Veidi jääb mulle arusaamatuks mida TeliaSonera sellise pakkumisega taotleb. Ainuke mõte oli, et äkki on neil riigiga diil juba tehtud, aga nüüd ilmneb, et see ka riik pole siit müümas.
Turg reeglina kajastab seda ka hinnas, et ülevõtmispakkumine on jama - seega ma ei usu, et ETL siit vabalangusse läheks. Pigem võib selline läbikukkumisele määratud pakkumine tõsta hoopis hinda, sest tegelikult on selle 119.30 krooniga (111.3 + 8 eek dividend) paika pandud aktsiale põhi.
aga paranopilisena küsin, et kas tasub Veskimägi juttu tõsiselt võtta?? Respuublika ennegi oma sõnu söönd ja teeb seda ilmselt ka tulevikus (selle asja nimi ongi poliitika)- ma kaldun arvama, et ilmselt ikka koti pähetõmbamine käib täie auruga...
(8*1.26+111.3)/15.6466 = tänane viimane bidi
ehk siis TeliaSonera arvutas oma pakkumise hinna tänase sulgemishinna pealt
jah, pakkumine tehti täpselt tänase sulgemisbidi pealt ja ju oli see plaan paigas juba paar päeva tagasi kui see härra Carlsberg (või mis ta nimi oli) avalikult kuulutas, et turuhind on nende jaoks selgelt liiga kallis ja sellega nad ei osta. On ilmne, et ta üritas turuhinda mõjutada, et see tänaseks kukuks ja hind loomulikult kukkus.
See on selge turumanipulatsioon ja käib vägagi Finantsinspektiooni ja börsi uurimisvaldkonda. Ma ootaks selles suhtes küll mingisugust sanktsiooni.
See on selge turumanipulatsioon ja käib vägagi Finantsinspektiooni ja börsi uurimisvaldkonda. Ma ootaks selles suhtes küll mingisugust sanktsiooni.
samuti sanktsioonid Veskimäele kui ta täna lubas mitte müüa ja pärast ikka müüakse ..., :)
ei see on normaalne, ta pole midagi kaotada, ainult võita kui kõvasti räusata ja ehk teliasonera usub ja maksab rohkem...
Mida siiski arvate, kas Telku võetakse üle, ja mida hind nendes segastes oludes lähiajal teha võiks?
Üks tähelepanek veel - pakkumise tingimustes on kirjas, et kui TeliaSonera 85% aktsiakatest pärast seda pakkumist täis ei saa, siis on pakkumine kehtetu. AGA, TeliaSonera võib ühepoolselt selle 85% piiri tühistada kui neil peaks soovi olema.
Üsna väikeinvestori suhtes üleolev pakkumine on see igatahes. Mina ei soovitaks küll kellegil koheselt müüa, tundub et ETL ei ole veel niipea börsilt kuhugi minemas.
Üsna väikeinvestori suhtes üleolev pakkumine on see igatahes. Mina ei soovitaks küll kellegil koheselt müüa, tundub et ETL ei ole veel niipea börsilt kuhugi minemas.
Henno, Telekomi GDR viimane hind Londonis tavakauplemisel oli siiski $28,25. $27,75 on sulgemishind, mis leitakse BID ja OFFER hindade keskmisena.
....For SEAQ, SEATS and AIM securities the closing price is the best bid, offer and mid price calculated from market maker quotes at the end of the mandatory quote period.
....For SEAQ, SEATS and AIM securities the closing price is the best bid, offer and mid price calculated from market maker quotes at the end of the mandatory quote period.
"See on selge turumanipulatsioon ja käib vägagi Finantsinspektiooni ja börsi uurimisvaldkonda. Ma ootaks selles suhtes küll mingisugust sanktsiooni."
Sonera pole kohustatud maksma pennigi rohkem kui nad tahavad ja nad võivad selle ka välja öelda. Midagi illegaalset seal nüüd küll ei ole.
Sonera pole kohustatud maksma pennigi rohkem kui nad tahavad ja nad võivad selle ka välja öelda. Midagi illegaalset seal nüüd küll ei ole.
Huvitav, kas dividende juhul kui riik keeldub müümast ei kinnitatata aktsionäride koosolekul, sest dividende vaatleb TeliaSonera kui osa pakkumisest. Et kui riik pakkumist vastu ei võta siis väiksemad dividendid või jonni pärast ei maksta üldse dividende eelmise aasta eest.
Ninasarviku parteil linna eelarve lõhki, teed lagunevad, reformid tahavad rahasüste, jne.- igalpool karjuv raha vajadus ja kõik on arvestanud, et pappi tuleb, sest TEL/SON valge rahapurjekas on kohe randumas. Randuski, kuid rootslased ei taha niisama raha loopida, teades, et siinsed riigiisad on suures rahahädas ja lootes, et küll see konks alla neelatakse. Samas olen veendunud, et suuremad fondid sellise hinna juures just mütsi loopima ei kipu. Huvitav on vaadata teema arengut.
as mitte hansa ylev6tmine ei tähendanud ka börsi tippe ja krashi algust?
Eesti reeglite kohaselt peab pakkumishind olema vähemalt 6 kuu keskmine ehk preemia arvutamine üle 12k keskmise on suht mõttetu - lisaks peab hind olema mitte üle 10% madalam kui viimase 10 kauplemispäeva keskmine hind - sellele näib see 111,30 eek küll alla jääv.
Aga millal toimub aktsionäride korraline üldkoosolek ja millal fikseeritakse aktsionäride nimekiri, kes saavad dividende????
Tarjous, pärismaalased on hyvä,
võtke vasstu, sitten saate kahviafilterid ja uudet autot osta!!!!!!
võtke vasstu, sitten saate kahviafilterid ja uudet autot osta!!!!!!
paneks rahad kokku ja pakuks Teliale 112 krooni aktsia eest? Kui Telia ei müü siis saaks vähemalt 51% kokku ja vahetaks nõukogu välja .-)
Telekomi tulemused tegelikult väga head ... selliste tulemuste + dividendide kontekstis oleks loogiline päris tugev positiivne hinnahüpe (siit ka tõenäoliselt eilne pakkumise tegemisega kiirustamine) ... Kas TeliaSonera pakkumine suudab seda pärssida?
"volume-weighted average" viimase 12 kuu kohta on muidugi kaval mõte. Kaubeldi ju eelmise aasta dividendimakse ümbruses 100 krooni tasemel läbi ligi 6 miljonit aktsiat.