Ukraina

Tehniliselt Soome ei olnud soveti impeeriumi osa ( eeldades, et NSVL 1991.a. on see mõjusfäär, mida Putin ühel või teisel moel taastada soovib )

Tänapäeval on arvamussõda ka väga oluline. Eks ma siis mõtlen sellel rindel midagi intensiivsemat välja…

Juhuslik ketserlik mõte, kuna Eesti avalikus ruumis domineerib vrdls teiste lähiriikidega ülekaalukalt Ukraina riigilipud, siis võttes arvesse et oleme rahvast ca 30x väiksemad, pindalalt ca 13x väiksemad ja panuselt/pugemiselt kõige eearindlikum abistaja, siia võiks ju solidaarsuse/viisakuse märgina Ukrainas kohapeal tänuks Eestile meie enda lippe avalikku ruumi lehvimas näha. Miks mitte?

Ikka ühise nimetaja raames. Ja meie sõda vms iganes. Suur peaks alati väiksemat “abistama” ja kaitsma. Meie kadumine on palju lihtsam kui suure. Ehk kui väike abistab suurt, peaks viimane eriliselt seda tänuna presenteerima…

Aga EI…

kummaline mõttelaad, eksole.
Ei käi ühte sammu ideoloogiaga.

ahjualune

1 Like

T1BLA ulgumine on muusika minu kõrvadele…

2 Likes

Tuleb nõustuda, et su mõttelaad on tõesti kummaline.

2 Likes

Bussis…vaatan…ukr ilmselt.
Tõmban juttu…peilin…alguses muidugi valetab…et ta hoopis K Järvelt. Tyypiline muideks…
Küsin…kuidas ema isa…vend õde…nad hoopis ukrainas.

Kokkuvõte…teeb siin fassaadi töid…aga jälestab Zelenski, kes ei hooli eludest.

Suvaline juhuslik infokild

Mina 100% t1bla. Rõõmuga

Väga tore, täitsa objektiivne jutt. Kordan siis tsitaati: “Zelenskõi valitsusaja kõige destruktiivsem tagajärg on olnud riiklike institutsioonide lammutamine. Praegu on ministeeriumid lihtsalt „ühiskassad“, nad ei toimi enam võimuorganitena. Aga Porošenkolt sai Zelenskõi päranduseks üsna hästi toimivad riigistruktuurid.”

Väga tore kui hakkab kohale jõudma, eks selleks tuli ka vaeva näha. Aasta tagasi poleks Sa nii öelnud.

Decibeli debiilsusi ma parem ei kommenteeri.

Mina pole kuhugi kadunud, aga foorumi kasutamise intensiivsus on järsult langenud, eks sellel on omad põhjused. Ja ma vaatangi mõnda teemat kord nädalas või harvem. Täielike matsidega diskuteerimine ei paku eriti huvi.

oled ikka kadunud. Küsisime ju miks reeturid Jermak ja Zelenski ei hoiatanud lennuväljade ründamisest droonidega, selle peale olid nädal aega peidus. Eks raske on tunnistada, et oled aastaid vene propat edastanud.

9 Likes

Mina pole mingit küsimust näinud, st pole sel teemal foorumit külastanud. Varasemast on teada, et Zelenski peatas mitmed hästi ettevalmistatud operatsioonid (nt Wagnerlaste lõksupüüdmiseks), millega luure oli suurt vaeva näinud. Raske hinnata, mis seisu Zelenski end nüüdseks mänginud on, Jermak on kurjategija igal juhul - ei viitsi pikemalt seletada.

Oma Vene propa jutuga võid per*se minna. Eks vaatame, millise hinnangu ukrainlased Zelenski Rahva Teenrite riigivaraste bandele annavad, kui selline võimalus tõeliselt vabadel valimistel peaks avanema.

Kordan üle, et Vene propaganda pole kunagi öelnud ühtegi halba sõna Jermaki kohta. Huvitav miks? Ja kes leiab mõne halva sõna, siis palun postitage, lükake mu väide ümber. Piisavalt tähtis mees nagu, Putin/Lavrov ja Co peaksid tuld sülgama.

“Mina pole mingit küsimust näinud, st pole sel teemal foorumit külastanud.”
See on ikka hea huumor.

9 Likes

Paneme siis korra veel :
Vahetult peale rünnakut vene pommitajatele:

Imelik , et vanaema on kahtlaselt vait? Nii Jermak kui Zelenski või vähemalt 1 neist oleks ju pidanud Venemaale opist ette kandma? Zelenski oli väidetavalt opiga kursis

Huvitav. Kuidas sa seda tead?

6 Likes

Porošenkolt sai Zelenski päranduseks riigi, mis oli lühikese ajaga kaotanud väiksearvulisele (9000–12000 võitlejat) Venemaa ekspeditsiooniarmeele 40 000 km2 territooriumi ja sunnitud alandavasse Minsk II vaherahusse. Zelenski kabinet on kolm aastat ja neli kuud pidanud täiemahulist sõda kogu Venemaa relvajõudude vastu, kaotades kogu selle ajaga juurde veel vaid 80 000 km2 territooriumi, mille hinnaks Venemaa jaoks on olnud vahemikus 750 000 - 1 000 000 võitleja kaotus ja peaaegu kogu NSVL aegadest kogunenud laovarude ja tehnika ammendumine. Tõeline reeturlikkus tõesti.

