TextMagic (MAGIC)

"Fish"
Oli jutt, et alla 20 ei müü.
Muidugi 9 eur eest on müügis 4k aktsiat. Hmm, kellel on üle 4k aktsia?
Kõigil teistel 35 aktsiat...

Vähemalt 4k aktsiat on insideritel, LHV pangal ja sellel, kes 14,5ga omale aktsiaid kokku ostis (loomulikult ka neil, kes skaala teises otsas ostsid). Eks tulevased päevad annavad selgust, kes ostis, kes müüs.
Kas insideritel pole müügiblokki mingiks ajaks või saavad top3 osaniku kohe turgu aktsiaid viskama hakata?
"peeter82"
"invictus"
"PeaLiK"
Teenisin kogu selle pulli pealt kokku siis 133 eurot (sell @8,6). Ilmselgelt tegelen täiesti valede asjadega sest tänapäeval on isegi purki peeretamine kasulikum: Naine teenis peeretamise abil nädalaga 44 000 eurot
Ei imestaks, kui õhtuks alla IPO hinna kukub - mis pointi on mõnekümneeurost alernatiivturu pos-i hoida ja imetleda.

Inimesele antakse tasuta 133 eurot ja ikka on vähe. On ajad :D

Inimene on selgelt kibestunud, et eile orderit üles panna ei taibanud :D

Pole hullu - ma lohutan ennast sellega, et kui White Nigga "oma meeletu paki 5-10 minsa peale avanemist" maha müüs, sai ta minust 19 eurot vähem. Who's the smart one now?
Kas on võimalik, et kui ma enne turu avanemist panin müügiorderi odavamalt kui 14.50, siis seda orderit ei realiseeritud?
"jyriado"
Kas insideritel pole müügiblokki mingiks ajaks või saavad top3 osaniku kohe turgu aktsiaid viskama hakata?

Jah, neil on 12 kuud müügikeeld
"kaidoke"
Kas on võimalik, et kui ma enne turu avanemist panin müügiorderi odavamalt kui 14.50, siis seda orderit ei realiseeritud?

ma panin eile müügiorderi 6,5 EUR peale, müük ikka 14,5 pealt.
Nagu mainisin, püüdsin õlleraha (kolmapäev, sauna päev) , täna võib ennast purju lausa juua.
Firmal ei pannud varem sisse ja näed, tänane jõusaal läks paar sotti maksma :)

Börs: TSE
Kogus: 35.000
Hind: 14.50000 EUR
Summa: 507.50 EUR
Teenustasu: 0.00 EUR
Kokku: 507.50 EUR

Orderi tüüp: limiit
Piirhind: 6.00000 EUR
Kehtivus: tühistamiseni
"peeter82"
"kaidoke"

Jah, see ongi loogiline, aga ma panin mitu müügiorderit ja osa realiseeriti 14.50-ga ja osa mitte, kuigi kõik olid limiithinnaga alla selle.
"PeaLiK"
"peeter82"
"invictus"
"PeaLiK"
Teenisin kogu selle pulli pealt kokku siis 133 eurot (sell @8,6). Ilmselgelt tegelen täiesti valede asjadega sest tänapäeval on isegi purki peeretamine kasulikum: Naine teenis peeretamise abil nädalaga 44 000 eurot
Ei imestaks, kui õhtuks alla IPO hinna kukub - mis pointi on mõnekümneeurost alernatiivturu pos-i hoida ja imetleda.

Inimesele antakse tasuta 133 eurot ja ikka on vähe. On ajad :D

Inimene on selgelt kibestunud, et eile orderit üles panna ei taibanud :D

Pole hullu - ma lohutan ennast sellega, et kui White Nigga "oma meeletu paki 5-10 minsa peale avanemist" maha müüs, sai ta minust 19 eurot vähem. Who's the smart one now?

:D
Ma magasin tegelikult üldse täna sisse, nii et sain veel vähem :P
"Monte"
"Fish"
Oli jutt, et alla 20 ei müü.
Muidugi 9 eur eest on müügis 4k aktsiat. Hmm, kellel on üle 4k aktsia?
Kõigil teistel 35 aktsiat...

Vähemalt 4k aktsiat on insideritel, LHV pangal ja sellel, kes 14,5ga omale aktsiaid kokku ostis (loomulikult ka neil, kes skaala teises otsas ostsid). Eks tulevased päevad annavad selgust, kes ostis, kes müüs.

