Visahing Loogiline oleks, et FIFO, muidu inimesed võiks ju igasugu asju sinna luuletada. Pangast jookseb ka FIFO hindadega läbi, seega ka need andmed võiks seal olla.
Ei ole loogiline. Kaalutud keskmine on täiesti matemaatiliselt tõene number ning selle saamiseks ei pea luuletama midagi.
Kui sa ostad neljas jaos 100 kaupa 400 aktsiat ja müüd selle kahes jaoks 200 kaupa, siis on palju lihtsam võtta lihtsalt soetusmaksumuseks kõigi 400 aktsia kaalutud keskmine, lahutada maha sellest tehingutasud ja kasutada seda hinda mõlema müügitehingu puhul. See on täiesti lubatud vaba voli investoril valida, et kumb variant talle mugavam on või kumb talle parasjagu kasulikum on.
Ja kuna tehingutasusid ei ole EVK-st võimalik võtta, siis ei saa maksuamet ka selle info alusel investori ostutehingu soetusmaksumust lõplikult kätte.
Tere! Kas keegi oskaks aidata. Mul on 2 hüüumärki 6.5 osas teatega: "Kui kontol puuduvad tehingud (II osa), siis palun märkige ruut "Kinnitan, et tabeli 6.5 teises osas kanded puuduvad"."
Mida mult küsitakse? Tehingud ju on, sest ma olen kandnud raha investeerikontole, ostnud aktsiaid. Nad küsivad, et kas ma olen investeerimiskonto alt raha välja kandnud? Kas nad seda ise ei nähe?
k6ps Tere! Kas keegi oskaks aidata. Mul on 2 hüüumärki 6.5 osas teatega: "Kui kontol puuduvad tehingud (II osa), siis palun märkige ruut "Kinnitan, et tabeli 6.5 teises osas kanded puuduvad"."
Mida mult küsitakse? Tehingud ju on, sest ma olen kandnud raha investeerikontole, ostnud aktsiaid. Nad küsivad, et kas ma olen investeerimiskonto alt raha välja kandnud? Kas nad seda ise ei nähe?
Sa pead osas kaks ära kajastama kõik tehingud, mis investeerimiskontol toimusid (v.a finantsvara ostu tehingud). LHV-st saab selle osas automaatselt väljavõtte MTA-le saata. Ise pead ainult kaks nupuvajutust tegema.
Ma olen MTAsse juba kolmel järjestikkusel päeval investeerimiskonto andmeid saatnud, seni pole nad kohale jõudnud. Pean veel ootama või tasub kuskile kasutajatoe poole pöörduda?
Eelnevatel aastatel on nagu õnnestunud. On kellelgi kogemusi sellise andmete mitte-liikumisega?
EDIT: Lihtsalt selguse huvides, alati tuleb kiri et "Andmed saadetud" ja "Maksu- ja Tolliametisse saadetud andmed jõuavad kohale hiljemalt järgmisel päeval.."
Kui andmed saadetud, tuleb tuludeklaril vastavas sektsioonis vajutada "MTA andmed" ja siis avaneb saadetud info. Seal tuleb vajutada nuppu tekstiga umbes "Kasuta MTA andmeid".
Kui väärtpaberite ost-müük toimus investeerimiskontol, siis sektsioonist 6.5 kustuta tehingud lihtsalt ära.
k6ps Tere! Kas keegi oskaks aidata. Mul on 2 hüüumärki 6.5 osas teatega: "Kui kontol puuduvad tehingud (II osa), siis palun märkige ruut "Kinnitan, et tabeli 6.5 teises osas kanded puuduvad"."
Sa pead osas kaks ära kajastama kõik tehingud, mis investeerimiskontol toimusid (v.a finantsvara ostu tehingud). LHV-st saab selle osas automaatselt väljavõtte MTA-le saata. Ise pead ainult kaks nupuvajutust tegema.
