks omaette teemat. Miks on neil "oma inglise keel" - näiteks "wood routeri" detaile tuleb otsida "miter set" nime alt :) Või miks inimesele kes ostab puurpingi pakutakse "võibolla sulle meeldiks ka"... TEIST puurpinki (kule, ma ühe juba ostsin) ja ... strap-on dildot (jätke te ka oma siivutud vihjeid). Missugune uurimispõld semiootikule.

Ainukesed, kes neile korralikult kerepeale andsid olid, Linnuvabrikus. Tegelikult said vandid muidu ka peksa, sellest said nad hästi aru, kui kohe vedelaks ei löönud.
"Offf"

Ja veel, ehituspoes maksab akrülaatbensiin 20 rutsi viis liitert. Nutsin verd ja ostsin,

Kas ise ei oska 98 ja 2.T õli kokku segada? Või on lihtsalt soov üle maksta.

"harley"
"Offf"
Ja veel, ehituspoes maksab akrülaatbensiin 20 rutsi viis liitert. Nutsin verd ja ostsin,

Kas ise ei oska 98 ja 2.T õli kokku segada? Või on lihtsalt soov üle maksta.

Ma arvan, et siin on lihtsalt sassi läinud kaks väga sarnase kõlaga sõna: alkülaat ja akrülaat.
"Velikij"
PS Oleks ma pool aastat tagasi sama tark olnud, kui Offf praegu, siis ilmselt oleks muruniiduk karbussi vahetusest pääsenud. Seekord läks elu paraku kallimaks, kui akrülaatbensiini ostes oleks läinud.
Moraal: kütus on koht, millega pole mõtet koonerdada.

Mida sa detsembris muruniidukiga tegid? :P

Tegelikult pole vaja sellele akrülaatbensiinile kulutada. Solkkütusega ummistunud karpale uha igast august brake cleaner-it sisse, siis lase igaks juhuks veel suruõhuga ka läbi. Max 10 mintsa pusimist ja podiseb jälle.

Lehepuhuri ainus mõistlik funktsioon on auto salongi puhastamine. Eriti neile, kel tuleb vahel kruusateid künda. Lööd uksed pärani, paned pilli üürgama ja lased kogu jama lendu. Lahtised esemed on mõistlik enne ära korjata.