Aitäh nende sisukate analüüside eest!
Ma pakun, et võib isegi 15 kukkuda.
Palju jõudu siis nende ootuste puhul. võibolla Maailma lõpus suudame ka need ootused täita.
Läheb sama täppi nagu pakutud 150
Mulle ka tundub selle pealt ± 100 siia sinna
Oeh, mine korra puhkusele ja kõik s!tt lendab kohe ventikasse.
Ma saan aru miks nad selle pakkumisega välja tulid aga ma samas ei saa ka. Proovin argumenteerida (iseendale): autotööstuses on tulude genereerimine väga keeruline kuniks roheline tuli antakse ja loetakse kõik sobivaks. Eks tulevane raport (05.08) ütleb rohkem aga mulle tundub, et masstootmisesse jõudmisega on viivitused ja kuidagi tuleb käivet genereerida. Q1 oli seal 7m kandis ja Q2 tuleb 17.9-18.1m vahemikku, seega mingid müügid toimuvad aga kusagil mingi tõrge on. Kaitsetööstuses samas on tuludesse jõudmine juba lihtsam ja ilmselt autotööstuse järgi oodates (ja rahavaru hoides) otsustati nüüd suunatult 30m juurde võtta ja kogu raha läheb ilmselt Percize brändi peale. Kuna tehnoloogiliselt jõuti 1km raadiuse peale, siis see lõi kohe teise sektori lahti ja droonihirmus ühiskonnale läheb kaitse hästi peale. Juba raporteeriti, et 3.5m eest müüakse lidareid (ca 600tk) ühele kliendile ja sellega võiks müügikraanid ka avaneda. Käibeootust minu teada 2026a kohta ei tõsteta ja see viitab autotööstuses viivitustele.
Positsiooni mõttes oli see mul kolmandik OSCR omast aga päris valus vaadata kuidas kukub. Vaimusilmas nägin stsenaariumit sellisena, et ülinapilt saadakse automotive käima ja siis POS jaoks tõstetakse uut kapitali. Selleks hetkeks lootsin, et aktsiahind on seal 1-2 dollari vahel ja diluut ei kukuta nii sohu. Neil on madala aktsiahinna tõttu peagi vaja reverse split teha ja sellised olukorrad on näidanud, et küll kukutakse veel. Hetkel hoian edasi aga olen valmis positsiooni väikesel määral suurendama kui näen, et hind stabiliseerub.
OSCR: loll on loll olla ja maha magada need momendid, mis ootasin (aktsia kukkus alla 28 dollari). Sisenesin uuesti $29.92 pealt aga positsioon on kolmandik sellest, mis varem. Kuna 32 juurest müüsin, siis 6% “tootlust” kah asi vahepeal teenida. Raport 06.08 ja hetkel olen pigem seda arvamust, et siit üllatatakse positiivsemaga kui turg oskab oodata.
RDDT: reedel kukkus väga heade tulemuste peale sinna 138 dollari peale ja võtsin näpuotsaga. Teesi polnud muud, kui et äkki lendab sinna 160 dollari peale lähiajal tagasi. Hetkel juba 151 ja ei välista, et läheb müüki. Seal oli null ideed taga ja puhas kauplemine lootuses, et äkki läheb õnneks.
[edit] läks 151,18 pealt müüki ära.
Huvitav, kas Nike hakkab lõpuks põhi paistama, üks tuttav rääkis, tahtis ühtesid valgeid tosse osta, mingid uued, aga kõik läbi müüdud ja netis müüakse vaid ebay laadsetes kohtades 3x hinnaga. Graafikul näha, et käibed lähevad suureks. Graafik
Ostsin 500tk alustuseks täna 42,10 pealt.
RDDT on nagu väärtusliku maavara (inimeste vahetu suhtlus, mida kaubelda ai platvormidele) aktsia. Ostsin märts aprill ennast sisse ja reedel kasutasin ära seda ajuvaba kukkumist supertulemuste peale ja võtsin juurde (lõplik soetushind 138,95). Mulle tundub, et RDDT-s võiks ka pikka positsiooni omada. Olen enda jaoks avastanud, et seejuures see keskkond on ka päris asjalik. Rddt kasuks räägib see, et sotsiaalmeedia platvormid alles hakkavad aasta alguse langusest taastuma, st terve sektor oli pekkis. RDDT ise on järjest kasumlikum ja ka fundamentaalid on normaalsed.
