Päevakaja

jah, bussipilet oli umbes 4.50 ja lennuk vist 5.30 rubla, õpilane sai bussipileti poole hinnaga.
Mingit saarlaste eesõigust pole kunagi olnud, oli üldjärjekord, kust siis nägude järgi peale kohati pandi eri ridadest. Kimasid kaubikuga kella 6 sappa ja kui 8-9 üle said, olid õnnega kloos. See tänapäevane koha etteostu võimalus on lausa lust ja lillepidu. Kui jäätee oli, siis olid ikka täitsa õnnega koos, said pool tundi varem kohale.

1 Like

Eestis ei olegi siis võimalik midagi ehitada?

kas meie presidendil on viimastel kuudel välispoliitiliselt piss lõplikult pähe löönud?

kõigepealt lastakse ennast kasahstani riigivisiidil kohalikul ametnikul ära tsenseerida, seejärel avaldatakse arvamust, et peaksime aitama euroopa liidule permanentselt mu*ni mängival orbanil venemaale energiatrahve maksta ja nüüd siis leitakse, et oleks mõistlik ukrainas hoogsalt tsiviilisikuid tapva ja seal talvel elutähtsa taristu purustamisega rahvast piinava venemaaga euroopa liidu diplomaatide tasemel läbi rääkima hakata.

meie presidendi institutsioonil, mis on maksumaksjale oma 6+ miljoniga aastas üsna kulukas, ei ole sellisel ebakarismaatilisel ja munadeta kujul nagu eriti mõtet. meri ja ilves kandsid selle ameti rahvusvahelisel tasemel hästi välja, aga ülejäänud on olnud pigem tühjad kohad… karise suhtes olid algul lootused isegi üpris üleval, aga viimaste arengute põhjal paistab, et isegi kadunud arnold jääb temaga ümmarguse, segase ja lolli jutu ajamises hõbedale … mööda arengumaid võib, it- ja muud ärimehed sabas, ringi lobistada, aga vahel tasuks lihtsalt vait olla.

11 Likes

Laevade ostuhind juba sisaldub seal riigieelarvele 20miljonit/aasta maksvas dotatsioonilepingus :slight_smile: Kuidas TS Laevad seda täpselt finantseeris, seda ma ei tea ja ei viitsi uurida, aga aastaaruandest võid kenasti vaadata, kuidas nad seda tagasi maksavad.

Viienda laeva, tõsi, hangib riik ise. Kui hangib.

Lõviosa dotatsioonist kulub minu teada Hiiumaa liinile. Päris mürki ei võta, aga ehk isegi 70-80%.

2 Likes

Millal see oli?

Keskmine arutelu Eesti riigieelarve teemadel:

2 Likes

Teoretiseerin. Olgu meil Riigiettevõte, mis saab 20 milkut dotatsiooni ja teenib 10 milkut kasumit. Aga selle “kasumi” saab ju dividendidena välja võtta … Win?
Lisaks jääb 20-10 vahest kindlasti nii palju üle, et mitmed kodanikud võiks meeldiva sinekuuri eest saada oma 2000-3000 EUR netos lisatulu. Win?
Lisaks veel “ametikohtade” jagamise hoob truuduse tagamiseks Erakonna sees. Win?
Miks peaks keegi tahtma tappa win-win-win “rahalehma” ?

4 Likes

Off pani pihta miks tegelikult Saaremaa silda pole rajatud. Eks sellele viitas ka näriliste püüd Leedo käest sidruneid välja lüpsta ja kui ei õnnestunud tapeti äri lihtsalt ära.

Riiklik räkit as usual…

3 Likes

Ma saan aru, et inimestele, kes ühtegi aktsiat ei oma ja käivad siin foorumis lihtsalt lagastamas, pole see eriline argument, aga Tallinna Sadam (millele TS Laevad kuulub) on muuseas börsiettevõte.

