Töötamine kodust

Niisiis Hiiumaal kasutasin Kärdla avalikku internetipunkti(AIP).

Euroopa Liidu rahadega käivitatud üritus pakub 5 arvuti kasutamist tasuta ja veel on kahel arvutil tasulist teenust(5 minutit 1EEK)

Põhiprobleem, et ma oleks vajanud täisväärtuslikuks töötegemiseks spetsiaalse konfiguratsiooniga arvutit. AIPi arvutid on mitmesugustel põhjustel(näiteks turvalisus) minu arvutist teisiti konfigureeritud.

Ise arvan, et suurema perspektiiviga on juhtmeta lokaalvõrgud (wireless LAN), mida minu teada tänasel päeval pakuvad Olümpia ja Noku-klubi. Sellisel juhul on igaühel võimalus oma laptopiga internetis tööd teha.

valdkondi on veel:
- igasugune nõustamistegevus (kas e-mail või telefonikeskjaam või mõni telephony lahendus)
- programmeerine (Laurilubi tõi hiilgava näite)

tegelikult igasugune töö, mis ei nõua enese kliendile näitamist või füüsiliselt mingi kangi liigutamist kusagil. Näiteks ka taksojuhitöö saab teha kaugtöökohaks niipea, kui selline lahendus hinnapoolest mõistlikuks osutub (mõtle siinkohal taksojuhi turvalisusele!). Lennukeid juhitakse kaugelt juba täna.

Aga see mõttelaad, et kaugtöökohad on vaid IT spetsialistidele või maaklereile, see on bullshit (see on selline sõna, mitte solvang). Isegi ekskavaatorijuht võib oma tööd teha kaugelt niipea, kui traadita ühendus (SAT), kodutöökoht (virtuaalreaalsuse masin) muutuvad hinnalt piisavalt soodsaks. SAT ühenduse hind kukub järsult järgneva 5 aasta jooksul, virtuaalreaalsust tegevad game-consolid on juba peaaegu käegakatsutavas hinnas.

Küsimus on jah ainult mõttelaadis (ei-saa piirangu murdmises või põlvkondade vahetumises).

3. aasta pärast kannab Graafik hiiumaale minnes kaasas ainult oma moblat, millele ta kohapeal rendib normaalmõõdus kuvari ja klaviatuuri ning noproblemo. Või. Kannab ta kohvris ka 3D prille ning virtuaalmaailma kindaid (kogu pakend kaalub kokku 1 kg max ja on omavahel bluetooth taolise tehnoloogiaga suhtlemas) ning oma tööasjade tegemiseks eraldub teistest vaiksesse nurgakesse, kus paneb prillid ette ja kindad kätte ning annab SAT ühendusele tuld!
Ja kohver 3D prillide ning virtuaalmaailma kohvriga on Graafikul autos, mis hämmastavalt sarnane seriaalist Night Rider tuntuga....
Nimelt kõik muu imed peale füüsikaseadustega ilmselt vastuolus olevatega (lendamine) üsna teostatavad tänapäeval.
Kuna auto alles uus, pole ta mulisemine Graafikut veel ära tüüdanud...
Ma ise kavatsen lähemal ajal seeria plastiliste operatsioonidega mobiilset välimust parandada:

kuular kõrva juurde,
mikker kaelale,
klaviatuur paremale randmele,
kuvar vasakusse peopessa ja
akud rinnavormide esiletõstmiseks
Niisuguste ennustustega on inimkond pidevalt puusse pannud. Tegelikult ei juhtu paarikümne aastaga erilist midagi. Näete, isegi sõda käib samamoodi nagu 60 aastat tagasi.