USA aktsiad

Jah harley, tean ja mõistan aga sellistele maasikatele ei ole lihtne pihta saada, naid leiab aga ootusaeg on pikk. Teisalt tõsi, et AI-st areneb uusi välja ja neid peaks mitte nii kauges perspektiivis nüüd hakkama tekkima. Nagu postituses varem kirjutasin mul oli 5 kuud tagasi kindel plaan AIsse investeerida kui oli esimene kokkupuude sain aru mida see tähendab aga läksin siis just välismaale, olin väga teisel lainel ja magasin algusaja maha. Hetkel on mu plaan lihtsalt osa vaba raha midagi teenima panna ja tulevikus tekib rohkem kogemusi ning kohtab teepeal ka maasikaid.

Cisco kasvas 350%, sellest oli ka juttu videos mille varem postitasin.https://www.youtube.com/watch?v=m05f6yfLM_o&ab_channel=AdamKhoo
Ja eks olen mõeld jah, mis muudatusi see AI kaasa toob, muudab paljude firmade tööprotsesse, äri, sh meditsiin, eks neid muudatusi saab olema seinast seina ja vägagi innovaatilisi. Eks peab rohkem uudistel pidevalt silma peal hoidma
StockChimp, sa võiksid teha uue teema pealkirjaga StockChimp ja postitada paar-kolm aastat enda tehinguid turgudel. Oleks huvitav vaadata kuidas 100k€ liigub nullile järjest ligemale. Meenutaks kunagist toredat teemat, mida pidas Kaido vms.
No eks ma saan endale ka rohkem aega anda õppimiseks, siiski võiks kuskile ju 10+ protsenti koguma panna SP 500, euroopa AI ETF-d näiteks?
META on üks käkk, kui reklaami enam ei osteta. Selles valguses ma short 485.00
Metal uus äpp Threads, mis peaks Twitterit hakkama asendama. Seal küll reklaami praegu ei ole, nii, et sisse väga ei too vist.
Kuidas oleks parem valik investeerida SP 500-sse? On mitmeid variante VUSA, iShares Core S&P 500 UCITS ETF, SPY, VOO jms Nii IB kui SEB kaudu.
Kas on ka mingitele riskidele põhjust mõelda?
Mingeid riske pole, Äripäev lubas, et 4-5a pulliturgu tuleb veel :D
Nii ongi :) aga ei mõelnud tegelikult tururiski, vaid et tegu CFD, mitte aktsiaga. Kas näiteks eelistada üht teisele sõltuvalt sellest kes CFD emiteeris.
"StockChimp"
Nii ongi :) aga ei mõelnud tegelikult tururiski, vaid et tegu CFD, mitte aktsiaga. Kas näiteks eelistada üht teisele sõltuvalt sellest kes CFD emiteeris.

sa ajad CFD ja ETF segamini.
Nojah, finantsnõustaja Copilot varem väga veendunult nimetas neid CFD-ks, kui nüüd uuesti küsisin siis ETF-ks :)
Üks seik rääkida. Eile vaatsin IB buy/sell akent, seal default quanity on 100 ja mõtlesin, et päris ohtlik aken, nii võib sahmerdades näpukas tulla, ei pane tähele et jäi kogus muutmata ja teed kallihinnalise tehingu. Harjutasin siis kauplemist väikeste summadega ja mis arvate, mis juhtus? Mõistagi nii nagu enne kirjeldasin, ostsin kauplemispäeva lõpus 100 nvidia aktsiat lühikeseks. WTF oiwqiojejfowijerfqe15616516561wewpoejirfjqwio ma oleks kreepsu saanud. Üritasin siis maha rahuneda ja aduda, mis situatsioonis ma olen. Hind ikka kippus eile päeva lõpus rohelises suunas minema aga leidsin, et punased ei usu seda asja. Ostuhind oli 107 kanti. Graafikut vaadates leidsin, et täna võiks hind vähemalt 100ni kõikuda. Premarket oli langus. Kauplemispäeva alguses panin sell limit 92le ja palju aega ei läinud kui tehing toimus. Jah oleks võinud rohkem teenida, hind praeguse seisuga käis ka 875 peal ja usutavasti võib veelgi langeda täna. Leidsin et parem on kiiresti väljuda, selline riskimine ei olnud ju plaanis aga. Kokkuvõttes siiski joppas, kasum 1500 kanti ja sain elusana tulema.
Ma ostsin kuu aega tagasi kogemata 20 asemel 200 Nvidiat, kahjuks avastasin näpuka liiga ruttu:D
ups :)
mõtlesin ka et ma ilmselt ei ole ainuke kes siukse vea teinud
"StockChimp"
... ostsin kauplemispäeva lõpus 100 nvidia aktsiat lühikeseks. WTF oiwqiojejfowijerfqe15616516561wewpoejirfjqwio ma oleks kreepsu saanud. Üritasin siis maha rahuneda ja aduda, mis situatsioonis ma olen. Hind ikka kippus eile päeva lõpus rohelises suunas minema aga leidsin, et punased ei usu seda asja. Ostuhind oli 107 kanti. Graafikut vaadates leidsin, et täna võiks hind vähemalt 100ni kõikuda. Premarket oli langus. Kauplemispäeva alguses panin sell limit 92le ja palju aega ei läinud kui tehing toimus. Jah oleks võinud rohkem teenida, hind praeguse seisuga käis ka 875 peal ja usutavasti võib veelgi langeda täna. Leidsin et parem on kiiresti väljuda, selline riskimine ei olnud ju plaanis aga. Kokkuvõttes siiski joppas, kasum 1500 kanti ja sain elusana tulema.

Math isn't mathing
StockChimp
Sa saad kogust muuta, kui tahad. Kui tahad kindla summaga mängida, siis saad muuta endale sobilikuks.
wahur jah kirjutasin valesti ost oli 907, müük 892 ja kui täpsustada siis aktsiaid oli tehingus 101
stocker jah tean et summat saab muuta see oli lihtsalt näpukas.

PS kuidas te SP 500 ostate, mõtlesin, et saab SPY/VOO aga neil on mingi KID keeld peal
Ma ostan vusa.as
Kas keegi https://www.gurufocus.com/ ka kasutab? Sealt saab vaadata kuhu suured kalad raha investeerivad. Mõtlesin, et nii võiks ehk mõned hästi kaalutletud ideed leida, kuidas raha paigutada. Kuna nende portfellidel palju jälgijaid võib lisaks pikaajalistele ka ilmselt lühiajalisi trende tuvastada.