Silvano Fashion Group (SFG1T)

Aviaator,
Sa võid seda ka nii võtta jah. Ainus hetk, mil mõtlesin PTA-d osta oli siis, kui selgus Varssavi börsile minek. Ja mitte sellepärast, et poolakad lollid oleks, vaid sellepärast, et sealsed pensionifondid otsivad tikutulega diversifitseerimisvõimalusi (95% equity investeeringutest peab olema kohalikult börsilt, s.t. peamiselt Poola riigiriskiga ettevõtted). Teoorias oleks Poolas listimine pidanud hinnale hästi mõjuma. Samas on Varssavis loll komme, et IPO-de puhul ei ole kunagi teada, kui pikk menetlusprotsess on. Ja seda teadmata ei soovinud PTA puhul ettevõtteriski teadmata perioodiks võtta. Ja hiljem oli juba selge, et hinnaootused on üle pea kasvanud kõigil ning Tallinnast osteti suvalise hinnaga kokku. Tagasi vaadates - arvestades minu riskide võtmise valmidust, ei olnud kordagi hetke, mil oleksin valmis olnud aktsiat ostma.

Kokkuvõttes - ei soovi omada ettevõtet, mille puhul peaksin 50% hinnalanguse puhul tõdema, et ilmselt see oli õigustatud. Endal oleks väga loll tunne. Palju lihtsam on otsida ettevõtteid, millesse endal usku on. Kui siis ka hind langeb, saab asja vaadata kas harivana ('hindasin ettevõtet valesti - õppisin sellest midagi') või fundamentaalselt ('story on endiselt hea ja hoian hea meelega edasi kuni hind taastub'). Ostes enda meelest ülehinnatud kraami jääb vaid tõdeda, et teadmine oli olemas, aga pime ahnus sai võitu.

Kui see hind ka läbi katuse kihutab, ei ole põrmugi kahju, et Silvanot omanud ei ole. Samas soovin õnne neile, kes sellega rikkaks saavad :)
jah see on rikkaks saamise aktsia
Jah Blink see on keeruline dilemma. SFG on olnud äärmiselt liikuv aktsia. Kunagi märtsis ostsin 4,85 euri eest enda jaoks suht suure koguse. Hind liikus tublisti üle 5 euri ja siis algas globaalne paanika ja mingi hetk oligi hind 3,5 euri. Istusin enda kahjumi otsas. Imelikul kombel tundsin ennast suht rahulikuna. Olin -28,5 %. Arvasin, et müüa ei ole enam mõtet. Ootasin. Pika peale liikus hind tagasi 4,9 eurini ja loll müüsin kõik maha ja saingi enda 200 eeki kasumit kätte. Ja siis liikus hind 6,8 euri peale. Vahepeal isegi sisenesin kusagil 6,2 peal kui õieti mäletan. Väljusin taas 6,47 euri juures. Paar päeva peale väljumist hakkas pahaendeline vajumine, mis gulmineerus jällegi globaalse paanikaga ja hind vajus 4,3 eurini. Nüüd on hind taas liikunud ja seda ka juba suht normaalsete uudiste toel. Vahepealsed liikumised toimusid tont teab millest. Ühesõnaga teenisin kasumit 550 eeki kuna ei suutnud tabada mitte ühtegi tõusu ega mõõna. Usun, et potensiaal oli teenida 20k! Seega ma ei saa öelda nagu sina Blink, et kui rakett läbi katuse sööstab, et mul sellest ükspuha oleks. Ma tean, et kui ma ei ole mängus sees siis olen ma mängust väljas.
Poolas hakkas hind kerkima?
hetkel poolas Ost/Müük 20.06/20.40 zlottides
hetkel poolas Ost/Müük 20.46/20.68
taimo17
aitab küll juba, see on juba nagu lasteaed
oot, sa taimo võtsid seda Henno Viirese kommi tõe pähe ja hakkadki pommitama siin jätkuvalt nende hindadega?
Liigne agarus on ikka ogarus alati olnud....
ei hakka
http://stooq.pl/q/?s=pta on koht kust saab lives infi kuid refrehi aeg 2 min
www.delfi.ee on koht kus saab eestis uudiseid kuulata.
Taimo,suured tänud Sulle info eest,kuid ma arvan et see link on paljudele teada,vähemalt asjaosalistele küll.
Hoaiks foorumi rohkem puhtama ja sisukamana,eks ole.
Aviaator,
Ma ise mõtlen, et vahel polegi nii loll mõte mõnest mängust väljas olla. Mänge on korraga käimas väga palju ja paljudes on neist ainult kaotajad. Eriti üldiselt langevatel turgudel. Asja võib vaadata kui kindlustuspoliisi - ma olen valmis maksma võimaliku tootluse jagu kindlustuspreemiat, et olla kindel, et keerulistel aegadel mu raha alles jääb.
tom74

olen teiega nõus
Kes on teinud auto tehinguna 25000 aktsiat ja 100000 aktsait tehingu? Turg on sellest positiivsust igatahes juurde saanud.
sup
Huvitav mis uudised hinna Poolas üle 6 eur-i on viinud
Ei tea kas varem kuskil kommenteeritud, aga tundub (www.fi.ee) et juhatuse esimees müüs 30 tuhat oma 50 tuhandest aktsiast (juuniprospekti järgi) septembri algul hinnaga 84,24 EEK.
84,28 EEK