Päevakaja

“Tänaseks on Molotov-Ribbentropi pakt ajalugu,” rõhutas president Ilves. “Ajalugu tuleb tunda, aga ei enamat. Ajaloos ei saa elada. Tänast maailma ei saa võrrelda eelmise sajandi kolmekümnendate maailmaga. Elada tuleb tänases ja mõelda homsele. Ebademokraatlikud riigid, jah, võivad sõlmida salasobinguid, kuid NATOs ei ole ebademokraatlikke riike. Seepärast ei pea meie ka sobinguid kartma.”

Kas Jaltas sõlmiti sobing? Kas USA ja UK olid demokraatlikud riigid?
Ma ei taha mingit vanenõuteooriat luua, aga kohati meenutab selline vääramatute postulaatide loopimine just nõukogude retoorikat a la "Kommunism on ainus õiglane ühiskond"
Jaltas läks nii, nagu läks, sest Roosevelt oli ülbe munn ja Churchilli kuulati pealt + ta ei mänginud esimest viiulit + tal oli vaja teha raskeid otsuseid, kuna impeerium oli lagunemas, tema ülesanne oli seda võimalikult aeglustada.

Pealegi oli olukord selline, kus laual olid väga suure nominaaliga chipid (valge mehe süsteem (sellest sai Pax Americana), valge mehe kolooniad, suurte riikide sünd jne), paratamatult olid väikse nominaaliga chipid nagu Baltikum ebaolulised.

Praegu on olukord sellevõrra teine, et suured chipid on ammu laualt korjatud ja tänu sellele viitsitakse ka väikestele chippidele tähelepanu pöörata.
Ja vaheküsimus - mida üks progeja töö juures kirjutatud koodi autoriõigusega peale hakkab?
Äh, kuidas ma nüüd siia sisse sadasin??
Economist tõstab esile Eesti lähenemist külaliste lõbustamisele. Mitte just eriti laiapõhjaline uuring, aga meeldiv ikka.
http://www.vedomosti.ru/special/incomes-leaders.shtml

Siit on näha palju ametlikult teenivad Venemaa ametnikud (чиновники-pagunikandjad).

Eesti Riigi üks risk on see, et juhtivatel kohtadel töötavad inimesed on tihti puruvaesed. Et seda asja kuidagi klaarida võidakse minnakse laiale teele. Meie President suudab isegi väita, et ettevõtja huvides kirjutatud seadus on korruptsioon.

Iseenesest hea algus aga kuidas saaks tekitada sellise olukorra,et riigijuhid oleks rikkad ja isiklikud emotsioonid/huvid ei rikuks otsustusprotsessi?
Demokraatlikus riigis on ka riigi juhtimises vaesed, näiteks uusvaesed.
Mart Laar teatas,et ei kandideeri enam erakonna juhi kohale.
tonis, allikas?
Keegi tegi Leesonit...
UBS $2 billion rogue trade suspect held in London
http://www.reuters.com/article/2011/09/15/us-ubs-idUSTRE78E15I20110915
väike kuri neeger tegi
Zatlera Reformu partija - päeva tegija. Zalters asutas selle partei 23. juuli 2011. Saeima valimistel sai 20,69% teise tulemuse.
Soome Perussuomalaised said viimane kord 19,1 % Eduskuntast, kuid nende partei oli asutatud juba 1995.

Ai, ai, isand Uraani. Niii tendentslik artikkel kokku keeratud
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/mida-saab-riigiametnik-peale-pohipalga.d?id=57891082&l=fplead
Enamikku neid "hüvesid" saab suvalises erafirmas ja heldemaltki.
Ai ai Uraani, mis ajendab sind kirjutama sellist artiklit ? Häbi ka hakkab peale seda kui selle veelkord läbi loed ?
Mis te nüüd erutute, kodanikud. Tavaline kohalik ajakirjanik (vabandust, ajakirjanikusarnane olend).
Pealegi vist otsapidi Äripäevast pärit...
ziff
Mis te nüüd erutute, kodanikud. Tavaline kohalik ajakirjanik (vabandust, ajakirjanikusarnane olend).
Pealegi vist otsapidi Äripäevast pärit...

Tin ju pöördus oma postitusega otse siinse foorumi lugejast autori poole.
Kui ma veel seal t88tasin (mitte ajakirjanikuna), siis n6uti seal omaartiklite puhul maksimaalset kollasust ja sipelgapesa kihistamist. Eriti hea oli, kui 6nnestus kaks (v6i rohkem) kommenteerijate gruppi tylli ajada. Tore on n2ha, et autor kohaneb uue t88kohaga.
Olevipoeg
Keegi tegi Leesonit...
UBS $2 billion rogue trade suspect held in London
http://www.reuters.com/article/2011/09/15/us-ubs-idUSTRE78E15I20110915

Kes Eesti suurimad vahele jäänud petised on?
«Mina räägin ja nad hakkavad mulle vastu vaidlema?!»

Foorumites läbi käinud temaatika, kuidas tuleb ikka ravida ning kes kellele ravikuuri detailid ja medikamendid määrab.
Üleval on pikk, kuid tiinelt tihke jutt sellest, kuidas psühholoogist kriisikõneluste läbiviija üritas meditsiinitöötajatele õpetada raskete patsientidega suhtlemist. Ma pole nii palju naernud ühegi meditsiini kirjatüki peale.

Psühholoog ei andnud nii kergesti alla. Ta üritas selgitada, et inimeste tegelikkused ei pruugi olla samad ja et see, mis on ühele enesestmõistetav, pole seda teisele. Ta palus igaühel meist iseloomustada, milline koer on «sobatška». Vastused olid väikesest karvakerast kuni saksa lambakoerani. Kuid ka see vihje ei jõudnud kohale.

Koolitaja üritas tulutult sekkuda juttu, et kõige hullemad patsiendid on pedagoogid ja et neile on üldse võimatu midagi selgitada. Kuid siis küsis psühholoog, missugune patsient on medtöötaja ise. Ruumis võinuks kuulda kärbse lendamist.