Soome aktsiad

Pilt ka:
Tänaseid Arvopaperi uudiseid:
Salcomp lahkub börsist, kuna suurima omaniku Nordstjernani osalus on tõusnud üle 90%-ni.
Panostaja 1. kvartali tulemus tõusis 0,5 milj. € positiivseks. Kasumlikus peaks tänavu selgesti kasvama.
Cargotec sai Hiinast tellimusi 20 miljoni € väärtuses.
Takoma kahjum vähenes
Nokia Meego platvormile uus juht

Salcompi aktsia tõusis kohe hommikul 9% võrra. Teisi tõusjaid hetkel on Kone, Aldata, Glaston, Nokia
-Tapiola panga aktsiasoovitused on Fortum, Sampo ja TeliaSonera hea turupositsiooni, tugeva bilansi ning hea dividenditootluse tõttu, ning Nokian Renkaat kasvupotentsiaali tõttu. Need firmad on olnud ka Balance, Timo, Sergio kui ka Liisan lista tipus.
-Deutsche Bank tõstis YIT sihtkursi tasemele 26€, mis tähendaks üle 20% kursitõusu praegusest
-Analüüsimaja Bernstein tõstis Nokia soovitust "underperform" -> "market perform. Sihtkurss 5,50 €.
-Nokia: Symbian telefonide toodang jätkub edaspidi seni kaua kui see on kasumlik. See väljaütlemine tõstis täna Nokia aktsiakurssi.
-Kurioosiumina võiks mainida, et esimesena börsiettevõttena Soomes saab Tikkurila juhatuse, kus enamus on naisi.

Tõusjad: Salcomp +9.84%, Glaston +4.90%, Kone +4.20%, Cargotec +3.33%, P-Karjalan Kirjap. +3.03%
Langejad: Cramo -2.36%, Tecnotree -2.38%, Revenio Group -2.56%, Scanfil -4.18%, Elcoteq -4.48%
Faktina võiks ka mainida, et ainuke naissoost börsifirma tegevjuht soomes on Oral Hammaslääkärit hambaarstiketil. Aktsiakurss on aastaga kasvanud üle 70%, tegevjuht üle kahekordistas oma osaluse veebruarikuus ning tänavu on kavas kasvatada müüki veerandi võrra. Seda aktsiad olen ka soovitanud varem.
Milliseid Soome aktsiaid ise omad?
Jäägu see hetkel veel saladuseks. Nii palju võin õelda, et mitte Nokiat.
Unustasin mainida, et Deutsche Banka soovitus YIT:le on loomulikult "osta".
Ise olen hiljuti ostnud Turkistuottajate aktsiaid.

Now please shoot me.
Leidsin järgmise analüüsi jaanuarikuust Arvopaperi foorumist.
Vähemalt Turkistuottajatel on hea PR isik - peaminister Mari Kiviniemi.
Jah, olen sellega tuttav ning sellest ajast on ka päris palju vett merre voolanud.
Mari Kiviniemi kannab karusnahka. -Iltalehti
Ehitusfirmad võiksid homme olla tõusus, kuna ehitustöötajate streiki ei tule - jõudsid kokkulepele. Ehitusfirmasid on nt. YIT, SRV, Hartela.
Hartela?
... st Hartela pole noteeritud
Õigus.
Vabandust mittepaikapidava uudise levitamise eest. Lemminkäinen aga on ehitusettevõte.
Eksisin ehitusfirmade aktsiakursi tõusu suhtes - nii SRV kui ka YIT on languses, Lemminkäineni aktsiaga pole tehtud tehinguid. Aga samas, täna paistab börsil olevat miinuspäev nagu nii.

Täna ja homme on Finnlinesi laevadel teenindusblokaad transpordiametiühingu poolt.
Muid uudiseid soome börsiettevõttede kohta eriti pole täna olnud.

Tõusus on hetkel Kesko B, Panostaja, Oriola-KD B, Ilkka-Yhtymä II, Digia. Suurim langeja jälle Tiimari (-5,77%)
Taivo,
Turkistuottajat on ka Balance nimekirjas kaheksandal kohal, tõus eelmisest 9 kohta - ehk tugev tõus. Balance järgi on aktsia odav, majandusolukord hea ning tehniline risk madal.
Ma Balance listi vaatan rohkem meelelahutusliku lugemise korras. Sealt võib leida mõne huvitava mõtte, aga ei midagi enamat. Minu arust oli üks konkreetne bläkk neil Digia, mis püsis kahes järjestikuses listis 2. kohal, kuigi vahepeal tuli Nokia uudis, mis neil ca 40% äritegevusest mõjutab. Eks aktsia langes küll, aga reaalne mõju jäi ikka väga segaseks. Hiljem tuli Digia välja veel kasumihoiatusega, peale mida langes aktsia veel.

Turkistuottajates on bet sellele, et karusnahahinnad püsivad vähemalt sellistel tasemetel oma 12 kuud veel (kuigi oksjonitel on pikalt olnud üsna sirgjooneline hinnatõus). Tegu on traditsiooniliselt väga tsüklilise alaga, kuid praegu peamised tooniandjad Hiina ja Venemaa võivad selle tsükli tõusufaasi pikkust oma makro tõttu tavapärasest pikendada. Sellele on sisuliselt ka bet. Olnud on ka 2 karmi talve kui järgmine talv tuleb väga pehme, on see samuti turgu negatiivselt mõjutav, kuid main driver praegu siiski Hiina ja Vene tarbija. Kuna valdkond on ka üsna touchy, siis teatav discount jääb kindlasti alati hinda, kuid 12 kuu upside on ilma turu kollapsita minu arust päris atraktiivne.
Soome ettevõte Rovio, mis on Angry Birdsi mängu autor, sai 42 miljoni USD suuruse investeeringu. Investoriteks Accel Partners ja Atomico.

Atomico juht on Skype'st tuntud Niklas Zennström. Angry Birdsi temaatikas mänguasju on müüdud juba 2 miljonit.