5 Likes

Eesti võimude kinni peetud konteinerilaevalt salakaupa ei leitud, alus on teel Venemaale

Põlvamaa lapsesuu Taro arvas eile, et sellisteks operatsioonideks on meil 5 kopterit juurde vaja.

Tekkis ka küsimus, et millal me veremaa narkovastase võitlusega liitusime?

4 Likes

Kehtestame mingid “piirmäärad” mitu aktsiat ja millise nominaalväärtusega peab olema, et LHV foorumis liikmeks saada? Teed äkki ettepaneku “LHV foorumid paremas” teemas?
Ma saaks ka teada, mida ma pean juurde soetama ja mis summade eest, et ikka “kvalifitseeruda”.
Muide, siin on enne ka vihjatud, et lisaks on “kvalifitseerumiseks” vaja Presiitžsset Saksa Automarki omada ja rendi-tjuuningutibi käevangus pidada. Ja siis mingi jutt käis veel läbi, et iga kuu peab olema võimeline vähemalt 3000 “lossi” sisse võtma, ilma, et silm ka pilguks, siis on Õige LHV-lane.
Ja kusagilt jooksis ka läbi mitu ülikonda ja mis firma oma ja mitu paari kingi ja millise firma kellad peavad olema.
Ma ei nurise. Mulle meeldivad Reeglid. Kui reeglid on Selged, Konkreetsed ja must-valgel kirjas. Ja siis ma vaatan, kas ma vastan nõuetele või ei vasta ja käitun vastaval.
Äkki viide, kas ja missugused need “nõuded” siis on. Mingite “kirjutamata nõuetega”, vabandage, võite …

7 Likes

Tundub et mõnel härrasmehel on põhjalik ülevaade foorumikasutajate aktsiaportfellist…

1 Like

Elu on siiski pisut kirjum kui “oled-sa-must-või-valge?” Suur osa siinsetest härrastest on maailmamastaabis paadialused bomšid, eksju, seda ei tasuks unustada. Iga tark sündis maailma lollina ning iga hästiriietatud rahaboss sündis maailma tegelikult paljalt. There’s always a bigger fish. Usun, et see foorum võiks pigem olla koht, kus väiksemad kalad saaks suurematelt kaladelt õppida, mitte koht, kus suuremad kalad peaks väiksemaid kalu mõnitama. Rohkem mentorlust, vähem parastamist ja elu ongi kohe ilusam.

6 Likes

Nõus, et inimesed, kellele kapitalismi ABC-d lahti seletama peab, võiksid igas teemas vahetpidamata “vaimukuste” treimise ja muidu plärisemise asemel midagi õppida.

5 Likes

Duubeldasid panust ja jätkasid mõnitamist. See on minupoolt praegu kõik.

4 Likes

Maailma inimeste aastane mediaansissetulek ppp loetakse ca 3000$.
Selles kontekstis on siin tõeline “rikkurite klubi”

5 Likes

“Ka sinul on õigus, kulla naine” nagu rabi selles anekdoodis ütles.

Ma olen pool elu üritanud endale ühtpuhku meenutada, et statistikale tuginedes olen ühtaegu “paadialune bomš” ja samas elan metsikult paremini enamikust maailma inimestest. Vahel teeb see kognitiivne dissonants natuke valu, aga las ta olla. Mis ei tapa…

2 Likes

Tase siin on Postimehe kommentaarium enne aastatuhandevahetust. Ikka väga hea, muu “kollektiivse mõistuse” kõrval.

Presidendil on julgust ja mõistust populismile vastu astuda. Kasahstanis käitus igati arukalt (oleks küll võinud kaitsta mahavõetud saadikut).

Aga soovijad võivad muidugi astuda meie keskharidusega kloun-välisministri selja taha, hüüda johhaidii ja minna Moskva peale, Putini ja Lavrovi üles puua, põlised soome-ugri alad kuni Uraalideni vabastada jne. Jõudu! Edasi Kentuki poisid, valu putinistidele!

5 Likes