Kui nasdaqi lehel oli 4K+ 9€ peal siis see on orderite koguste summa mis sellel tasemel on pakkumises.
"kaidoke"
"peeter82"
"kaidoke"

Jah, see ongi loogiline, aga ma panin mitu müügiorderit ja osa realiseeriti 14.50-ga ja osa mitte, kuigi kõik olid limiithinnaga alla selle.

eks teated viibivad, küll maha müüs, kui sul seal 6 lähedal need.
Et ise näpukat ei teinud, proovi müüa, kas karjub, et lühikeseks müük keelatud.
100K+ läbi kaubeldud, 20%+ FF.
WN: müügiäär on üsna õhuke, võimalus turg üles osta. :-)
hmm 5euri peal oli 20x ülemärkimine, ja nüüd 9euri peal kõik kiirustavad müüma ja on veel õnnelikud ka et 300 euri kasumit said võetud? mulle tundub nagu väga hea koht kust osta.
Meenutused tänasest päevast (fotosid võid avaldada, kasutada - fotograaf Kiur Kaasik):

https://priit.smugmug.com/TextMagic-IPO-Kiur-Kaasik/

Live Striim ka nüüd järelvaadatav:

https://investor.textmagic.com/
"peeter82"
"kaidoke"

Ahoi,

mul sarnane küsimus, ehk mõni staazikam oskaks selgitada?
Aga asjade kulg siis järgnev (...ja tegevus täna ennem kella 10 siis ikka!) :
kuna alles kogemusi saamas, siis otsustasin nii "dehvitsiidis" aktsiale "kahte pidi" läheneda, ehk ühte pidi panin müügiorderi 14tk@12,5 liimithinnaga (et "oma raha" tuleks tagasi ja küll siis ülejäänud 21-ga on aeg hiljem "eksperimenteerida"), ning teistpidi siis väike "ostuorder" hinnaga 8,01...ehk et kui nii "lahjalt" avaneb, siis pigem lisaks pisut ja vaataks hiljem. Ja minut ennem kella kukkumist vaatasin veel üle, et mõlemad orderid "portfellis" (Swed) ilusti ootel...
Kuid juhtus mis: "avapauk" käis ära, ma juba 14,5 hinda nähes "hõissa!", siis minutid hiljem juba kukkus juba 9,xx, 8,xx...siis refreshides näitas hoopis, et mul pos suurenenud- korjaski 8€ pealt selle pisku juurde, aga müügiorder endiselt "ootel"! Siis mingi 15min hiljem läksin juba seda Nasdagi lehte "tallama", ja seal oli ka see "logi" juba nii palju edasi nihkunud, et nägi ka hilisemaid tehinguid: kui kell 10:00@14.50 otsa said, siis 10:05 oli hind juba 9,33 vms... seega, miks ta mu 12,5 müügisoovist "mööda langeda" võis? Avaoktsionist hinnast "allapoole" pakkumised peaks ju ikka kõik "sordi alla" minema (...vähemalt Hepsori omad küll- kui toona oma pisku 15,9-ga letile panin, võeti ikka 16,5-ga ära!) ? Pisut segaduses nüüd....
Äkki on põhjus selles, et avaoksjonil läksid läbi ainult turuhinnaga orderid ja kuni +/-30% hinnaga orderid, kuna neid saab automaatselt börsile saata. Kui su order oli €12.5 limiithinnaga, siis seda ei saatnud sa ilmselt automaatselt börsile, vaid see istus maakleri ukse taga kuue parseki pikkuses järjekorras.
Mulle tundub, et Hansas jooksis orderi sisestus ca 9.55 kokku ja peale seda sisestatud orderite täitmise tegi pank tuleviku kasumi arvelt.
Ok, tänud vastamast...aga minu tagasihoidliku matemaatikaoskuse pealt- kas 12,5 ei peaks ka siiski 30% sisse kvalihvitseeruma?
Aga olgu, eks ma nüüd siis lohutuseks/eneseharimiseks proovin välja arvutada, kui pikk siis üldse on üks aktsia, kui 0,5m annab kokku 6 parsekit.. :)

EDIT: Ma loll siis umbes peale 10:30 kustutasin oma "ootel" orderi ära...aga oleks pidanud ootama veel?
"hunt"
hmm 5euri peal oli 20x ülemärkimine, ja nüüd 9euri peal kõik kiirustavad müüma ja on veel õnnelikud ka et 300 euri kasumit said võetud? mulle tundub nagu väga hea koht kust osta.

