Panime kah oma näidisportfelli püsti...

to matrox: Oma osa portfelli kujunemises on täita seega tehnilisel analüüsil ja tõenäosuslikel oletustel turgude käitumise kohta. - seleta palun asja nata lähemalt kuidas teie crew oma portfelli juhtimisel tehnilist analüüsi implementeerib....?
to karner:

hea küsimus. Samas raske vastata, kuna tehniline analüüs iseenesest väga mitmepalgeline ja, olgem ausad, võimaldab vastavalt vahendite valikule põhjendada väga erinevaid otsuseid. sealhulgas valesid otsseid. ma usun, et see ei tule sulle üllatusena...

Kui sellest vastusest ei piisanud, siis ma pean viitama algallikale:

Technical Analysis of the Financial Markets

Kui natuke su küsimuse asetuse üle mõelda, siis võibolla peaks vastama niiviisi: portfelli JUHTIMISEL me tehnilist analüüsi otseselt ei implementeeri (milline ilus sõna!), küll aga objektide valikul ja (paraku) ka neist loobumisel.

Nii oli näiteks INTC müük seotud stop loss orderiga @35, kuna 35.5 oli meie arusaama järgi toetustase.
üldiselt polnud minu eesmärk iroonilist dialoogi esilekutsuda, pigem vba mõni vaimu kobestav lähenemine laiema avalikuse ettesaafda...
häda pole midagi, kohe jõuab intel tagasi 35. juurde...
to karner:
vaimu kobestav? eem... ma tegelikult ei usu, et enamik tehnilise analüüsi vahendeid kuigivõrd vaimukobestavad oleksid.

ma võin küll eksida, kuid minu arust ongi tehnilise analüüsi üks eesmärke piirata vaimu ülemäärast kobestumist. Ehk siis seada kindlaid reegleid positsiooni võtmiseks ja sellest loobumiseks...

aga iroonia on mõnes mõttes õigustatud - seni kuni me indeksilt "ära saame", pole meil enda õigustuseks palju vahendeid ette näidata.
ei julge siin tehnilist analüüsi väga julgelt edasi arvustama akkata, kuna ei pea ennast eriliseks tehnican'ks ja pole vist parim koht ka selleks...
siiski paar milestone' mis esimesena meelde tulid...8-)
* the trend is your friend
* a tehnical analyst knows the price of everything and the value of nothing
Vaatsin U-Plaza'sse ja näe jälle uued positsioonid üles võetud.
Põhjendused ei tundunud aga eriti järjepidevatena ei EVP (miks müüa kui kindel upside järgmise aasta lõpuni olemas) ega SNRA puhul.
SNRA on selge luuser ja ainuke mis teda lähemal ajal ülespoole võib viia on Itaalia UMTS oksjonilt (mis algab homme) väljakukkumine või ootamatult madalad litsensihinnad. Mõlemad sündmused on momendil vähetõenäolised. Telefonica, mis on SNRA partner Ipsa 2000 nimelises konsortsiumis on kindlalt otsustanud omandada globaalse operaatori staatuse ja tegeleb momnedil oma mobiilharu Telefonica Moviles IPO ettevalmistamisega, et tagada rahastamine oma laienemisprojektidele. Hinnad aga ei tule odavad, kuna Itaalia regulaator on lubanud, et juhul kui pakkujate arv väheneb vähendatakse ka müüdavate litsenside arvu. Panustan selle peale, et hiljemalt 2 nädala jooksul on stopp-loss @19 täidetud.
Seda moodi tundub minevat... Soomes täna 52 week low SRA-l 19.90
yaak, mis su kihlvedu maksab ka?

Panustasid valesti

Et sedapuhku oskasime me siis Sonerast suht puhtalt väljuda... +8.2% kahe päevaga? Aga mis seal ikka kiidelda, ega meie mehed ikka Palmide ja Handspringide hoidjatele eriti kannale astumas ei ole...

