Londoni metroos oli (ja on vist ikka veel) see tavaline, et üks rong jõudis teisel järele, kuna pikemate vahedega tekkis rohkem inimesi ja läks peatustes rohkem aega.
Siis oli tavaliselt tagumises rongis teadaanne, et “seisame siin veel 1 või 2 minutit, et tekitada vahesid”.
hmm, kas pole siis keegi näinud kuidas Tallinn “hingab”. Hommikul imeb kümneid tuhandeid autosid sisse ja õhtul puhub välja. Milline valglinnastumine on olnud, Tabasalu ja linna vahel enam ei ole vahet, kui suureks on kasvanud Keila, Saue, Saku, Peetri, Jüri, Viimsit pole üldse mõtet mainida, pikali lükatud Lasnamäe.
Tallinn see on vesipea Eesti, harjuge ära, need ummikud ja autode tulv on tulnud, et jääda ja veel hullemaks läheb.
Peaminister ütles just tele-eetris et eile kinni võetud kremli propagandist ja tõenäoline luuraja Oleg Bessedin on keskerakonna meediapartner Tallinnas, teinud uudisklippe nii kesikute Tallinna tarbeks kui Hüääna tarbeks.
Tallinn on vene linn.
Mitte ainult Tallinna ja rõngasvaldade vahet ei käi sõelumine. Sama suur või veelgi suurem sõelumine käib magalate ja töökohtade vahel, kusjuures mitte ei ole nii, et inimene kes elab ühes linna otsas ja ta käib kodu lähedal tööle, ei ta sõidab ikka teise linna otsa tööle, kus on talle sobiv tema oskustele vastav töökoht. Seda enam, et paljud firmad kolivadki oma eksisteerimise jooksul linnas ühest servast teise, seega isegi kui sa kunagi ostsid endale korteri töökoha lähedale, pead sa mingi hetk hoopis teises linna servas või lausa linnast väljas tööl käima hakkama.
Näiteks üks tootmisettevõte mis rajati linnast välja 1980-datel, selles töötav kaader ei tulnud tööle ju lähimast külanõukogust, ikka linna seest veeti neid iga hommik bussiga kohale tööle ja pärast õhtul linna tagasi. Juba tol ajal olid sellised probleemid.
Õunad ja apelsinid, näpud ja emmid. 15-35 cc sisepõlemismootorid on mõistlik teha 2T ja hõõgküünalsüütega või üldse “isesüttivad” (aga kergete ja ülikergete fraktsioonide “diislid”). 50cc juures on 50/70 2T vs. 4T. Kui “euronorme” ei oleks, siis kuni sinna 350–400 cc tegelikult ikkagi 2T. Sealt edasi algab 4T, mitu silindrit, küünlasüüte maailm. Kuni kusagil… “oleneb”.
Aga seal kus töömahud on juba “kuupmeetrites” ja RPM sihuke 150-300 (laevade mootorid) oleme jälle tagasi 2T ja diisli juures. Aga seekord raskete fraktsioonide “diisli” juures.
Iga ülesande lahendamiseks on optimaalne oma tööriist. Elukohajärgse Kaubandustempli väisamine (kui see on 5 minuti kaugusel) on mõistlikum ehk jala, jalgratta või el. mopeediga.
10-15 minutit ja ilus ilm – ikakgi mingi kergliikur. Eletritõuks või ice mopeed.
20-30 min ja palju hekseldamist mitme punkti vahel. Olenevalt ilmast, auto või mootorratas.
60 min … see on päris pikk aeg juba. Ühest Tallinna otsast teise sõidab autoga ära. Kas ÜT-ga ka?
2-3h ots ühest Eesti otsast teise. Ütleks SÕLTUB. Mõnes olukorras võib liinibuss või rong juba mugavamaks osutuda.
1000+ km, ilmsegelt lennuk või rong (ühistransport).
Iga “töö” jaoks on oma “tööriist” mis sobib just SELLE ülesande lahedamiseks kõikse paremini. (ja just selle pärast on mul kuuri all 2 jalgratast, mopeed, 2 mootorratast ja isiklik auto).
Huvitav, et selle kohta, et Ref moodustas Viimsi vallas koalitsiooni Keskiga, pole valitsuse asjapulkadelt ega ka propagandameedialt mingi kiunu ega sajatamist kuulda.
