Täpsemalt EEREITVK.
Miks seda näiteks Äripäev ei kajasta?
Plaanin pojale mingisse fondi raha hakata paigutama, et 16 aasta pärast oleks tal hea seda kooli tarbeks kasutada. Plaan panna algul mingi 20 tonni sisse panna ja iga kuu vähe haaval juurde lisama väiksest palgakesest. Millist fondi soovitaksite ja mida ma üldse peaksin uurima ja teadma selle kohta. Ei viitsi eriti nende pangatädide möla kuulata, tänud!
Tegelikult soovitaks siiski see "möla" ära kuulata,sest see ongi tavakliendile mõeldud,alternatiivselt võib neile ise mingi benchmargi ette lükata ja paluda portfell koostada.
Aga üldiselt algab see "möla" alati küsimustega kui kaua (16.a); riskiaste; eesmärk (eelistatavlt mõõdetav ,kuna "hea" on väga subjektiivne.)
funds
Eesti fondidest on LHV juba parimad välja selekteerinud ja Hansa´l on vist fondiplaani võimalus ka aga tingimusi peast ei mäleta.
Isiklikult eelistan ETF´e.Sobivad nii kauplemiseks kui investeerimiseks.
ETF
http://finance.yahoo.com/etf/browser/mkt
Aga üldiselt algab see "möla" alati küsimustega kui kaua (16.a); riskiaste; eesmärk (eelistatavlt mõõdetav ,kuna "hea" on väga subjektiivne.)
funds
Eesti fondidest on LHV juba parimad välja selekteerinud ja Hansa´l on vist fondiplaani võimalus ka aga tingimusi peast ei mäleta.
Isiklikult eelistan ETF´e.Sobivad nii kauplemiseks kui investeerimiseks.
ETF
http://finance.yahoo.com/etf/browser/mkt
LHV üks toode on lapsekonto.
Teiseks soovitaks üle vaadata LHV fondivaliku.
ma soovitaks ikka ka selle "möla" ära kuulata. Samas võiks endal mingi ettekujutus olla näiteks sellisest asjast nagu investeerimisriskiga elukindlustus - sellele viidates saaks "möla" lühemaks lõigata.
Pikas perspektiivis investeerides peaks see isegi vaatamata teatavatele lisakuludele ära tasuma tulumaksuvabastuse tõttu (alates 12 aastasest hoidmisperioodist).
Oma lapsele olen teinud ja olen sellega täitsa rahul. Saadaval kõigi elukindlustusseltside kaudu. Kusjuures - kindlustust EI PEA juurde ostma kui ei taha. Kindlustus on lihtsalt nagu pakend (mis pakub tulumaksuvabastust), fondid võid valida ise (seltside pakutava valiku piires, samas katab valik enamiku maailmast), vahetamine tulumaksuvaba, esialgse investeeringu väljavõtmine samuti tulumaksuvaba (erinevalt tavalisest investeerimisest).
Pikas perspektiivis investeerides peaks see isegi vaatamata teatavatele lisakuludele ära tasuma tulumaksuvabastuse tõttu (alates 12 aastasest hoidmisperioodist).
Oma lapsele olen teinud ja olen sellega täitsa rahul. Saadaval kõigi elukindlustusseltside kaudu. Kusjuures - kindlustust EI PEA juurde ostma kui ei taha. Kindlustus on lihtsalt nagu pakend (mis pakub tulumaksuvabastust), fondid võid valida ise (seltside pakutava valiku piires, samas katab valik enamiku maailmast), vahetamine tulumaksuvaba, esialgse investeeringu väljavõtmine samuti tulumaksuvaba (erinevalt tavalisest investeerimisest).
okei, see "möla" oli natuke üle pakutud:), lihtsalt kui seda vaja ei olnud, siis pakuti jne. Kas tõesti siis ainult elukindlustusseltside kaudu, nagu matrox rääkis? Kas kuskil on ka mingi konkreetne tingmusi ja võiamlusi tutvustav kokkuvõte nendest pakettidest, nagu AloV postitas siin, tahaks mõnega veel tutvuda kui selle ära teeks.
Matrox, oled ikka 100% kindel, et kindlustust ei pea juurde võtma?
Miks te arvate, et hästi hea on kui kindlustust ei pea ostma?
On olemas niisugune toode nagu hariduskindlustus. Ühe vanema surma korral maksab kindlustusselts sissemakseid edasi kuni lapse täisealiseks saamiseni. See on üks kogumiskindlustuse liike.
