Silvano Fashion Group (SFG1T)

Täna peaks q4 tulemused tulema.
Russia will respond to the seizure of money of Russian citizens and companies abroad by seizing funds of foreigners and foreign companies in Russia, RIA news agency quoted Dmitry Medvedev, deputy head of the security council, as saying on Saturday.

Moscow does not rule out nationalising the assets of companies registered in the United States, European Union and other "unfriendly jurisdictions", Medvedev was quoted as saying
https://www.reuters.com/world/europe/russia-seize-foreigners-funds-retaliation-ria-2022-02-26/
Ei tahaks sugugi targutada aga loodetavasti LHV maaklerosakond heidab korra Silvano võimenduslaenu tagatismäärale (50%) ka pilgu peale ja analüüsib kaasnevat riski.
Normaalne investor võimendust ei kasuta, see on kauplejatele-väga headele,muide kindel nuga,millega ennast vabatahtlikult nüsida. Selline loosund,nagu LHV vaata üle,lab nagu kasiiono sõltase palve,pange mulle ampull.
Silvano Fashion Group 2021.aasta IV kvartali ja 12 kuu konsolideeritud vahearuanne (auditeerimata)
Huvitav, kas Silvano kavatseb ka ühineda mõnede teiste kauplejate algatusega lõpetada valgevenes toodetud kaupade müük eestis

:D
Silvano võib ühineda lääne poolt loovutatud varaklassidega varsti. Vaata ka BP ja Rosneft.
Kui ma õigesti arvutan, on aktsia hind nüüdseks likvideerimisväärtuse juures. Kusjuures varadest c 75% on käibevara ning 32% cash.
"zee"
Russia will respond to the seizure of money of Russian citizens and companies abroad by seizing funds of foreigners and foreign companies in Russia, RIA news agency quoted Dmitry Medvedev, deputy head of the security council, as saying on Saturday.

Moscow does not rule out nationalising the assets of companies registered in the United States, European Union and other "unfriendly jurisdictions", Medvedev was quoted as saying
https://www.reuters.com/world/europe/russia-seize-foreigners-funds-retaliation-ria-2022-02-26/

Kui venemaa peaks päriselt kah EU/USA firmad riigistama, siis tekiks huvitav olukord kus -eeldades, et kunagi olud üldse normaliseeruvad- ja vene külmutatud varade vabaks laskmine jutuks tuleb...
Samas jah, isegi sõda kõrvale jättes ei ole venemaal vist lähi kümne+ aasta jooksul erilist välisinvesteeringute sissevoolu oodata...
Kuna ma hindasin Silvanot sellsieks vähe kõrgema riskiga firmaks tänu omanike struktuurile, siis on seda portfellis õnneks alla 2% nii, et jään vast ellu. Samas saan hindamatu õppetunni võrra rikkamaks.
Huvitav küsimus - kas nad hoiavad oma varasid Valgevene / Vene pankades?
Riiklik pesutootja Silvano :)
"Rauaspets"
"zee"

Kui venemaa peaks päriselt kah EU/USA firmad riigistama, siis tekiks huvitav olukord kus -eeldades, et kunagi olud üldse normaliseeruvad- ja vene külmutatud varade vabaks laskmine jutuks tuleb...
Samas jah, isegi sõda kõrvale jättes ei ole venemaal vist lähi kümne+ aasta jooksul erilist välisinvesteeringute sissevoolu oodata...
Kuna ma hindasin Silvanot sellsieks vähe kõrgema riskiga firmaks tänu omanike struktuurile, siis on seda portfellis õnneks alla 2% nii, et jään vast ellu. Samas saan hindamatu õppetunni võrra rikkamaks.
Huvitav küsimus - kas nad hoiavad oma varasid Valgevene / Vene pankades?

ma nii dramaatiline ei oleks. on alanud putini ja lukashenka reziimide kollaps. ja pigem isegi mitte välise vaid sisemise "vaenlase" (loe: rahva) käe läbi. enamik maailma diktaatoreid puuakse jalgupidi kusagil tänavanurgal. ajalugu on venelastel silme ees eelmise tsaariga ja sama läheb ka tänasega. venelased armastavad revolutsioone, aga alles pärast seda, kui p....d on täiesti paljad. see ei juhtu homme, aga see juhtub kahe lähema aasta jooksul. pärast seda on euroopa ja maailma raha jälle vabalt voolamas venemaale.
Sellised hinnad ja tasemed on alati natuke riski väärt, kõige raskem on alati selliseid firma surmasid osta, meenub paari aasta tagune gaasisektori firmade madalkäik, tänaseks päevaks 20 * tõus selle 2 aastaga.
Väikse jupi kaupa lisan loteriid, üksi sõda ei kesta igavesti.
"Visahing"
üksi sõda ei kesta igavesti.

Maailma pikim sõda kestis 116 aastat. (võib vist öelda et terve igaviku) :)

"harley"
"Visahing"
üksi sõda ei kesta igavesti.

Maailma pikim sõda kestis 116 aastat. (võib vist öelda et terve igaviku) :)

kui nii võtta, siis ma investeeriks kaugema otsa piletite peale :)
Sellist hinda nagu täna maksti Silvano eest 12 a. tagasi.
Jah, hea tähelepanek. Siis maksti kui oli silmapiiril helge perspektiiv arenevatest turgudest. Nüüd on... mis?
"network"
Sellist hinda nagu täna maksti Silvano eest 12 a. tagasi.

just. ja sellel pole vähimatki seost sellega, mis tema eest 12 päeva või 12 kuu pärast makstakse :)
"flatuu"
ma nii dramaatiline ei oleks. on alanud putini ja lukashenka reziimide kollaps. ja pigem isegi mitte välise vaid sisemise "vaenlase" (loe: rahva) käe läbi. enamik maailma diktaatoreid puuakse jalgupidi kusagil tänavanurgal. ajalugu on venelastel silme ees eelmise tsaariga ja sama läheb ka tänasega.

Vana Kolja ja tema perekond polnud küll mingisugused diktaatorid, võimaldasid Venemaal kolm revolutsiooni läbi teha ja lasti lihtsalt maha, mitte ei poodud jalgupidi üles. Lähiajaloost rohkem selliseid näiteid meelde ei tulegi, Venemaa pole siiski Liibüa, seal austatakse diktaatoreid, mitte ei pooda neid tänavanurgal - isegi kui nad lihtrahva elu ebamugavaks teevad.
Aga unistamine pole keelatud, eriti sõja ajal ja infosõja tingimustes.

Homsest kehtima hakkava Venest välismaksete tegemise keelu valguses on Silvano väärtus võrdne tema vahenditega siinpool rindejoont. Ei usu, et sealt kunagi midagi rohkem kätte saab.
Poleks paha lugeda väikest börsiteadet nende umbkaudse jaotuse kohta.
Jah, eks hind homme ilmselt nullile ka ligineb.
Vaadates sellist suurt huvi isegi TÄNA veel Silvanot osta sellises mahus ja sellises hinnas, siis ma ei imestaks, kui homme näiteks tuleks uudis kogu Silvano Valgevenes asuvate tehaste riigistamisest, põrutaks aktsiahind üles 25%, mille põhjenduseks tooksid õnnelikud investorid - Tulevik on helge, sest neil polegi enam tootmist Valgevenes! Ei ole enam seda riski, ju nõu!