Ei midagi, haige grafomaani amokijooks jätkub ennaktempos, hetke seis: Top 10 teemat Investeerimises ja Vabas teemas 14 viimast 20st. Hea foorum oli kunagi.
Wingerile oleks väga sobilik foorum "Naiste dieet". Kindlasti on selleteemalisi erinevates keeltes. Ja boonusena võivad need osutuda veel üllatavalt tasuvaks.
winger Praegu on Haji toimumas. Suurim moslemite iga-aastane palveränne. Hinnanguliselt 3 miljonit palverändurit. Mõned väga muljetavaldavad fotod. Klõpsa.
Tõepoolest winger, see millele priitp korduvalt juba viidanud on, ei ole ei naljakas ega normaalne...
winger Tee ettepanek. Ütle otse. Ei taba mõtet. Väljenda selgelt.
Aga palun. Ütlen otse: sinu massiline postitamine pea kõikides teemades vist ligi 24/7 ei ole ei normaalne ega ka mitte naljakas enam. Veidi aega oli naljakas. Ettepanek: lõpeta massiline postitamine, sest see muudab siinse foorumi muidu häirivaks. Mõnda konkreetset päevakajalist pidevalt muutuvat teemat värskena hoida oleks ju iseenesest ok, aga diskost rokini pidevalt valanguid anda ei ole ok. Ehk sai selgelt väljendatud ja õnnestub mõte tabada? ;)
Vajuta postitusel mu nimel, vajuta seal all "blokeeri". Sellega pea kõik su ebameeldivused lahenevad. Võiks tühja või mitte otsest tagasisidet kandvat osa vastatava postitusest üle kanda - väga raske tajuda kus on vastus - näiteks too pilt. Või veel enam vastus kohe eelnevale postitusele, mida omakorda tsiteeritakse.
Ma pole teistes foorumites, mida jälgin, kohanud sellist hulka foorumikasutajaid, kes teistesse ülbuse või ebaviisakusega suhtuvad, kui siinses (esimese raksuga meenub üks kasutaja "maailma finantskriisi" teemas, üks OEG teema mata-füssakunn, üks grafomaan, kes oma tegevust normaalseks peab). Ilmselt on põhjuseks see, et siinse foorumi kasutajad on valdavalt anonüümsed erinevalt muudest minu poolt loetavatest/kirjutatavatest foorumitest kus sageli kasutajanime taga olev reaalne inimene enamustele teada on. Õnneks on siin valdav meelsus siiski meeldiv ja asjalik, kuid eks see mee ja tõrvatilga vanasõna paikapidavus kipub ka siin kinnitust leidma :)
See "vana hea aeg" oli tegelikult fidonet, kus igasugused töllidest läbustajad eetrikeelu said kuniks mõistus uuesti pähe imbus. Usenetis oli pilt pisut viletsam aga olukorda kompenseeris natuke selle mitte just väga lai levik.
Interneeduse levikuga läks signaali-müra suhe täiega vasakule ning ilma moderaatorita foorumite kasutamise mõte kadus ära. Eriti IT-foorumite, sest mingitel seletamatutel põhjustel on just IT-neegritel suhtlemisega mingi eriline puue.
Ma võtan harva sõna, loen aga LHV foorumit huviga. Enim meeldivad pikad ning põhjalikud postitused, vahet pole kas tegu on siis kellegi isikliku arvamuse, tõlke või isegi väljamaakeelse originaaltekstiga - tähtis on, jutus oleks iva. Selle suhtes on tõsi, et kui keegi piltlikult üteldes "elab foorumis" siis on oht, et ta postituste sisukus kannatab. Ma ei riskiks foorumipolitseid mängima hakata kuid - pigem postitada vähem kuid sisukalt. Mul on aja jooksul kujunenud välja isiklikud lemmikud, kelle postitusi loen mõnikord isegi enda jaoks ebahuvitaval (või võõral) teemal naudinguga. Õnneks või kahjuks nad kirjutavad pigem harva kui tihti.
Ehk siis ma usun, et kui infokildude jagamise asemel treida päevas mõni pikem ning põhjalikum postitus, uurimus, arvamus - see tõstaks foorumi keskmist IQ'd kõvasti.
ziff, kõik, peaaegu enamus IT sektori tippu kuuluvatest isikutest, vähemalt Eestis, on mingi kindla diagnoositava sotsiaalse hälbega. Oleks, et see avalduks ainult kitsas ringkonnas - ei, pannakse samamoodi soomustatud traktoriga otse sõltumata "ilmastikuoludes" ja kontekstist.
Mõtleme korra, kes FidoNetis istusid ja kes useneti kanalites.
Palun. Paldiski mnt 58. Dispanser. Kollast värvi. Lähed peauksest sisse. Kuskil seal on registratuur. Konspiratsiooni mõttes soovitan algul riided riietehoidu jätta. Registratuuri avaneva luugikese kaudu esitad oma järelpärimise nõude. Oluline, et sa oleksid endas järjekindel ja ei annaks esialgsetele vastumeetmetele järgi. Oluline on vastupidada lõpuni. Ülejäänud laheneb iseenesest.
Tõsisemal noodil - mulle piisab mõnedest isiklikult läbielatud kogemusest ja nende segaduse järelmite (väga pehmelt ja roosalt öeldud) koristamisest, et järgmine kord teada, et neist on vaja täiega ülesõita.
Mulle küll meeldib enamusi Wingeri postitusi lugeda, avardab silmaringi. Alati on võimalik ignoreerida või ebahuvitavast teemast silmad niisama üle libistada. Palju hullem on see, kui ma foorumi kasutajana raiskan aega igasuguse mõttetu plõksimise lugemise peale või arusaamatute ja kontekstiväliste hüüatuste lugemise peale.