SpaceX

6. august 2026: Vabaneb esimene ja suurim varajaste investorite ning juhtide tranche (umbes 911,5 miljonit aktsiat), mis avaneb kaks päeva pärast ettevõtte esimest majandusaruannet (4. augustil)

Ma olen teie arvamustes vist kuhugi keskele jääv. Plaan on kusagil 100$ kandis väike konks vette visata ja 80$ kandis juba lanti lennutama hakata. Seda kõike juhul, kui see võimalus antakse :slight_smile:
Muide Harley, miks sa arvad, et 6. augustil paljudel päevad hakkavad?

Astmeline vabanemise graafik (2026)

• 6. august 2026: Vabaneb esimene suur osa ehk 20% aktsiatest (kaks tööpäeva pärast Q2 tulemuste teatamist).
  • August – oktoober 2026: Ajapõhised vabanemised, kus 7% aktsiatest vabaneb kindlatel etappidel (70, 90, 105, 120 ja 135 päeva pärast IPO-t).
  • Oktoobri lõpp / novembri algus 2026: Vabaneb täiendav 28% aktsiatest (kaks tööpäeva pärast Q3 tulemuste teatamist).
  • 8. detsember 2026: Tavapäraste investorite lock-up perioodi lõpp, mil kõik ülejäänud piirangud kaovad.

Erand tegevjuhile

• Elon Musk: Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi aktsiatele kehtib täispikk 366-päevane piirang. Tema positsioonid vabanevad müügiks kõige varem 12. juunil 2027.

Kuidas sa kavatsed seda instrumenti kaubelda kui sul pole piisavalt infot?
Teadmised, see on jõud! :wink:

3 Likes

Ära pabista, mul on jõud ja teadmised, see eelnev kirjutatu on mulle juba eelnevalt teada. Küsimus on lihtsalt selles, et miks sa arvad , et hirmus aktsia müük tuleb peale 6. augusti. Ma pigem pakun, et kui puutume enne seda 80$, siis tuleb hull ralli , mis viib hinna võibolla isegi kahekordseks või enamgi.

Näita mulle seda kohta kus ma mainin, et hirmus müük peale tuleb?
Ma räägin siin müügi keelu lõppemise kuupäevadest!
See kuidas sina seda tõlgendad on sinu asi.
Äkki ei tahagi keegi müüa mitte kunagi, see onju iga oina unistus!

Ma näen jälle, et sul pole õrna aimugi millega sa kaupled, imed pastakast mingi targeti ala 80 ja siis hakkad fantaseerima.

4 Likes

Sellega on see häda, et kõik teavad seda ja ootavad, et tuleb vinge supply, aga ma pakuks, et enamus, kes seal täna on short, ei hakka seda ära ootama, kas ikka tuleb. Natuke nagu lubas eile, aga tänane QQQ bleed ei aidanud kaasa, vbla natuke vara kah, aega ju on veel.

no minu arust võiks sinu poolt pakutu lausa plakatile panna.

SpaceX on raha tõstnud erinevate ringidega alates 2002 aastast, kes ei ole saanud seda postitsiooni kordagi reaiseerida.
Nad võivad rahulikult siit ka olukiselt madalamalt tykke myya, samas kordades kasumit korjates.

2 Likes

Ma näen jälle, et sul pole õrna aimugi millega sa kaupled, imed pastakast mingi targeti ala 80 ja siis hakkad fantaseerima.
Doc. Harley on öelnud, et nii ei lähe. Vaatame, siis kuidas läheb :slight_smile:

Seda vibe, et SpaseX ostab Tesla ära kuulen mina juba viimased paar nädalat!
https://www.investopedia.com/market-update-a-teslaspacex-merger-may-be-on-the-horizon-tsla-spcx-12031760

Kui nüüd keegi küsib, et miks peaks SpaceX Tesla ostma siis vastus on Data.

Ma arvan, et üks põhjus on see, et SpaceX põletab raha veel mõnda aega ja Tesla sama palju toodab raha.
Lisaks koos on nad segasem kompott ning saab rääkida sünergiatest, mida robotid saavad kuul ja marsil tegema hakata.

4 Likes

Tesla Free Cash Flow on kukkunud miinusesse.
Samuti on sõidukite marginaalid surve all.
Ainuke mis neil on on 43,5 miljardit dollarit sularahas ja lühiajalistes investeeringutes.

2 Likes

“Tesla Free Cash Flow on kukkunud miinusesse.”

3 Likes

SpaceX faces significant downward pressure as a massive lock-up expiration on Eastern Time August 6 releases over 900 million shares, exceeding the current free float by 1.6 times.

, et mis see 20% teeb hinnale ja sektorile üleüldiselt. huvitav hetk.

1 Like

Kui lihtne on ikka inimesi lollitada erinevate graafikutega!
Sa ikka CApex investeeringud suudad maha arvestada.

Q2 2026 Muutus **negatiivseks (-1,09 miljardit dollarit)
Miinuse tõid kaasa põhivarainvesteeringud (Capex), mis kasvasid aastatagusega võrreldes 142%, ulatudes 5,79 miljardi dollarini ühe kvartali jooksul. Tesla investeerib praegu agressiivselt tehisintellekti.
Kogu raha kallatakse AI-sse kuidas ja kui palju see tagasi tooma hakkab seda ei te keegi.

1 Like

Räägib mees, kes ei tea FCF valemit:
image

Puust ja punaseks!
Tesla Misses Badly on Earnings as Free Cash Flow Turns Negative.
Free cash flow turned negative at $1.1 billion, as capital expenditure surged 142% to $5.79 billion.
https://www.gurufocus.com/news/8973959/tesla-misses-badly-on-earnings-as-free-cash-flow-turns-negative?utm_source=yahoo_finance&utm_medium=syndication&utm_campaign=headlines&r=caf6fe0e0db70d936033da5461e60141#google_vignette

1 Like

ROICi graafikul on FCF LTM ehk jooksvad viimased 12 kuud. See on plussis aga ühtlasi irrelevantne. Väide oli, et FCF on negatiivne ja see vastab viimase kvartali tulemuste põhjal tõele.

1 Like

Kahe päevaga +18%, arvasin, et see juhtub, aga magasin ikka maha :frowning:
Saab näha, kas Elon suudab jälle jänese kübarast välja tõmmata.

hetkel siis ca 35% floatist on short, mis muidugi pole palju vs palju uut avaneb, aga ikkagi, ma kahtlustan, et paljud, kes on tahtnud müüa, on seda juba teinud.

Siin siis Bõrsikrahhi lõime jätkuna. Müüsin osa ka 124,70$ peal, sest mine tea äkki läheb suuremaks kauplemiseks ja siis hea alt poolt uuesti sisse osta.