Minusugususele algajale tundub päris korralik positsiooni suurus. Kas mingid stopid ka kuskil on ja mingi ajaraam millal ja kui palju kasummi võtta. Endal on üsna väike pos mis on hetkel ca 20% miinuses. Mul on tekkinud mingi perverssne tava, et iga q kui NIKE jälle kukub metsikult, siis teen väikse dca. Ma arvan et NIKE puhul on üheltpoolt latt juba madal, st et ka üsna väike positiivne uudis võiks natuke abiks olla. Samas konkurendid ka kõik siplevad samas augus (lulu deck adidas). Konkurentide tulemused pole väga lubavad olnud va ONON.
Mul see pigem treidina plaanis, mingi aeg hoian , meeldib põhja asju kalastada. Tihti müün ennem lendu või hüppan liiga vara maha, viimati kevadel sommide GRG infra, lampi leid, aga noh rikkaks ei saanud, 12-13 vahel kauplesin langes ostsin tõusis müüsin, kätel istudes oleks duubel juba.
Vupsasin ennem turu lõppu ka välja, aga kavatsen nii sisse välja pendeldada, kui turg kõigub.
Hea, et eile välja sai, täna soodsamalt sees (40.97), täna rida hinna alandusi nagu ikka, kui ma miskit ostan
out
On August 5, 2026, China’s Ministry of Commerce announced it would strengthen export controls on drone-related dual-use items to the United States. Exports of drones, their key parts/components, and related technologies listed on the dual-use control list to the US will now face strict case-by-case review and will not qualify for licensing facilitation measures. The rule took effect immediately.
UMAC, AVAV, ONDS, KTOS, RCAT võivad saada huvi.
ei ole ostusoovitus, puhas spekulatsioon.
INVZ
Q2 tulemused väljas.
- Käive 18,1m dollarit
- Kahjum $0.08 aktsia kohta (oodati $-0.07)
- Raha kontol $48,5m + $30m (gross), mis saadi juulis
- Käibeootus jätkuvalt $67-73m, suurem osa sellest peaks realiseeruma Q4
- Autotööstuse SOP on jätkuvalt graafikus
- Kaitsetööstuse käibe ootus on ca 10% käesolevaks aastaks ja 20-30% 2027a.
Mis investorkõnest silma jäi:
- For the past decade, we built our lidars to the toughest bar in the industry, automotive functional safety and automotive qualification. That work established a strong technological moat and a leading position in lidars for the auto market, a high-volume, long-term business. Those same capabilities now let us take our proven lidar platform into defense and homeland security, which is a market with faster growth and much higher margins.
- We believe that the defense and security business will be complementary to our automotive business, driving revenue growth and gross margin improvement with ASPs that are an order of magnitude higher than in the auto space.
- So far, 6 companies have publicly announced that they are engaging with us to adopt LiDARs in defense and security applications, and we are in active conversations with dozens more.
- In automotive, growth continues. We announced the development of a LiDAR-based perception stack with a top 10 global OEM for highway driving. Mobileye announced its own robotaxi on the Drive platform with nine Innoviz LiDARs in every vehicle. The same platform powers the ID. Buzz, soon to be operating in six cities. More SOPs are on track to follow, including VW’s level 3 and Daimler Truck’s level 4 platform.
- We also strengthened our balance sheet through our recent registered direct offering with a participation from well-known institutional investors, including Neuberger, which grew its existing position.
- For 2027 and beyond, we believe that the automotive end market will drive substantial revenue growth through unit scale and multiple programs are likely to ramp quickly, starting late next year. ja In 2027, we expect to see significant growth from LiDAR unit sales into both our focus segments, which will further accelerate into 2028. We believe the transaction we just closed will provide us with operational runway into 2028, allowing us to realize this expansion in 2027 and beyond.
- Importantly, given the increased level of regulatory scrutiny, OEMs have been carefully assessing the risk of selecting or continuing to use Chinese LiDARs. There is robust interest in our technology from both platform providers and OEMs.
- When it comes to autonomous driving, the lidar acts as redundancy to the camera. As you saw from the video we showed earlier, the lidar and the camera should never fail simultaneously. If that’s the case, the lidar is not really providing redundancy. A very obvious use case for a failure mode for a camera is dirt. When a car drives over a puddle of mud, both the lidar and the camera can fail together. If they are both covered with mud, you will not have redundancy, and it means that the system becomes completely blind. As far as we know, Innoviz is currently the only lidar company that is capable of offering a solution for this use case.