See, et uus linnavalitsus plaanib uut Tallinna ringteed(on neil selleks üldse volitusi?), võiks olla isegi mõistetav, kui see ei tuleks teiste projektide, näiteks Peatänava ja Liivalaia trammitee(mis lõpuks peaks Kristiineni kulgema) arvelt. Seega, minu poolt uuele linnavalitsusele palju sajatusi ja lühikest iga.
jajah, rohehull… see ringtee on ju ka sinu huvides ja vähendab kesklinna liikluskoormust. Õige jah, sa ju ei ela kesklinnas. Juba selle eest, et Liivalaia tee sulgemine ja Peatänava projekti ei tule, oleks selle uue linnavalituse poolt. Põhjaväila ka teeks putukaväila asemel, oleks üldse hea. Mitukümmend tuhad uut elanikku sinna Kopli pidi tulema, palju õnne neile.
Pole mõtet selle sotside ja reformi käepikenduse artikleid siis postitada, me kõik teame, kes seda kätt toitis ja miks see teema nüüd üles kerkis, eks muidugi juhuslikult
Tervitus Isamaa kolloborantidele:
" Alates 2011. aastast on Bessedinile ja tema sugulastele makstud linna rahakotist üle 300 000 euro! Pärast Vene täiemahulise sõja algust Ukrainas on Tallinna linn maksnud Bessedinile üle 75 000 euro. Maardu üle 60 000 euro.
Kui ärisuhted linnaga pärast Jevgeni Ossinovski juhitud nelikliidu võimule saamist võimatuks osutusid, sai Oleg Bessedin linnavalitsuse teadmata edasi palka Linnamäe vene lütseumi eelarvest. Kokku maksis lütseum talle 30 000 eurot.
Vaata sina, kes sa mind rohehulluks nimetad. Ka minu pere on Tallinna maksumaksjad, automaksu maksjad, ja minu naine kasutab igapäevaselt ühistransporti, ning laps ja mina ka vahel lisaks ühistranspordile ka ratast. Kõigil inimestel ei ole võimalust autot omada ja kasutada.
tasuta kasutad ju? Teised maksavad selle kinni? NIi ja miks sa siis selle vastu oled, et kesklinnas liiklust mujale suunata ja üldse liiklemist sujuvamaks muuta? Lasnamäe trammist kanalis ma saaks veel aru, aga Liivalaia oma, mis kuhugi ei vii?
PS sa ei ole siis rohehull? Oma Fb lehel ja siin muud ei postita ju?
Jah, sul on õigus, ühistransport lonkab, rattateed on katkendlikud, aga ikka paneme endiselt linnas raha suurtesse teeprojektidesse. Rsk., mul on ka auto ja ma kasutan seda, aga ainult selle pärast, et ühistransport on saast! Kui ma autot omama ei peaks, ostaksin selle asemel hoopis kusagile näiteks suvemaja, viiksin pere reisile, ostaks suurema korteri jne.
jajah, parem muidugi su Venemaa sõbrad reformist, eks? Piir on endiselt lahti, omad ajavad äri ja Vanaema toetab seda? Kui on valida kas, Kõlvart või sotsidest reformaatorid, siis paraku tuleb tunnistada, et kui tahad, et majandus uuesti elule ärkaks ja reformi poolt venekeelsek muudetut Eesti muutuks, siis polegi muud varianti kui Reinsalu toetada, sest reform ei suutnud 30a eestikeelset haridust juurutada ja lasi siis Ukraina sõja ettekäändel 50+ tuhat venelast.
mismõttes ühistransport lonkab? Tahad, et sind taksoga tasuta kohel viidaks nagu hetkel ühistranspordiga? Sa ikka saad aru, et tasuta asju ei ole olemas?
Oot, mismoodi sa oma nn. auto kulu eest pere reisile viid? Mul on ka auto, selle kulu on 100 eurot kuus, sellega ikka puhkusele naljalt ei sõida, eriti kuin ühistranspordiga sõitmine läheks rohkem maksma ja võtaks 5x rohkem tööaega,
endal ei ole koomiline sellist asja siia postitada@6 euri tunnis. Jah, kui sa saad 6 euri tunnis, siis pole küsimist, müü auto maha ja kiirelt. Ma hoian paari päevaga terve kuu autokulu kokku aja arvelt, lisaks maksaks ühistrnasport sama palju ka rohkem kui autokulu on.
Ps isegi kui sul on palk 6 eurot tunnis nagu sul, siis võid kokkuhoitud aja arvel perega olla, ega sa muidu endale autot ei ostnud, st räägid üht, teed teist.