Seb + Swed...

prefiks see k6lab umbes nii..et kui sa teenida ei taha.. siis 2ra riski v6ta! See aga on vastuolus rodeo ylesande pystitusega :).

Rodeo, kui tahad olukorda analyysida joonista ntx v2lja v6imalike variantide puu koos t6en2osuste ja v6imaliku tuluga igast harust. Vali puust parim (suurim t6en2osus*tulu) haru. Lihtne mudel, kas pole :)

Minu jaoks on eelmainitud puust suurima kaalutud tuluga stsenaarium: 1. Seb+Swed EI YHINE

1.1 Olukord ei muutu. Hansa suudab ka edaspidi korralikult kasumit anda --> praeguselt hinnatasemelt STRONG BUY HP

Stsenaarium, kus 2. Seb+Swed yhinevad

2.1 v6ib tuua Hansa jaoks olulisi yhekordseid kulutusi uude gruppi integeerumisel, samas aga ei v2henda tulu teenimise potentsiaali baltikumis --> BUY HP
2.2 Hansa myymisel kellelegi kolmandale -->HOLD HP
2.3 muud etten2gematud riskid -->SELL HP

Seda puud v6id t2iendada ja lisada enda n2gemused erinevate v6imaluste t6en2osustest. Samuti pead modelleerida oma k2itumise teiste aktsiate puhul eri stsenaariumite korral.
SEB/SWEDBANK: HAS RECEIVED EU`S STATEMENT OF OBJECTIONS
STOCKHOLM (Direkt) Foreningssparbanken and SEB have
received the European Commission`s Statement of Objections
regarding the proposed merger between the two banks, according
to a statement Wednesday.
The document is not intended to be made public by the
banks or the commission.
Possible concessions must be filed with the commission
by October 16. The commission`s final decision on the merger
is due in mid-November.
ÄPO:

Täna hommikul teatasid Hansapanga omanik Swedbank ja Ühispanga omanik SEB, et nad on loobunud kahe Rootsi suurpanga ühendamisest, vahendab Reuters.

“Mõlema panga juhtkond on ühehäälselt teinud otsuse,” seisab teates, kus on põhjusena viidatud Euroopa Komisjoni poolsetele ühinemistingimustele. Pankade teatel oleks nad Euroopa Komisjoni tingimustel ühinedes pidanud loobuma olulisest osast kontoritest, tegema mööndusi toodetes ning sellega seoses loobuma ka hulgast klientidest ja töötajatest.

Mida teeb Hansapanga aktsia? Ilmselt mitte midagi
Põhjamaades spekuleeritakse juba uute liitumiskeemide üle:

SEB, kes on ühinemisest vägagi huvitatud võib proovida liitu Sampoga
Pärast SEB ja Swedi ühinemise ärajäämist on tulnud nüüd konkreetsem plaan Danske pangalt SEB ülevõtmiseks, nii kirjutavad nädalavahetuse Taani ajalehed.

Nii, et varsti võime Eestis näha Taani pangakapitali
Vend GRAAFIK! Minuarvates panid sa praegu kyll myyda, sest juhul kui toimub SEB-i ylevytmine DANSKE pangalt, siis nyeme me minu ja sinu raha nii maksudena,
hoiustena jne.- EESTIkapitali praeguse Rootsi asemel Taanis.

Muidugi tuleb meie kapital jylle omakorda EESTISSE tagasi, aga ainult mitmesuguste Skandinaavia serviste, businessite, consumer goods ning durable goods nyol, mis omakorda ostetakse jylle meie yride ja inimeste poolt ning EESTIkapital lyheb jylle uuele ringile muidugi ainult kasumi marginaaliga.- It's all about COMPOUNDING.

Muidugi tuleb selle EESTIkapitaliga mingil myyral Panga omanike maa serviste ja kaupade expordiga ka tyykohti EESTISSE kuid kahtlen sygavalt kas see on kyige efektiivsem EESTIkapitali kasutus.

Mis on minu ja sinu, meie- EESTIkapitali alternatiivid? Vahest, tugevam finants reguleeritus, myni uus pank, toll! Arvan, et sellele vyivad jyrgneda mingisugused EL sanktsioonid. Ainuke vyimalus on myngida reeglite jyrgi.

ÄPO: 11:16 - Kõik Swedbanka töötajad saavad eelmise aasta eest 10 000 Rootsi krooni preemiat

Kõik Swedbanka töötajad saavad eelmise aasta eest 10 000 Rootsi krooni preemiat, kirjutab Dow Jones.

Pank teatas täna, et Swedbank oli läinud aastal suurtest Põhjamaade regiooni pankadest kõige kasumlikum ja ainus Rootsi pank lisaks iseseisvatele säästupankadele ja osaliselt Swedbankale kuuluvatele pankadele, kelle suhtes paranes kliendirahulolu.