Kuna töös on kaks erinevat sektorit, siis Keilaf tõi välja, et autotööstuses ollakse nn tier 1 pakkuja - kõik teevad ise. Võtab aeg ja on kulukas. Kaitsetööstuses tahetakse olla tier 2 pakkuja ja sellega kiiresti löögile pääseda ehk siis mingi teenusepakkuja on teenuse kvaliteedi välja pakkunud ja täiustab seda. Ühe etapina ongi nüüd lidarid kasutusel kuna autotööstuses on nad saanud juba pikka aega testimist ja sobivad. See ka põhjus miks kaitsetööstusest võiks kiiresti tulu genereerima hakata.
Küsimus on vaid selles, et kas turg usub INVZi lähenemist või mitte. Mul pigem tekkis positiivseid mõtteid juurde küll.
selle INVZ puhul paneb mind nagu 2 numbrit kukalt kratsima.
Held by Insiders 1.51%
Held by Institutions 14.40%
oman aga mõtlen, et kas ikka oli hea ost. toode ja mida nad üritavad teha on muidugi mõistetav. nö potensiaalne backlog vist peaks ka olema mitu jardi. on nagu nii ja naa emotsioon asjast.
Insiderite number on mulle ka tuska valmistanud. Institusioonide puhul on probleem see, et nende mcap on lihtsalt liiga väikene paljude jaoks.
INVZ selgelt on high risk, high reward play.
OSCR
Käsi kullas või p*rse mullas.
Täna enne turu avanemist saab selgeks kuidas Q2 läks. Turuootused on praegu sellised:
Revenue: ~$4.75B (range $4.11B–$5.01B)
EPS: ~$0.38–$0.43
Year-ago: revenue $2.86B, EPS –$0.89.
Oluline on MLR (medical loss rate). Meenutan, et 2025a oli see kogu aasta kohta 87,4% ning iga kvartaliga MLR kasvab (lepingu lõpuks rohkem väljamakseid kui lepingu alguses). Q2 jääb see ilmselt alla 80%, pigem sinna 76-78% vahele.
MLR kvartalite kaupa:
2025 75,4% > 91,1% > 88,5% > 95,4% > aasta kokku 87,4%
2026 70,5% > ???
EPSi ootused 1 dollari juurde.
Eile õhtul enne turu sulgemist mõtlesin, et täiendan veidi positsiooni. Kuna hind kruttis 30.80 juurde, siis arvasin, et küllap tahetakse enne tulemusi välja saada ja see dip tuli. Mul keskmine 29.98 juures. Ega’s muud kui loodan, et äkki tuleb turu jaoks ületus ja näeme 35+ hinna ära täna.
OSCR
Täitsa arulagedad tulemused.
4,88 miljardit käive ja EPS 1,10. MLR 79,1% pole hea aga pole ka paha. Eelturul 35+.
COOP PANK: KÕIGE NAERUVÄÄRSEMALT ALAHINNATUD KASVULUGU, MIS PEIDAB END SUPERMARKETIS ![]()
Sümbol: CPA1T
Aktsia hind: ligikaudu 2,29 €
Turuväärtus: ligikaudu 239 miljonit eurot
Minu ülimalt spekulatiivne üleskutse:
OSTA COOP PANKA ENNE, KUI EESTI AVASTAB, ET ON KOGEMATA EHITANUD KASVUPANGA.
See ei ole mingi väljasurev regionaalpank, mille kasvustrateegia seisneb uue sularahaautomaadi avamises Põlvas.
Coop Pank lõpetas 2026. aasta teise kvartali järgmiste näitajatega:
236 000 klienti – aastaga 9% rohkem
112 100 aktiivset klienti – 8% rohkem
2,23 miljardi euro suurune laenuportfell – 15% rohkem
Hoiused kasvasid aastaga 21%
Kvartali puhastulu kasvas 14%
Kvartalikasum kasvas 24%
Tähtajaks tasumata laenude osakaal langes 2,8%-lt 2,1%-le
Rahastamiskulu langes 2,5%-lt 2,1%-le
Teise kvartali kulu-tulu suhe oli 50%
Teise kvartali omakapitali tootlus oli 13,5% (globenewswire.com)
Teisisõnu:
Pank kasvatab kiiresti laene, võidab uusi kliente, vähendab rahastamiskulusid, parandab krediidikvaliteeti ja suurendab samal ajal kasumit.
Tavaliselt peavad investorid neist valima kaks.
Coop Pank valis ilmselt kõik korraga .
Samal ajal tõstis Moody’s panga pikaajaliste hoiuste reitingu tasemele Baa1 , viidates heale laenukvaliteedile, kapitaliseeritusele ja kasumlikkusele. Panga pandikirjade reiting tõsteti tasemele Aaa , mis on kõrgeim võimalik reiting. (cooppank.ee)
Euroopa Investeerimispanga grupp sõlmis lisaks sünteetilise väärtpaberistamise lepingu, mis võib võimaldada ligikaudu 250 miljoni euro väärtuses täiendavat rahastamist väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele .
See summa on suurem kui Coop Panga kogu praegune börsiväärtus.
Jah, pankade raamatupidamine on sellest keerulisem.
Ei, ma ei kavatse rahuneda. (globenewswire.com)
HINNASTAMISE JUURES MUUTUB KOGU LUGU KOMÖÖDIAKS
Coop Pank teenis 2026. aasta esimesel poolel ligikaudu 16,5 miljonit eurot .
Aasta peale arvestatuna tähendaks see umbes 33 miljonit eurot .
Ligikaudu 239 miljoni euro suuruse turuväärtuse juures kaupleb aktsia umbes järgmiste kordajatega:
7,2 korda aastastatud kasum
0,98 korda raamatupidamislik väärtus
Lisaks maksti hiljuti 0,065 euro suurune dividend , mis vastab 2,29-eurose aktsiahinna juures ligikaudu 2,8% tootlusele
Lisaks on pank korraldanud oma aktsiate tagasiostuprogrammi. (cooppank.ee)
Ilmselt peaks kasumlik pank, mille laenuportfell kasvab 15%, kauplema hinnaga, nagu oleks keegi avastanud selle andmekeskusest pesukaru.
JUHTKONNA EESMÄRGID 2030. AASTAKS
Coop Pank soovib:
Kasvada pangandusturust 2–3 korda kiiremini
Jõuda Eesti laenuturul 10% turuosani
Kahekordistada aastakasum vähemalt 60 miljoni euroni
Säilitada pikaajaline omakapitali tootlus vähemalt 15% tasemel
Langetada kulu-tulu suhe alla 45%
Jätkata dividendide maksmist ligikaudu 25% ulatuses maksueelsest kasumist
Käivitada investeerimisteenused ja kujuneda terviklikuks universaalpangaks. (cooppank.ee)
Ringluses on ligikaudu 104,3 miljonit aktsiat .
Kui juhtkond jõuab 60 miljoni euro suuruse kasumini, tähendaks see ligikaudu:
0,575 eurot kasumit aktsia kohta
Rakendame nüüd mõned täiesti hüpoteetilised tulevased väärtuskordajad:
- 10-kordse kasumi juures: 5,75 € aktsia kohta
- 12-kordse kasumi juures: 6,90 €
- 15-kordse kasumi juures: 8,60 €
- 17,4-kordse kasumi juures: ligikaudu 10 €
Seega on minu meditsiiniliselt vastutustundetu ja espressost laetud tõusustsenaarium:
COOP PANK 10 EURO PEALE
Mitte sellepärast, et 10 eurot oleks mõistlik hinnasiht.
Vaid sellepärast, et ühel päeval võib Tallinna börs üles ärgata, juua kolm kohvi ja avastada väärtuskordaja mõiste.
Coop Pangal on midagi, mille saamiseks ohverdaks enamik finantstehnoloogia ettevõtteid kogu oma riskikapitalieelarve:
236 000 klienti, panganduslitsentsid, hoiused, kasum, üleriigiline kaubamärk ja ligipääs 320 Coopi kauplusele. (globenewswire.com)
Sisuliselt on see:
Digitaalne kasvupank, mis on maskeerunud kohaks, kust su vanaema kartuleid ostab.
Riskid on reaalsed: majanduslangus, krediidikahjud, konkurents, rahastamiskulud, regulatsioon ja võimalus, et juhtkond ei saavuta seatud eesmärke.
Kuid ligikaudu seitsmekordse aastastatud kasumi juures ei hinnasta turg Coop Panka kui järgmist suurt Eesti pikaajalist väärtuse kasvatajat.
Turg hindab seda nii, nagu koosneks pool laenuportfellist tagatiseta laenudest kolmele purjus alpakale.
Minu spekulatiivne otsus: OSTA.
3 € tähendab normaliseerumist.
5 € tähendab eesmärkide täitmist.
7 € tähendab, et turg lõpuks märkab.
10 € tähendab, et Eesti muutub ajutiselt optimistlikuks.
Avalikustamine: see on tahtlikult üle võlli keeratud tõusustsenaarium, mitte personaalne investeerimisnõuanne. Oman Coop Panga aktsiaid ning olen seetõttu emotsionaalselt, rahaliselt ja võib-olla ka vaimselt kallutatud.
No vaatab siis.
Tea kas ma lugema ka hakkan. ![]()
Tundub kindel värk.
Äratasid huvi
Proovime siis ka 26.7 pealt õnne