Ma sellega päris nõus ei ole, et erasektori ja avaliku sektori juhte peaks range joonega eraldama. Minu teada on meil praeguseks lisaks Nõgesele juba üksjagu neid tippjuhte, kes on näidanud, et saavad mõlemal pool väga hästi hakkama.
Mulle on kusagilt jäänud meelde, et tippjuhtide tööpõld on Eestis üpriski hõre. Olles mingis ettevõttes või avalikus sektoris teatud tasemele jõudnud, siis uut väljakutset polegi väga lihtne leida. Ja siis ka loogiline, et tahetakse end proovile panna täiesti teises valdkonnas.
Aga sellega nõus, et keskkonnad ja ootused on täiesti erinevad ja seetõttu erasektori tippjuhte üle fetišeerida ei maksa.
Riigiettevõtted on veel omaette nišš selles avalikus sektoris. Kõik need Omnivad ja RMKd ja EEd. Juhid nagu tavalist OÜd või ASi. Seal võib ühel hetkel üsna ootamatult tabada see, et hoolimata juriidilisest vormist oled väga hoolsalt meedia ja avalikkuse tähelepanu all ja kõik finantsnäitajad ja ebamõistlikud kulud hekseldatakse läbi täpselt samamoodi nagu klassikalise riigiasutuse puhul.