Offtopic. Aga kas börsil on mingi lagi ka, kui kõrgele võib aktsia tõusta päevas enne kui kauplemine peatatakse vms? 20%? 30% 50%? Või sellist asja Baltis pole?
Vaatan TSM1T turusügavust ja näen, et need kvaliteetsed institutsionaalsed investorid on tõepoolest täiesti reaalselt olemas ehk nad polegi mütoloogilised väljamõeldud tegelased, aga keegi kuri käsi on nad kahjuks 60k ja 100k orderitega tellimusraamatus valele poole sisse kirjutanud...
Tankist_007 Vaatan TSM1T turusügavust ja näen, et need kvaliteetsed institutsionaalsed investorid on tõepoolest täiesti reaalselt olemas ehk nad polegi mütoloogilised väljamõeldud tegelased, aga keegi kuri käsi on nad kahjuks 60k ja 100k orderitega tellimusraamatus valele poole sisse kirjutanud...
Suured pakid müügis ja juba avanemisoktsjonil. Seega kus on need "kvaliteetsed ja pikaajalsied fondid" :) Eraisikutel sellsieid koguseid polnud
Tallinna Sadama kauplemise algusega selgus viimane ennustusvõistluse muutuja. InvesteerimisFestivali ühepäeva pääsme foorumis ennustades võitis naiivitar, kes arvas kõige täpsemini ära Tallinna Sadama märkimise tulemused ja avanemishinna. Palju õnne! Võtame võitjaga eraldi ühendust.
Minu arvates on nüüdseks kujunenud 1,94 hind suht ootuspärane (ise ennustasin siin, et avaneb 1,99 ja päevalõpp 1,89) Küll tahaks aga väga teada, kes päeva alguses 2,05 pealt 10'000-50'000 kaupa ostsid? Kas tõesti institutsionaalsed või ikkagi kohalikud väikeinvestorid, kellel raha pangakontodele ära ei mahu.
Tean vaid seda, et lähimal paaril aastal saavad nad 12% võitu võrreldes raha pangakontol mädandamisega. Ja 2.05 on minu hinnangul mõistlik hind. Selle hinna juures küll veidi müüsin, aga 1.92 oli minu jaoks parasjagu madal, et juurde osta.
Kui pangad saavad täna olematu intressiga raha, siis miks nad ei peaks seda monopoolses seisundis olevasse ca 6% divikat maksvasse ettevõttesse paigutama, see on ju nende jaoks no brainer situation! EBRD oli kohal nagu varahommikune linnulaul...