Ilmselt ei laiene see siiski Hansapanga tütar-töötajatele...
Loomulikult, see tähendaks ca 120 MEEK-ist lisakulu ju...kui töötajaid on 3000. Ma küll ei tea, palju töötajaid on, aga suurusjärk jääb ilmselt samaks. Ja olgem ausad, keegi peab ju ka nende rootslaste preemia kinni maksma.
Pessimistid , andke nõu . Vaatan juba pikemat aega nii SEB kui Swedi aktsiat ja tänaseks näpud sügelevad korralikult . Selliseid hinnatasemeid ei ole ammu näinud . Kui suured rahvusvahelised pangad on probleemide teadvustamise aegade järgselt suutnud korralikult põrgata , siis need 2 kauplevad oma uusi põhjasid . Kusjuures minu arvates on esimeste probleemid alahinnataud ja rootslaste omad ülehinnatud . Ehk arvab keegi mingitele argumentidele tuginedes , et ma olen liiga sinisilmne ? Ootaks hea meelega arvamusi .
Mis puutub algset teema konteksti , siis ma ei usu , et see praegu võiks aktuaalsem olla kui 7 aastat tagasi . Kuigi mure pankade omanike poolselt on kindlasti olemas madala valuatsiooni tõttu , kuid lahenduse takistuseks olnud põhjused on samad . Küll võib lahendusena endiselt arvestada muid kombinatsioone - Nordea , Handelsbanken . Ehk ma usun , et tegelikult on situatsioon piisavalt tõsine , et lähema poole aasta perspektiivis ootaks küll mingeid ühinemisi . Või kapitali kaasamisi .
Mõned täpsustused siiski eelkõnelejatele:
1. Sampo Pank AS-i pole Eestis enam olemas, vaid on Danske Bank A/S Eesti filiaal (alates eilsest), millel säilis kaubamärk Sampo Pank.
2. Sampo, mis kaupleb Helsinki börsil, ei ole pank vaid kindlustusfirma, kuna Wahlroos müüs pangaüksuse (sisaldas Soome Sampo Bank Plc, samuti tütarpanku Baltikumis ja Venemaal) juba möödunud aastal Danske Bank A/S-ile.
Noh, samas kommentaarid on ka tehtud "alles" 2001. aastal :)
Swedbanki puhul näiteks uudis, et nad Hansapanga kellelegi tasuta ära annaksid, ilmselt kergitaks aktsiat tublisti. Kui sa julged vastupidist arvata, siis on viimased kuud olnud juba ostukoht.
Kui vaadata näiteks 5 a graafikut, siis SEB ja Swedbank on käinud suhteliselt sarnast rada, seega lühema persektiivi puhul ilmselt vahet ei ole kumba võtta. Eks pikema perspektiivi puhul on konkreetse ettevõtte valik olulisem, aga ei oskagi valikut teha.

Firmakultuur pidavat SEBis parem olema. Swed ikkagi vana hoiukassa. Samas Swedil on suurem exposure Baltikumi. Kui usud Balti eduloo jätkumist, siis peaks nagu eelistama Swedi.

Aga kui neid odavalt üle ei võeta, siis 5 aasta perspektiivis julgeks küll öelda, et hetkevaluatsioon on mõistlik. Näiteks ma pigem betiks selle peale, et nad on dividendiväljamakset ei vähenda (kui just väga nutuseks ei lähe).
Mina tõesti ei näe põhjust kahelda Balti eduloo jätkumist . Vähemalt mitte vähem kui ükskõik millise muu Ida - Euroopa riigi eduloo jätkumist . Ma arvan , et oleme enamustest teistest idaeurooplastest pisut ees ja pisut paremas positsioonis , igal juhul üle keskmise .
Pigem on minu jaoks küsimus , kas Rootsi pankadel on oma tegevuse jätkamisega mingeid muid raskendavaid tingimusi ette näha , kas võetud laenude refinnimisega , kas Euroopast tulev jahe õhkkond rahaturgudel võib neid kuidagi raskemalt tabada , vms . Muidu on jah ostukoht juba mõnda aega , aga sellistel tasemetel müüjad ilmselt arvavad vastupidist . Ehk ilmselt on neil ka argumendid , ma ei tahaks küll uskuda , et kõige selle põhjuseks on müüjatel ainult üks - Baltikum .
Jah, Swedi deposiidid ei kata väljaantud laene. Seega ei saa öelda, et ta ei sõltu maailma finantsturgudest. Samas minu hinnangul võib põhjala pankasid pidada konservatiivsemateks kui seda on maailma hiiud. Pole eriti tegeletud finantsinnovatsiooniga. Kasum tuleb n-ö tavapärastest pangandusteenustest jne.
Seega eks laenude refinnijad võivad ka sellest kunagi aru saada ning pigem eelistada neid...
Aatom

Sinu jutu kinnituseks sobib 1 lugu, mille leiab siit - momentum on selle ka varem 1 teise teemasse postitanud
Just , just , nii üks kui teine info pole iseenesest ju uus uudis ning kui seda teadmist õieti ekstrapoleerida , peaksime tegema igaljuhul midagi muud kui 52w põhjasid .
Igatahes võtsin endale eile ühe osa Swedi aktsiat ,otsin sobivat momenti ka SEB-i krabamiseks . Lisaks tundub , et see nädal saab positsiooni veelgi madalamalt tasemelt täiendada .