Ühispank on oma reklaamides tagasihoidlikumaks muutunud
"Hoiuselt teenitav intress on Eesti praeguste seaduste järgi tulumaksuvaba"
Huvitav et ükski Eesti privaatpanganduse korrus (maja vist palju öelda :P) pole hakanud pakkuma sellist lahendust (eelkõige kohalikele oligarhidele):
1) Annad oma holding keha aktsiad panga custodysse (otsustusprotsess ja reaalne kontroll kaetakse ära eraldi lepingutega).
2) Pank treib selle peale "investeerimishoiuse", mis näiteks maksaks intresse: dividendid - 3% panga fee.
3) Maksuefektiivsus missugune.
1) Annad oma holding keha aktsiad panga custodysse (otsustusprotsess ja reaalne kontroll kaetakse ära eraldi lepingutega).
2) Pank treib selle peale "investeerimishoiuse", mis näiteks maksaks intresse: dividendid - 3% panga fee.
3) Maksuefektiivsus missugune.
suffiks, härrased ja prouased EMTA-st ütlevad selle peale nii: "[maksu]kohustus ei sõltu niivõrd sellest, kuidas need tehingud või toimingud on juriidiliselt vormistatud, vaid sellest, mis oli nende tegelik majanduslik sisu."
Minu arusaamiste ja kogemuste järgi on see lihtsalt üks ülereklaamitud toode. Kui sellest üleüldse keegi kasu lõikab, siis ongi see just nimelt pank ise, mitte aga investor. Seni on mu kogemused hansas (Hansa Fondiplaan on sisuliselt täpselt sama asi) mulle selgeks teinud, et see on investori jaoks üks ääretult kallis lõbu. Pärast kõikvõimalike teenus-sisenemis-väljumis- ja lepingutasude maksmist on küsitav, kas see kunagi ennast üleüldse tasagi teenib, rääkimata siis tulususest.
Sellisel juhul on pakendi "Investeerimishoius" sees hoius ja optsioon. Viimasega teenitud tulu peaks olema maksutatud.
To marct.Esiteks mis teenus-sisenemis-väljumis ja lepingutasudest sa räägid?Vast räägid mingist muust tootest kui investeerimishoius.(Hansa fondiplaan)ei ole sisuliselt sama asi.20 veebr.lõppes minul näit .põhjala pangad 2a. tsükkel 20%tulu s.o.10%aastas.Sisenesin 0 riskiga ja osalusmäär 50%.Olen rahul ja miks ka mitte ?põdemata kas näit."tallink tõuseb ,või langeb".Ka ülejäänud tooted nii ÜP ja analoogsed HP on käitunud ilusti.Ei näe mustamiseks põhjust.Tulumaksu kehtestamine tähtajalisele juba toimivale investeerimishoiusele on vist veidi problemaatiline?Eriti naljakas tulevase valitsuse praeguste lubaduste taustal.Mitte eriti helget pead omavale passiivsele investorile peaks see küll sobima.
Minu kogemus Hanza esimese investeerimishoiusega oli igati positiivne. Kui 2006 vara-kevad algas suurem korrektsioon, panin vahendid hoiusesse. Minu jaoks oli jah "präänik" kindlus, et 100% rahast saan tagasi.
Periood oli 12 kuud, kuid kuna oli vajadus varem välja võtta, lõpetasin ära. Tootlus oli 13% kuue kuuga. Räägitud ettetähtaega lõpetamise trahvi 3,5%st läks tegelikult maha 0,x midagi protsenti.
Olin rahul. OMXT tõusis peale korrektsiooni lõppu küll 60% - minu uni oli rahulik ja sain hoiusest siiski väga korraliku summa. Eks alati võiks leida mooduseid, kuidas rohkem teenida.
Periood oli 12 kuud, kuid kuna oli vajadus varem välja võtta, lõpetasin ära. Tootlus oli 13% kuue kuuga. Räägitud ettetähtaega lõpetamise trahvi 3,5%st läks tegelikult maha 0,x midagi protsenti.
Olin rahul. OMXT tõusis peale korrektsiooni lõppu küll 60% - minu uni oli rahulik ja sain hoiusest siiski väga korraliku summa. Eks alati võiks leida mooduseid, kuidas rohkem teenida.
Praegu on siis ka investeerimishoiuseid müügil, nüüd ka Krediidipanga poolelt. Natukene segaseks teeb minu jaoks asja see, et nii Krediidipanga kui ka SEB praegune investeerimishoius on avatav ainult EEK'ides. Seega v6in küll v6ita Balkani edust, aga kui Eestis siiski devalveerimiseks läheb, siis on nagu jama vist?
Jah, kui devalveerimiseks läheb, siis aitab ainult jupp nööri kaela panna! Aga seep tuleb enne ära osta, sest kaubad muutuvad devalveerimisega tarbijale suhteliselt kallimaks - ja seda devalveerijad miskipärast on unustanud hoiatada.