Anette,
Tänud saate teemal kaasa mõtlemast. Kõik ideed alati enam kui teretulnud.
Oleme saates esinemise osas suhelnud enamike Tallinna börsi ettevõtetega ning neid järgepidi ka saates näinud/kuulnud. Mitmed ettevõtted pole senini erinevatel põhjustel veel saatesse jõudnud, aga loodetavasti see ajaga muutub ning kuuleme ka SFG tegemistest.
Pro Kapitali IPO erisaade?
momentum
Huvide konflikt IPO korraldaja ja saate peasponsori vahel.
mikemomentum
Huvide konflikt IPO korraldaja ja saate peasponsori vahel.
Täpselt nii on. Kuna oleme IPO peakorraldajad, siis nii märkimisperioodi vältel kui ka mõneks ajaks pärast seda ise ettevõtte ega IPO kohta hinnanguid väga anda ei saa. Puhtalt faktilise info ettelugemine ei oleks jällegi raadiokuulajale eriti põnev.
Rääkige praktikutega Eesti vs Skandinaavia ja/või Eesti vs Läti/Leedu ärikultuurist (ja selle arengutest viimase 20 aasta jooksul). Venemaast märksa rohkem räägitud kui nendest suundadest.
Mis saab raadiosaatest Buum peale Erki lahkumist?
Mis saab LHV-st peale Erki lahkumist ?
Buumi teen esialgu siiski edasi
24. oktoobri saates on külas Mauri Dorbek, kellega on plaanis peatuda pikemalt pokkeri põneval maailmal ning üritada leida neid oskusi, mida oleks võimalik üle kanda ka investeerimisse.
"pokkeri põneval maailmal"...
Kas võib loota et järgnevad Buumi erisaated "alkoholismi ja aktsiate sümbioos"- külalisena meie staarkaupleja ja "narkootikumide ergastav mõju päevakauplemisele" erikülalisena kodanik X kelle jutt läbi häälemuunduri lastakse?
Kas võib loota et järgnevad Buumi erisaated "alkoholismi ja aktsiate sümbioos"- külalisena meie staarkaupleja ja "narkootikumide ergastav mõju päevakauplemisele" erikülalisena kodanik X kelle jutt läbi häälemuunduri lastakse?
Ma ei tea, kas pokkeril ja investeerimisel väga palju ühist on (midagi kindlasti), aga pokkeril ja kauplemisel küll. White Nigga kommentaar on paraku päris mööda. Pokker eristub teistest kasiinomängudest üsna oluliselt.
Muuseas, suure finantsskämmi läbi pokkerimaastikul totaalselt põlu alla sattunud Full Tilt pokkerisaidi ühed asutajad (Chris Ferguson ja Ray Bitar) olid algselt päevakauplejad. Inimesi, kes liikunud aktsiakauplemise ning pokkerimängu vahel, on parasjagu.
Muuseas, suure finantsskämmi läbi pokkerimaastikul totaalselt põlu alla sattunud Full Tilt pokkerisaidi ühed asutajad (Chris Ferguson ja Ray Bitar) olid algselt päevakauplejad. Inimesi, kes liikunud aktsiakauplemise ning pokkerimängu vahel, on parasjagu.
Peamine põhjus, miks pokkerit enam demoniseeritakse kui kauplemist, on ilmselt asjaolu, et pokkerimäng on tüüpiline "5 minutes to learn, 10 years to master"-teema. Pealtnäha tundub lihtne, aga konkurents on suur ja edukas olemiseks peab end väga palju arendama. Et paljud seda teha ei viitsi ja pealtnäha lihtsas mängus raha kaotavad, ongi pokker omale saanud negatiivse reputatsiooni. Ja kuna mäng on väliselt ilmselt atraktiivsem kui näiteks aktsiakauplemine, siis arvatavasti leidub ka proovijaid rohkem (vähemalt enne Black Fridayd vast küll). Kui kasiino ruumides raha peale malet mängitaks, siis peetaks ka seda hasartmänguks? Selge, et õnne komponent on pokkerimängus suurem kui males, kuid ta on määrav vaid lühiajalises perspektiivis.
Ei ole ise pokkeriprofessionaal ning ei soovita ka teistel seda karjääri ilma tõelise kireta ja distsipliinile allumatu natuuriga ette võtta. Mingi meelakkumine see kindlasti pole, pigem rutiinselt rusuv nii kehale kui vaimule.
Ei ole ise pokkeriprofessionaal ning ei soovita ka teistel seda karjääri ilma tõelise kireta ja distsipliinile allumatu natuuriga ette võtta. Mingi meelakkumine see kindlasti pole, pigem rutiinselt rusuv nii kehale kui vaimule.
Ma ka natukene imestan teemavalikut. Ma saan aru, et paljud kuldajuga kauplejad on pokkeris oma intellekti ja isiksuse spetsiifikast tulenevalt päris kõvad tegijad, kuid mina isiklikult keskmisele raadiokuulajale sellest rääkima ei kipuks. :-D
Jah, pokkeril ja kauplemisel on profesionaalsel tasemel palju ühist, kõige olulisemalt just raha halduses. Niipalju kui ma kuulnud olen, siis praktiliselt kõik meie kauplejad taovad kõrvalt ka pokkerit.