22 Likes

Sa oled värvinud ennast seisu, kus iga Ukraina õnnestumine ajab sind tigedaks ja endast välja sest seda ei saa ju Zelenski ja Jermaki juhtimisel toimuda ning tunned siirast rõõmu Venemaa edusammudest sest see aitab tõestada sinu (tegelikult küll Kremli) narratiivi “Zelenski ja tema poissõbra” reeturlikkusest.

16 Likes

Vanaema pole kunagi toonud välja ühtegi Ukraina õnnestumist ja ilmub parastama ja süüdlasi otsima ainult siis, kui miski läheb kehvasti. Ja kes leiab mõne hea sõna, siis palun postitage, lükake mu väide ümber.

11 Likes

See on ikka imekspandav, kuidas nõuka ajal olid meil kommud ja nüüd samuti hulk kollaborante, kes kohalikke eestlasi parastavad, kes seisvad eestlaste hüvangu eest ja hoolivad omadest. Seaksid eestlase ikka esikohale. See on nagu mingi pugemise, oma päritolu maha tegev/võõristav vorm. Eks need kollaborandid on valdavalt ka reffide tinistatud elektoraat.

Aga kerib…keegi rinx, ehk t1bla u kuu tagasi rääkis ja vihjas! kuidas kesklinn ja see piirkond getostub/kloaagitseb. Belgograd on üks nimevalik linnavalitsuse järgmisel istungil.
Seniks nautige:

ukr-russ-vatnikud

https://www.delfi.ee/artikkel/120385304/delfi-ukrainas-sbu-erukindral-edukate-luureoperatsioonidega-praalimine-on-rank-viga

Pealkiri küll sisus nagu eriti ei kajastu, aga üldiselt võib lugeda. Toon ära selle lõigu, mis meenutab kunagist läbikukkummist mida hiljuti ka paari sõnaga meenutasin:
Ta tõi näiteks 2020. aastal toimunud operatsiooni Avenüü, mida meedias nimetati ka Wagnergate’iks. Omeltšenko rääkis, et selle operatsiooni eesmärk oli meelitada Minski kaudu Ukrainasse umbes 30 Wagneri palgasõdurit, kes olid seotud Donbassis ja Süürias sooritatud kuritegudega.

„Meie luureohvitserid korraldasid ainulaadse operatsiooni, esinedes Ladina-Ameerika tööpakkujatena ja meelitades palgasõdurid varjust välja,“ rääkis Omeltšenko. „Oli plaan, et lennuk maandub Kiievis ja seal peetakse nad kõik kinni. Aga viimases etapis lükati operatsioon edasi.“

Omeltšenko rääkis, et toonane Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (HUR) juht Vassõl Burba oli president Volodõmõr Zelenskõile ja presidendi büroo juhile Andri Jermakile asjast aru andnud, ent kuidagi jõudis info selle kohta Moskvasse. „Kõik kukkus läbi. Palgasõdurid võeti Minskis kinni ja anti varsti Venemaale üle,“ sõnas erukindral. „Nii need lekked lõppevad. Aastaid plaanitud operatsioon lihtsalt nulliti.“

Enne kui Vanaema jõuab parastama hakata

Lõhesid on veelgi. Eilne Politico kirjutab, et demokraatide ja vabariiklaste vahel valitseb haruldane üksmeel Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi põhiabilise Andri Jermaki kohta – nimelt olla kõigil Ukraina presidendi büroo juhist kõrini.

Jermakki, kes on olnud sõja ajal peamine lüli USA ja Ukraina vahelises asjaajamises, peetakse Zelenskõi järel Kiievis tähtsuselt teiseks meheks. Politicoga suhelnud allikate sõnul peetakse Jermakki Washingtonis aga halvasti informeeritud, agressiivseks ja liiga nõudlikuks inimeseks, kes ei suuda mõista sealset poliitilist süsteemi. Samuti ollakse mures, et Jermak ei ole Ukraina juhtkonnale täpselt edasi andnud USA seisukohti.
Probleemid algasid juba Bideni ajal, aga Trumpi valitsuse ajal on need ainult teravnenud. Jermaki viimast, juunikuist külaskäiku Washingtoni kirjeldatakse kui täielikku katastroofi. Tal olevat olnud suuri raskusi Trumpi administratsiooni juhtametnikega kohtumiste kokkuleppimisel. Need kas tühistati või toimusid juhuslikult – näiteks välisminister Marco Rubioga põrkas Jermak lihtsalt Valges Majas kokku. Zelenskõi nr 2 oli ka saabunud Washingtoni ilma selge tegevusplaanita ning temaga kohtunud inimeste tagasiside oli:„Me ei tea, miks ta siin on.“
USA ja Ukraina suhteid hästi tundvad inimesed kardavad, et Jermaki tekitatud pinged võivad kiiresti levida ja hakata õõnestama Ukraina mainet oma kõige olulisema liitlase silmis. Üks Politicoga suhelnud allikas nimetab teda koguni „eksistentsiaalseks ohuks“ Ukrainale.
Mingid anonüümsed allikad teadsivad rääkida, tundub nagi venkute infoop. Ma ütleks bs, väga tõsiselt ei tasu võtta.

Mida siin parastada - juba Bideni ajal oli kuulda, et Jermaki kõrvaldamine pole mitte soovitus vaid tingimus.

Ja kuulda on olnud ka seda, et kui Lääs tahaks nt enne valimisi Zelenski põhja lasta, siis piisaks sellest kui homovaenulikus Ukrainas heita veidi valgust Zelenski ja tema poiss-sõbra suhetele. Noh 100% ma kindel ei ole. Aga mis veel võiks sellist erakordset kiindumust selgitada?