On olemas niisugune toode nagu hariduskindlustus. Ühe vanema surma korral maksab kindlustusselts sissemakseid edasi kuni lapse täisealiseks saamiseni. See on üks kogumiskindlustuse liike.
ma arvan, et see on hea sellepärast, et kui ma iga kuu panen 500 kr lapse kontole ja maksan kindlustust 22 kr, siis see on ikka päris suur % sellest summast ja sööb kogu fondi tootluse. Ise tegin mõni nädal tagasi fondiplaani, mõtlesin isegi, et kuidas sellest kindlustusest loobuda.
Confer, milline summa kindlustuseks ei oleks suur?
hansas on see sama fondiplaani nime all saadaval kindlustusega või ilma kuidas soovid. Lapsele vbl. on mõtet teha aga mina "investeerimiskehana" kasutada soovides sain aru, et kulud söövad tulud (maksuvabastusest) enam-vähem ära ja panga töötajagi kostis "hm....jah, tundub, et mõtekas on neid fonde otse osta......"
MSM, ei taha kedagi kindlustusalal solvata. Kuid kui jutt on investeerimisest, siis ma tõesti ei ole huvitatud, et mul mingi kindlustus seal sees on. Oma elu kindlustada - seda pean normaalseks. Aga mitte selles paketis.
opex, uurin, kuidas ma selle kindlustuse maha saan. sest hanza.net-is liitudes ma küll seda kohta ei märganud, et soovid või ei soovi :)
opex, uurin, kuidas ma selle kindlustuse maha saan. sest hanza.net-is liitudes ma küll seda kohta ei märganud, et soovid või ei soovi :)
HP kodulehelt:
Lepingu sõlmimisel lepitakse kokku:
* millisse tulumaksustamise variandiga fondiplaani Te endale sobivaks peate;
* kas Te hakkate korrapäraselt kindlaid sissemakseid tegema või paigutate raha enda poolt valitud ajal ja summas.
Viimati nimetatud juhul peab esmase rahapaigutuse suurus olema vähemalt 10 000 krooni. Kui eelistate teha korrapäraseid sissemakseid, tuleb Teil iga kuu maksta vähemalt 500 kr. Maksete suurust ja viisi saate lepingu kestel muuta. Regulaarseid sissemakseid on mugav teha otsekorraldusega, mille sõlmimine on tasuta;
* kui suures ulatuses Te oma elu kindlustate, kas soovite õnnetusjuhtumi lisakindlustusi; - sinna vist siis null
* millistesse fondidesse ja kui palju Te investeerite.
Lepingu sõlmimisel lepitakse kokku:
* millisse tulumaksustamise variandiga fondiplaani Te endale sobivaks peate;
* kas Te hakkate korrapäraselt kindlaid sissemakseid tegema või paigutate raha enda poolt valitud ajal ja summas.
Viimati nimetatud juhul peab esmase rahapaigutuse suurus olema vähemalt 10 000 krooni. Kui eelistate teha korrapäraseid sissemakseid, tuleb Teil iga kuu maksta vähemalt 500 kr. Maksete suurust ja viisi saate lepingu kestel muuta. Regulaarseid sissemakseid on mugav teha otsekorraldusega, mille sõlmimine on tasuta;
* kui suures ulatuses Te oma elu kindlustate, kas soovite õnnetusjuhtumi lisakindlustusi; - sinna vist siis null
* millistesse fondidesse ja kui palju Te investeerite.
Opex, oled ikka 100% kindel, et kindlustust ei pea juurde võtma?
no ma endale ei teinud ju seda asja kuid kui uurisin väideti, et ei pea. Vbl nad vormistavad selle kindlustusena kuid sa ei pea maksma mingit eraldi summat (haldustasud on niikuinii ja mitte väiksed) ja ei oma ka mingit kaitset mis on kindlustuse üks põhitunnus
Sellest on kusagil juttu olnud, et selliste segatoodete puhul on raske kontrollida palju kindlustus tegelikult maksab (kui ta sinna võtta) ja kas ta on soodsam kui eraldi kindlustusleping otse kindlustusfirmaga. Puristid soovitavad lahus hoida need asjad.
Küsige pangast, ju nad teavad paremini ja tingimused võivad ka olla muutunud
Sellest on kusagil juttu olnud, et selliste segatoodete puhul on raske kontrollida palju kindlustus tegelikult maksab (kui ta sinna võtta) ja kas ta on soodsam kui eraldi kindlustusleping otse kindlustusfirmaga. Puristid soovitavad lahus hoida need asjad.
Küsige pangast, ju nad teavad paremini ja tingimused võivad ka olla muutunud
SEB Kasvuportfell Juunior
http://www.seb.ee/index/010136062504
Raha läheb otse näidatud fondidesse, lisakindlustusi võtma ei pea.
http://www.seb.ee/index/010136062504
Raha läheb otse näidatud fondidesse, lisakindlustusi võtma ei pea.