Soome Evli ostab Suprema

Ega pangajuhid pole lollid - nad teavad mis on oluline. Kuna klientuurist moodustavad valdava osa keskealised meesterahvad, siis loomulikult on vastavates osakondades tihti üle keskmise suur kontsentratsioon kaelast algavaid jalgu - "iz good foe beezness". Custody ja muud feed on ainult tähenärijatest kuivikutele, real men kick open doors, grab asses and spend millions...
Kunagi keegi siin LHV foorumites küsis nõu, et millise panga privaatpanganduse teenus on kõige odavam. Mul ei olnud siis kahjuks aega vastata, kuid arvan, et klient, kes on huvitatud kasumi maksimeerimisest, peaks püstitama küsimuse, et millise panga privaatpanganduse teenuse koguväärtus on kliendi jaoks kõige suurem. Teenustasu suurus või osakaal on köki-möki selle kõrval, millist kahju võib põhjustada suurte lubadustega, millele järgneb poor performance. Ka seisev raha on aktiivse ja teadliku investori jaoks ju tegelikult kahju.
TaivoS, sa algatasid huvitava diskussiooni teemal, et mis kasu tõuseb klientidele privaatpanganduse kliendiks olekust. Arvan, et kui on rohkem huvilisi, kes tahavad sel teemal edasi vaielda, siis võiks algatada kohe omaette teema. Järsku võiks siis isegi loota tootearendust klientide tagasiside kaudu :)
Olen mitmelt oma tuttavalt kuulnud, et üks asi, mida n.ö. privaatpanganduse kategooriasse kuuluvad kliendid oma pangalt ootaksid, kuid ei saa, on kvaliteetne research, s.h. fundamentaalanalüüs + hinnang momentumile, mille põhjal ise otsuseid langetada.
LHV-l on muideks oma klientidele väga progressiivne lahendus välja pakutud: portfellihaldus nendele, kes väärtustavad oma aega ega taha ise asjaga tegeleda ja Pro nendele, kes tahavad ise asjaga tegeleda.
Häh,

oli aasta umbes 1995, loivasin tuttavasse H pangakontorisse, täitsin sularaha väljavõtu papri, ei näidanud miskit dokumenti - ei küsitud. H panga võrk oli parajasti maas (seda tollal juhtus), minu käest küsiti, et kas mul arvel ikka on nii palju, ma vastasin, et on - raha loeti letile. Vot see, noored, on personaapangandus suure pee tähega ja seda ei saa kahjuks enam ükskõik kui suure papi eest osta :-(