Otsin investoreid

madis43
Brewdogi järgi tegemiseks peab ettevõtja lisaks suurepärasele ärivaistule ka paras rokkstaar olema, meeletult powerit oleks vaja.

Exactly :)

Järjekordset väiketootjat pole ju mõtet teha.
Ütleme jah, et 400k kellegi hobi finantseerimiseks on natuke väga väga väga overpriced.
Ma olen ca pooled eesti väiketootjate markidest ära proovinud ja õlledest suurt eimidagi teades (keskmine tarbija) ja neid lihtsalt huvi pärast proovides võin kindlalt öelda, et 90% neist markidest ma mitte kunagi enam ei osta, sest need ei maitsenud mulle. Eriti kui need on veel kallimad ka. Masstoodangusse jõuab igav õlu, mille gurmaanid ära põlgavad. Väiketootjad selliseid ei kipu tegema. Leida globaalsel spetsiaalõlledest üleküllastunud turul kriitiline mass gurmaane, kes erilise õlle maitse ära tunnevad ja hindavad, see on kindlasti väljakutse. Palju lihtsam oleks minna seda igava õlle teed, aga ma miskipärast olen kindel, et Anderson seda teed kunagi ei vali. Seega, rahvusvaheline turundus on võtmetähtsusega antud projekti juures, kui tõesti on tõsine plaan 100k L latiks seada. Mul endal praegu vaba raha ei ole paraku, niisama targutan igavusest, käsitööõlleklaasi taga. Päris hüva kraam sai poest toodud ;)
Tänan igatahes teemapüstituse eest, sain mina ka targemaks käsitööõllede finantsmaailmas. Igatahes Sten Andersonile hoian pöialt!
TI foorumis oli sarnane seenekasvatuse teema.. Juhtisin seal tähelepanu asjaolule, et paljud tootmised on valmis tehtud Pria ja EAS rahadega, et mismoodi sa suudad investrori raha eest odavamalt toota, aga eks sellise käsitöö õlle puhul see omahind ilmselt nii peamine ei ole, aga ikkagi. Seega tasuks uurida PRIA jne projekte ja sealt toetust küsida.
Iseenesest on ikka masendav, et tänapäeval ongi suur osa selliseid asju toetuse ehk maksumaksja raha eest püsti pandud. st äri püstipanemisel on see projektikirjutamise oskus ja kogemus üks põjilisi tegureid.
ahjah see ka siis veel siia juurde. Is Craft Beer Bullshit?
Võibolla see paar aastat on tõesti pisut optimistlik. Ja tõesti, olen nõus skint'i kommentaariga - finants- ja äripoolt on minu jaoks suhteliselt võõras teema. Minu huvi on teha head õlut ja seniste klientide, sõprade ja tuttavate tagasiside pealt usun, et olen selleks täiesti võimeline. Eesti õlleturul on hetkel veel käsitööõlle jaoks ruumi küll ja ka välismaalt on korduvalt meie toote vastu huvi tuntud. Nii toetuste kui laenu saamiseks on vaja omakapitali, mida kahjuks ei ole hetkel võtta. Ma ei oota, et keegi tuleks silmad kinni ja paneks 400k lauale, pigem otsin inimesi, kellel on teema vastu huvi ja kes sooviksid nõu ja jõuga kaasa lüüa ja ise ka õllemaailmast osa saada.