Samamoodi pole oopium keemia vaid lihtsalt unimaguna kuparde kuivatatud piimmahl. Samamoodi ka kokaiin loodusest saadavate taimede produkt . Oopiumi saab muidugi laboris heroiiniks töödelda, pole väga keeruline reaktsioon.
Tähtis pole looduslik või mitte vaid kuidas mõjub. Ka alkoholi on looduslikku olemas.
Loomadki teavad seda ja on agarad kasutama looduse ande.
marula baar
Paraku üleküpsenud marulapuu viljade suminat ja sellele järgnevaid tundeid ei jätku terveks aastaks. Peagi on looduslik baar suletud ja tuleb elada kainet elu
Vot just… aga meie siin oleme (vähemalt enda arust) Põhjamaalased. Kuidas meid kasvatati? Tõeline Mees ei näita mitte mingil juhul välja mitte ühtegi emotsiooni – ei valu, kurbust, hingepiina, nn. “naiselikke emotsioone” – üldse mitte mingil juhul. Äärmisel juhul on lubatud välja näidata viha ja raevu. Ja ka seda alles siis kui oled “viimase piirini viidud”.
Otse loomulikult ei ole lubatud olla haige, kannatada füüsilise valu käes – st. seda ei tohi mingil juhul välja näidata. Igasugu “hingelise” häda korral… oled kohe “p3t4ne Siderast” või vähemalt mingi imelik, õige Mees igatahes küll mitte.
Võrdle seda nüüd väljapoole elavate italiaanode või kreeklastega.
Lisame siia veel 6 kuud s…ta suusailma ja veel ühte teist… ja saadki olukorra, kus “mõnus šnapse kamina ees või klaasike šerrit” muutub “depressiooni ja kaamose liitri viina sisse uputamiseks”.
Soodumus on põhjamaalasel kindlasti suurem. See muidugi ei pea tähendama, et neid “mõistlikke tarbijaid” peaks igast otsast kottima. Ja kellel on “valuvaigistit” vaja, see selle valuvaigisti ka saab ja sisse kallab… Margus Punab on enam vähem ainus arsiteaduse esindaja, kes ajab mõistlikku juttu – võidelda tuleks PÕHJUSTE mitte ilmingute ja tagajärgedega.
Kuidas siin oopium järsku jutuks tuli? Maamees tõi siin ühe loetelu igast keemilistest ainetest, kanep sinna ei kuulu, muud nagu midagi.
Kokaiini valmistamist ma olen näinud mingist vice dokumentaalist, suht ikka hardcore keemilisi aineid kasutati. Niiet keemia alla võib liigituda küll minumeelest.
Kasahstanis oli Karisel muidugi õigus. Kui sa kellelegi külla lähed, siis sa ei hakka esimeses sõnavõtus teravalt tüli norima ja arvestad ka, mida kohalikke olusid tundev saadik soovitab.
Arvaku Tsahkna ja võib-olla ka Vseviov mida tahes. Tubli, president!
Oopium samuti ei kuulu laboriproduktide hulka .Kui raske see on moonikuprale lõhed sisse lõigata ja selle piima koguda ? Peaasi, et oleks õiget liiki moon.
Jutt oli sellest, et vahet pole kuidas ma mingit psühhofarmakoni saan ,loodusest või laborist ainus mis loeb on see kuidas see mõjub. Peyote on kah looduses kasvav taim, indiaanlased on kasutanud seda juba tuhandeid aastaid, kuid tsiviliseeritud riikides selle käivet ikkagi piiratakse seadusega.Rasked hallutsinatsioonid ja meeltesegadus tekkivat .Teiste sõnadega püütakse inimese tervist kaitsta.
Alternatiiv oleks, et kui miski looduses kasvab, see on kõik puha lubatud ja laske käia niipalju kui jaksate. Ainult Walter White keemia on keelatud. Kohe tekib küsimus, et miks siis sedagi taga kiusatakse ? Kui keegi mingi uue mürgi leiutab / avastab, las aga müüb seda soovijatele palju tahab. Peaaesi, et riigimaksud ära maksab .