Jah, pokker on ülimalt põnev ja kaasahaarav, ka mulle meeldib mängida, kuid ainult sõprade ringis. Pokker kasiinos ja/või rahateenimise eesmärgil on hasartmäng, räägitagu mida tahes. Professionaalne pokker ei ole "põnev maailm", vaid stressirohke raske töö, mis mõjub hävitavalt inimese sotsiaalsetele suhetele, tervisele, isiksuseomadustele, närvisüsteemile jne. Ja mis kõige tähtsam - tekitab samasugust sõltuvust nagu näiteks alkoholism. Kogu pokkeri turundus rõhub samadele ihadele nagu muud kasiinomängud - glamuur, käeulatuses olevad rahahunnikud, Keegi-olemise-vajadus. Ma lihtsalt ei näe, milleks on vaja teha reklaami mingile sõltuvusele, mille kütkeis eesti rahvas juba niigi on - tõsiseid (ja isegi päris suurel määral võitvaid) netipokkerimängijaid on meil juba igas külas kuhu ulatub vähegi väljavedav netiühendus. Aga ole nii võitev kui tahad ja teeni kasvõi mägedena raha, kas see tõesti kaalub üles perekonna puudumise/halvad-olematud peresuhted, selle et su ainsad sõbrad on samasugused poker-junkied, selle et sa seltskonnas ei oska nagu millesti rääkida, peas keerleb vaid läbimängitud käte analüüs, mõtted mida peaks oma strateegias muutma ja sinu pokkerileksikonile keskendunud kõnepruugist ei saa keegi aru. Rääkimata sellest milliseks närvipuntraks teeb sind järjekordne käsi mille kaotasid kuigi tõenäosus oli 95/5 sinu kasuks
No ei ole pokker Hea Asi millele reklaami teha
Muidugi ainult minu arvates
Jah, pokker on ülimalt põnev ja kaasahaarav, ka mulle meeldib mängida, kuid ainult sõprade ringis. Pokker kasiinos ja/või rahateenimise eesmärgil on hasartmäng, räägitagu mida tahes. Professionaalne pokker ei ole "põnev maailm", vaid stressirohke raske töö, mis mõjub hävitavalt inimese sotsiaalsetele suhetele, tervisele, isiksuseomadustele, närvisüsteemile jne. Ja mis kõige tähtsam - tekitab samasugust sõltuvust nagu näiteks alkoholism. Kogu pokkeri turundus rõhub samadele ihadele nagu muud kasiinomängud - glamuur, käeulatuses olevad rahahunnikud, Keegi-olemise-vajadus. Ma lihtsalt ei näe, milleks on vaja teha reklaami mingile sõltuvusele, mille kütkeis eesti rahvas juba niigi on - tõsiseid (ja isegi päris suurel määral võitvaid) netipokkerimängijaid on meil juba igas külas kuhu ulatub vähegi väljavedav netiühendus. Aga ole nii võitev kui tahad ja teeni kasvõi mägedena raha, kas see tõesti kaalub üles perekonna puudumise/halvad-olematud peresuhted, selle et su ainsad sõbrad on samasugused poker-junkied, selle et sa seltskonnas ei oska nagu millesti rääkida, peas keerleb vaid läbimängitud käte analüüs, mõtted mida peaks oma strateegias muutma ja sinu pokkerileksikonile keskendunud kõnepruugist ei saa keegi aru. Rääkimata sellest milliseks närvipuntraks teeb sind järjekordne käsi mille kaotasid kuigi tõenäosus oli 95/5 sinu kasuks
No ei ole pokker Hea Asi millele reklaami teha
Muidugi ainult minu arvates
Üks asi on money management kindlasti jah, aga peaasjalikult on minu arust kauplemise ja pokkerimängu paralleel enda edge'i otsimine ja selle realiseerimine + jooksevalt oma strateegiate analüüs ja täiustamine. Sotsiaalses mõttes hulluks minna võib kindlasti nii pokkeri kui kauplemisega, mõlemad nõuavad distsiplineeritud isiksust väga erinevatel tasanditel.
Kaotavate-võitvate turuosaliste suhe kauplemisel ning pokkerimängus arvatavasti võrdlemisi sama.
Kaotavate-võitvate turuosaliste suhe kauplemisel ning pokkerimängus arvatavasti võrdlemisi sama.
Eks teemadevalik kipub ammenduma. Imestan, et pokkerit polnud veel sisse toodud
Aga üldiselt olen Karum6mm-iga nõus
Aga üldiselt olen Karum6mm-iga nõus
Väga huvitav valik "Buumi" tegijatelt ja ootan huviga. Pokkeri, eriti multitablingu ja kauplemise vahel on mitmeid sarnaseid jooni, seda ei saa eitada. Nagu ei saa fundamentalistid eitadada, et on eksisteerib tehniline analüüs, automated trading jne.
Sarnased elemendid:
Stop Loss
Risk return
Money / Bankroll management
Strategy / Entry / Exit
Sarnased elemendid:
Stop Loss
Risk return
Money / Bankroll management
Strategy / Entry / Exit
Käesoleval kolmapäeval ehk 31. oktoobril on kell 11.00 Kuku saates Buum külalisteks LHV pensionifondide juht Andres Viisemann ja LHV Varahalduse juhatuse esimees Mihkel Oja. Teemaks on pensionifondid ning siia foorumisse on oodatud kõik sellekohased küsimused.
Ajakirjandusliku tasakaalustatuse huvides võiksite te saatesse ka mõne konkurendi kutsuda. Et mitte erapoolikuna näida, soovitan ma soojalt Loit Linnupõldu. Tegemist on intelligentse inimesega.
Buumis on tegelikult nii vähe aega, et eriliseks diskussiooniks ei jagu. Pensionisammastele pühendatud saade võiks vabalt olla märksa pikem, osaleda võiksid ka teised (muuhulgas siis ka parimad) pensionivarade haldurid Eestis ja miks mitte näiteks Lauri Leppik.