Väärtpaberite ostu-müügitehingute puhul pole T+3 väljamõeldis, vaid tegu reaalselt ajaga, mis kulub väärtpaberite õiguste ja kohustuste lõplikuks omanike vahetamiseks.
Tegelikult tõin ma näite lihtsalt raha edasi-tagasi kandmisest ja seal on selline ajaline erinevus.
Siiski, kuna ma tegin antud rahaga kande päeval tehinguid, siis USAs käib see õiguste-kohustuste tuvastamine ikkagi kiiremini.
Ma tahan osta TEOd .LTLe mul on vajalikust vähem. LHV konverteerib automaatselt juurde. Korras. Kui aga tahan orderit muuta, seda ei tehta. Miks? Kas vähendan kogust, või tühistan ja panen uue orderi. Siis toimib konverteerimine automaatselt.
See on korduv lugu!
Kui konto oleks võimendusega, siis sellisel juhul ei oleks tehingu hinna/koguse muutmisel probleemi. Kui on aga tavaline konto, siis konverteeritakse täpselt nii palju, kui tehingu sooritamiseks vaja läheb - eraldi juurde konverteerima muutmise korral ei hakata. Seega muutmissoovi korral oleks õigem order tühistada ja üles lasta uus order soovitud koguse ja hinnaga.