Mürkide list on väga pikk
Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete nimekirjad võib leida Riigi Teatajast. Ka kõik “looduslikud” kenasti olemas
Me vist räägime erinevatest asjadest praegu, need on kõik erinevad keemilised ühendid.
Ma vaatasin, et maamehe nimekirjas on esindatud ka kanep, mis on taim, kasvab looduses, bioloogiline aka looduslik süsteem. Elus organism mitte elutu aineosake.
Pole ju üldse vahet. Ka kõik looduses kasvavad taimed koosnevad molekulidest ja neis leiduvaid psühhtroopseid aineid on võimalik kirjeldada valemitega.
Meskaliin 3,4,5-trimethoxyphenethylamine
Joodik ja narkar leiab alati võimaluse kuidas enda sõltuvust õigustada. “Looduses kasvanud, Amsterdamis või tarvitada …” pläma
No eks sõitke siis sinna Amsterdami ja tarvitage .
Ma olen päris rahul, et Eestis on siiski säilinud pisut tervet mõistust ja inimeste enesehävitamist meelemürkidega püütakse pidurdada.
Üks väheseid asju, mida see valitsus õigesti teeb
Ikka on bioloogilised ju, kokapõõsas on taim, tal on juured ja lehed, tegeleb fotosünteesiga. Tungaltera on seen. Nad paljunevad, loovad järglasi, kasvavad ja surevad.
Kivimid on anorgaanilised ja elutud mineraalide kogumid.
Seda hullem veel . Kui maksa siirdamine tuleb, siis ütle kah sellele riigile, kellele sa makse ei taha maksta : ma maksan ise selle eest ja muretsen laia maailma pealt ka maksa, ostan kasvõi Bangladeshist, nad otsivad doonori, kelle DNA sobib, ja lasen seal ka operatsiooni teha.
Valitsus on nii tark, aga maksa siirdab ikka riik ja alkoaktsiis eest seda nagunii
ei saa. Ilmselt valitsus ikka ei ole nii nupukas…
Meil oli kunagi eesti taasloomise alguses väga lühikene toost “Teritame mõistust!”.
Krdi head mõtet tulid ikka napsusena pähe. Soovitan ka istuvale valitsusele…
Soovitan ka selle foorumi kasutajatele. Neile kes just homme päris tööd tegema ei pea minema
Riigi rahakott on üks suur kaugas ja siin pole kulutustel kuskil silti küljas, et see aktsiis läheb sinna ja teine tänna.Ei lähe ka kütuseaktsiis kõik maanteede ehituseks ja remondiks. Peaaegu igal kulureal on raha palju puudu.
Pröökamine ma maksan sotsiaalmaksu alammäära järgi ja ma pean saama seda, teist ja kolmandat, lihtsalt ei tööta. Tervisekassal on näiteks sel aastal 105 M puudu. Midagi tulab kärpida ja küllap kärbitaksegi.
No püütakse kärpida asjade pealt, mida saab edasi lükata. Näiteks puusaliigese asendamine ei ole elutähtis, mida peaks kohe praegu järgmisel kuul tegema. Kuid on diagnoose ja patsiendi vajadusi, mille edasilükkamine toob inimohvreid
Ütle seda 50 aastates täisjõus meesterahvale, kelle õlgadel on terve talukoht, aga kes on aasta aega kodus voodis külili ja ootab ma oppi.
Inimesed maksavad riigile väga korralikult makse. Mina samuti. Ma ei nihverda mitte üks gramm. Kuigi võiks optimeerida üht ja teistpidi . Rääkimata sellest, et kui ma vabatahtlikult ei deklareeriks oma tulu ei oleks riigil väga võimalusi üldse nendele küüsi taha saada.
Aga riigiteatajas ei ole kirjas, et ma pean oma alkoholi selverist ostma…