"orbude ja leskede aktsiad"

Tundub, et mõned mehed on vales foorumis. LHV foorumites räägitakse aktsiatesse investeerimisest.

ozbot, kui sinu nõu järgi käituda, siis jääb kohe kindlasti teenus- ja haldustasude tõttu kahjumisse.
:) vaata vähe ringi. juba ammu ei räägita LHV foorumites ainult aktsiatesse investeerimisest.
Oled kuskil eemal olnud mõnda aega?
Küll olen nõus, et antud teema peaks kuuluma tglt algajate foorumisse.
to mavep
no on ju foorumi pealkiri investeerimine,ja küsimus ju puhtalt investeerimisalane-mida teha või kuhu paigutada 300 t eeki?!?
dividendiaktsiate soovitajaid tuleb viimasel ajal nagu kirjusid koeri, osalt ma olen selle babyboomerite argumendiga ka ise nõus.
Kuna Tõnis Ojakutsub oma artiklis üles mõtlema, siis üritaks seda siinkohal teha. Loomulikult võib leida ajaloost perioode, kus dividendiaktsiatest näitavad mõned teised (kasvu)aktsiad paremat tootlust. Ma olen ka ise olnud kunagi näiteks ETL suhtes mingil ajahetkel, kus kasvuaktsiatel rohkem tundus potentsiaali olevat, olnud pigem negatiivne. Pikemat ajaloolist perioodi on vaadanud näiteks Jeremy Siegel, kelle andmetel on Ameerika aktsiate pikaajalisest (andmed aastatest 1871 kuni 2001) tootlusest tervel 97% andnud dividendid ja nende reinvesteerimine.

Nii et antud artikli kohta oleks minu arvamus:
1) väga lühike ja selektiivselt valitud (alates ETL börsiletulekust) periood.
2) dividendide reinvesteerimisvõimaluse ignoreerimine pole põhjendatud.
2) väga väike ja valikuline võrdlusbaas. Väga madala dividenditootlusega S&P on võrreldes 1999 kokkuvõttes langenud, mingi laiema võrdluse saaks kasvõi sellega teha?
ajakirjanikult ajakirjanikule
Siin on see Kristjani viidatud Credit Suisse Yearbook tervikuna.