LHV portfell

Tänu megavolatiilsusele enamikel vaatluse all olevatel turgudel on meie portfellist selline daytraderi (2-daytraderi?) portfell kujunenud ja kahenädalane horisont tundub liiga pikk olema. Nii et järgmine kord panustage lühemate perioodide peale kui näete meid valesid

Ega ma tahagi öelda, et see hea on, aga üritame kohaneda kiirelt muutuvate oludega, mis paraku sunnib meid paljuski cashis istuma ja ootama uusi languspäevi.
Tjah, SNRA sai siiski läbi IPSE selle Itaalia litsentsi. Ei kukkunud oksjonilt välja ega tulnud ka litsentsihinnad oodatult kallid.

Mis ütled yaak, SNRA üles? :-)
Isegi täna kui sonera on 12.7% üleval pole ta veel läbi u-plazas välja öeldud take-profiti (27)....
ma tean, et te müüsite ja väidan, et selle teoga pigem nõustusite ülalpool avaldatud arvamusega ....
muuseas juhtuski see mida võis pidada vähetõenäoliseks - Itaalia UMTS oksjon lõppes pärast 10 vooru (Saksamaal 173 ja UK's 150 vooru). Kui täna 17.00 toimuv UMTS komitee kinnitab oksjoni tulemused on SNRA'l veel võimalus tõusuks .....
Kuna meie Handspringi ja Palmi holding on siin juba pikka aega inimestel jalus olnud, õiendaks hea meelega paar asja ära. Kõigepealt, Sven millalgi varem küsis: Huvitav, et te korraga olete pikad PALMis ja HANDis, tegu suht sama asjaga ju?

Minu jaoks ei ole samad asjad. HAND on selgelt device play (milles ta ), PALM on (vähemalt minu jaoks) suuresti juba platform. On küll tõsi, et mõlemad betivad mobiilsele computing-ule, aga see on juhtumisi ka asi, millesse ma ise ka usun.

Teiseks: see meie Kasvuportfell ei pretendeerigi konkureerima sinu näidisportfelliga või Kristjani nägemustega sellest, kuhu turg liigub. Mul ei ole kõige väiksematki ambitsiooni inimestele nõu anda kuidas ja kuhu investeerida -- sellel lihtsal põhjusel, et ma ei pea ennast sel alal asjatundjaks. Kui see näidisportfell kellegi jaoks kindlasti mingit tähendust peab omama, siis võiks seda vast vaadata kui snapshot-i, mis võiks anda ettekujutuse kuidas meie poolt kirjeldatud põhimõtete järgi kokku pandud portfell võiks läbi aja käituda.

Samas on tähtis aru saada, et tegemist ei ole aktiivselt jälgitava ja professionaalselt juhitud portfelliga -- isegi kui ma seda väga tahaks teha, ei oleks mul selle jaoks lihtsalt aega. Kõik mis ma enda poolt lubada saan, on püüda jõudumööda iga nädal sellele portfellile korra pilgu peale visata, ja kui on mingeid ideid, siis neid ka tasapisi ellu viia. Kõik otsused (ja nendest tulenevad muutused/mittemuutused portfellis) on põhjendatud ja kommentaarides kirjeldatud, kui kellelgi on sügavamat huvi motivatsioonide kohta, siis pruugib ainult küsida.

Aga nüüd, Kristjan ja Sven, kas te lõpuks võiksite mind palun rahule jätta?
> Aga nüüd, Kristjan ja Sven, kas te lõpuks võiksite mind palun rahule jätta?

Kindlasti, ma ei kujutanud ettegi, et ma võiks segada...

Ah, ja üks asi veel, et kui kedagi huvitab, siis EYP analüütikute portfelli näol pole siiski tegu mingi minunimelise asjaga. Otsused tulevad Aivo Kanguse (Balti/Vene osa) ja Raul Rannaste (Lääne pool) poolt.

yaak:
raske on muidugi vaielda sinu kommentaari osatähtsuse üle tagantjärele... eks me kõik ole omamoodi tublid tegijad.