Pensioni investeerimiskonto (PIK)

Helgema nurga alt, ikka klaas pool täis, suunast - Uus süsteem motiveerib PIK väärtuse kasvatamist üle 400k, sealt edasi on haldustasu odavam kui praegu ning kõik tehingud tasuta :wink:

5 Likes

Et praegu siis ei ole ikka kõik tehingud tasuta?

Minu PIK vara aastane ostude teenustasude summa, kui osta läbi automaatse investeerimise, on 10 korda väiksem kui tulevane aastane haldustasu. Ma ütlesin ka, et need kes kaubelda soovivad, neile on jah tulevane süsteem soodsam. Aga kel on juba arvestatav summa kogunenud ning soovivad vaid osta läbi automaatse investeerimise ja siis hoida, neile see soodsam kuidagi ei ole. Igaljuhul, mina pean hakkama 10 korda rohkem teenustasu maksma.

1 Like

Aga miks mitte viia osa varast teise PIK-i alla üle? ei pea ju kõike samas kohas hoidma

1 Like

Sel ja eelmisel nädalal toimunud börsipühade tõttu teeme Kasvukonto ja PIK oste tavapärasest erinevalt. Tavapäraselt teeme oste kolmapäeviti ning kui kolmapäev langeb börsipühale, siis sellele järgneval börsipäeval.

Seekord langeb eelmisel nädalal kolmapäevale järgnev börsipäev tänasele päevale ning selle nädala kolmapäevale järgnev börsipäev reedesse.

1 Like

Mingi kolmanda samba spamm tule emailile. Keskel suur silt “sissemakset tegema”. Ega üsna raske aru saada ,mis on scammerite info ja mis päris.

Tänases olukorras, kus paljud raha niisama ära kannavad selline ülekandele õhutamine vast õige küll ei ole.

Tegin esimest korda sissemakse justnimelt Tuleva reklaami läbi. Vaatasin pensionilehelt ka eri fondide tabelit, tuleva oli kõige parema tootlusega, ma tean, et järgmine aasta on uus aasta ja ei pruugi olla nii roheline ja helge kõik. Minuarust mingit fondi ise valida ei saanud või saan siis kui kontole raha laekub?

Ja kas ma saan õigesti aru nüüd, et peaksin hoopis läbi lhv pik võtma seda tuleva fondi kuna väiksem hooldustasu?

Kui jutt käib III samba maksest siis seal on võimalik valida ainult kas Tuleva või mõne panga fond, PIK meetod on olemas ainult II samba jaoks. Ja PIK alt saab osta aktsiaid või ETF-e aga mitte pensionifonde, kui sa tahad mingit pensionifondi läbi II samba siis sa saadad selle raha otse sinna fondi, mitte ei võta seda läbi PIK.

Üks asi, mis paljudele on jäänud segaseks, ma vaatan, on et PIK pole kas-kõik-või-midagi, nii nagu ükski pensionifond tegelikult pole - sul võib raha olla 1+x erinevas fondis ja PIK-is ning summasid saab mõni kord aastas suvalises ulatuses nende vahel liigutada, ainult jooksvad sissemaksed saavad korraga toimuda ühte, aga seda, kuhu see igakuine makse läheb, saab iga kuu tegelikult samuti muuta.

1 Like

kas uued indeksfondid on saadaval ka PIK-is millalgi? @Sander_Pikkel

1 Like

Sander Pikkel ei toimeta juba mõnda aega LHVs vaid konkurendi juures.

3 Likes