Tere! Vajuta II osa all nupule "MTA andmed", siis peaks need nähtavale tulema. Kui kõik nendes andmetes on õige, salvesta ära ja ongi olemas. Minul see toimis
Tere! Tallinna börsi aktsiatelt laekunud dividendid on ilusti deklaratsioonis olemas, aga LHV kasvukontole laekunud dividendid ei kajastu kusagil. Kas peaksin need käsitsi lisama? Kui jah, siis kuhu?
Andmed saatsin juba esimesel päeval ära LHV'st. 6.5 II. osa all "MTA andmed" all tundub kõik olemas olevat. Ma näen ainult nuppu "Asendan andmed". See ei tundu üldse sarnane nupule 'umbes' "Kasuta MTA andmeid". On seal ikka midagi vaja vajutada kui LHV'st andmed saadetud? Ühesõnaga seal "MTA andmed" all on tehingud. Miks mult ikkagi küsitakse, et ma peaksin linnukese panema, et "Kinnitan, et tabeli 6.5 teises osas kanded puuduvad". Kanne on investeerimiskontolt raha välja kandmine?
jnt. Ilmuski nüüd nähtavale. Ja järelikult peab laenu osas sama tegema. Mõtlesin, et see kõik on automaatne. Et saadan pangast andmed ja kõik. Juu siis mingi mõte ja eelis sellel.
Võtsid ikka osa 6.5 lahti ka ja vaatasid et on tühi?
I osa on olemas ja korras aga II osas pole liikumisi. 2. samm annab hoiatuse:
Olete deklareerinud investeerimiskonto olemasolu. Kui kontol on toimunud liikumised, siis palun deklareerige need tabeli 6.5. II osas.Konto(d): EEXXXXXXXXXXXXXXX.
Suhtlesime vahepeal Maksuametiga investeerimiskontole laekunud dividendide ja aastatulu osas. Igaks juhuks mainin ära, et välismaal maksustatud dividendid tuleb kajastada jaotises 8.8 isegi juhul, kui kasutatakse investeerimiskonto süsteemi.
Kas ma saan korrektselt aru, et kui on eraisiku investeerimiskontole laekunud Eesti aktsiate dividendid, millest on juba tulumaks ettevõtte poolt makstud, siis nüüdne tulumaksusüsteem arvestab saadud dividendid siiski kogutulu hulka ja kui sa sellega lähed üle mingist viimasest maksuastmest lendab maksukirves ikkagi selga ehk tekib sisuliselt dividendide topeltmaksustamine?
Minu jaoks oli juurdemakstava tulumaksu esmane kalkulatsioon igatahes väga ebameeldiv üllatus kuna endamisi olin tulumaksuvaba miinimumi summa avaldust tehes ning tulusid planeerides end suhteliselt nulli kalkuleerinud :(
ilvez Ma olen MTAsse juba kolmel järjestikkusel päeval investeerimiskonto andmeid saatnud, seni pole nad kohale jõudnud. Pean veel ootama või tasub kuskile kasutajatoe poole pöörduda?
Eelnevatel aastatel on nagu õnnestunud. On kellelgi kogemusi sellise andmete mitte-liikumisega?
EDIT: Lihtsalt selguse huvides, alati tuleb kiri et "Andmed saadetud" ja "Maksu- ja Tolliametisse saadetud andmed jõuavad kohale hiljemalt järgmisel päeval.."
Maadlen ise ka kolmandat päeva sama murega. Kuigi saadan kahe konto andmed siis MTA kuvab ainult ühe konto andmeid
Rumal küsimus, aga kui ma Eestis ei ela ning ühtegi müügitehingut investeerimiskontolt pole tehtud, siis kas ma pean tuludeklaratsiooni täitma? Ehk siis müügitulu on 0. Mõned dividendid küll tulid, aga neilt vist on juba tulumaks kinni peetud? Dividendid tulid Tallinkilt ja Nordeconilt.