Noh, tead ju isegi.

Eestlased on:

talupojad.

Ja sotsiaalmajanduslikus hierarhias asuvad nad alumisel astmel:

Täitsa all kohe.

Ning mitte seal vasakpoolsel küljel, kus asuvad oskuskäsitöölised ja kaupmehed ja kus on vaja leidlikkust, leiutajalikkust, kaubitsemist ja initsiatiivikust, vaid ikka seal parempoolsel, kus asuvad isandate biomass: maa, kaalikad/kapsad, lehmad, lambad ja ülejäänud pudulojused ning loomulikult maarahvas, kes samuti biomassina arvele võetud ja kirikuraamatutesse üles tähendatud on.

Parempoolsel küljel paiknedes leidlikkust, leiutajalikkust, kaubitsemist ja initsiativikust vaja ei ole. Õigemini öeldes - ei tohi olla! Ja kui peaks midagi sellist rüvedat avalduma, küll siis kupja piits välja, terveks ja sirgeks kasvatab.

Paremal küljel paiknedes on vaja ikka kannatlikku ja pikka meelt, aeglast aga samal ajal järjepidevat ja püsivat tööd ning käsu täitmist.

Sa oled ainult saaja. Kui sa oled paremal küljel, siis sa ainult saad. Sa ei oma ressurssi ja sa ootad, kuni sulle antakse. Paluda ei ole mõtet, sest kedagi ei huvita maarahva soovid - isandad ise otsustavad, millal on hea ja kui palju on hea.

Praegu ka head isandad otsustasid, et maarahvale antakse samuti rikastumise võimalus.
Ja otsustasid, et igaüks saab kuni 35 Tallinna vakamaad aktsiaid. Algatuseks. Et nad harjuks akcijatega. Mõned aktiivsemad ja biomassi säravamad eksemplarid, said ka rohkem axiaid, aga selliseid eksemplare on harv juhus. Sest no vaata ise seda esimest pilti, kommentaarid on ju liigsed!

Täna siis läksidki uudsed akxcijad börsiturul kauplema. Maarahvas on muidu ikka kiriku kõrval kohalikul turul käinud ja seal ikka müüdud hapukapsast, sitsi-satsi, magusat saia ja põrssaid, aga nüüd on hoopis uus turg ja uued kombed.

Kui nüüd maarahvale ka kogemata akcijaid antakse, ega siis maarahvas kohe nii ohtliku ja riskantse asjaga oskagi midagi targemat peale hakata, kui et kohe kähku maha müüa. Mõtle ise! Akcijad, need ju hüppavad siia-sinna, kätte ei saa, äkki veel pistavad plagama ja siis ei saa sedagi kätte! Akcijad, need on äkilised ja ohtlikud nagu tulesäde ja kui säde räästasse lendab, oi-oi-oi-oi-oi-oi, küll siis suur õnnetus taga ja terve küla üles aetud.

Parem ikka need akcijad ja muud hääraste-asjad kähku maha müüa ja saadud raha madratsi alla panna. Mis siis, et seal ta ei kasva ja koos axjatega ka omandi+tulu teenimise võimalus kaob. Aga no kes teenida tahab, see saab ju alati mõisa põllul järjekorda võtta. Tööjõu puudus olevat meite maal praegu nii kõva, et uut rahvastki sisse toodavat.

Praegu maarahvas müüb, aga see tähendab, et uued isandad ostavad.
Varsti on kõik maha müüdud ja siis on maarahval jälle häda, et maad ja akxiaid vähe, et miks nemad on ilma jäetud. Aga maarahvas seda veel ei tea, et häid isandaid on hästi vähe. Et kui nad korra annavad, siis tasub antu endale jätta ja lastele hoida. Sest need teised isandad, need teised on hoopis halvad ja nemad ei anna maarahvale midagi. Ammugi ei tule neil pähe, et maarahvalt küsida. Mõned annavad peamiselt endale ja oma sõpradele, teised eelistavad välis-isandaid. Neid kutsutakse instiutsioonideks.
Et kui see harv juhus tekib, kus head isandad ka maarahvale võrdselt akciaid annavad, et siis tasub ikka kümne küünega kinni hoida ja lastele pärandada, mitte esimesel päeval maha müüa.