Tere!!!
Selline asi. Et esiteks, kust saab optsioonide hindu teada?
Teiseks, oletame, et ostan näit. mingile suht ebalikviidsele aktsiale ostuoptsiooni (Euroopa tüüpi) ja siis üks päev enne hakkan hinda kruvima. On see võimalik, ja mida teeb minu optsioonimüüa, kui ma näiteks 500k peale optsiooni ostan ja siis ostmisega hinda kergitan. On tõenäoline, et pank suruks hinda alla. Ühesõnaga, valgustust vajaks sellel teemal.
Aitäh!
Kui hinna üleskruvimisega piisavalt lolle kaasa läheb, siis oleks optsiooni kirjutajal võimalus tõesti optsioonide katmiseks ostetud aktsiad kallimalt maha müüa ja asjal oleks mõte. Kui hinna kruvimine tähendab enale liiga paljude aktsiate ostmist ja lolle ei leidu, tuleb ju posse otsa istuma jääda ja optsioonile ei saa hinda takkapihta. Avoid.
Idee on hea, analoogset võtet kasutasid mõned mehed juba ammu. Kirjanduse põhjal üks tuntum neist on kodanik Münchhausen.
Huvitaks samuti huvilise küsimuse esimene pool, ehk kustkohast võiks leida optsioonide ajaloolisi hindu erinevate Eesti aktsiate puhul.
ajaloolisi hindu ehk siis kaubeldava volatiilsuse ajalugu ei olegi võimalik kusagilt valmis statistikana leida. See on OTC turg ja nii ei jää ka tehingutest mingit märki peale tehingupoolte endi andmebaaside. Soovi korral on Hansapank väljastanud oma statistikat, hinnanguid mineviku volatiilsuse ja hindade kohta üliõpilastele.
Mis puudutab aktsiahinna üleskruvimist siis see töötab ainult juhul kui sellega läheb keegi turul kaasa, on see siis "väikeinvestor" või optsioonimüüja pidades vajalikuks end katta. Siiski 90% juhtudel on see juba ette kaotatud lahing. Keegi ei hakka hinda alla suruma, optsioonimüüja kõige vähem:) Optsioonid on reeglina delivery-based, mis tähendab, et kui ostja soovib cash-settlementi siis tuleb need aktsiad turul müüa ja hind kujuneb vastavalt reaalsele nõudlusele mitte üleskrutitud hinnale. Põhimõtteliselt on see muidugi sama jutt mida kristjan juba rääkis. Nii et jah, avoid:)
Mis puudutab aktsiahinna üleskruvimist siis see töötab ainult juhul kui sellega läheb keegi turul kaasa, on see siis "väikeinvestor" või optsioonimüüja pidades vajalikuks end katta. Siiski 90% juhtudel on see juba ette kaotatud lahing. Keegi ei hakka hinda alla suruma, optsioonimüüja kõige vähem:) Optsioonid on reeglina delivery-based, mis tähendab, et kui ostja soovib cash-settlementi siis tuleb need aktsiad turul müüa ja hind kujuneb vastavalt reaalsele nõudlusele mitte üleskrutitud hinnale. Põhimõtteliselt on see muidugi sama jutt mida kristjan juba rääkis. Nii et jah, avoid:)
Ehk keegi täpsustaks...Kelle poole Hansapangas (ja mis meiliaadressil) peaks pöörduma, kui tahaks saada optsioonialast statistikat?
part.kivaste@hansa.ee
Teine küsimus on see kas ta peab seda soovi põhjendatuks.
Teine küsimus on see kas ta peab seda soovi põhjendatuks.
t6nnole:
miks ei saa ja kas üldse hakkab saama HP-le rahast väljas leape teha?
miks ei saa ja kas üldse hakkab saama HP-le rahast väljas leape teha?
kas täna on 22.00-ni aega või oli see mingi muu kellaaeg?
Yanek, 23.00 kui börsid sulgevad, lõppeb ka optsioonidega kauplemine.
no aga lhv tingimustes sees et hiljemalt 22 vist tuli müügikorraldus edastada?? kui ei soovi kasutada
või olen ma millestki valesti aru saanud
või olen ma millestki valesti aru saanud
LHV-s saab anda ordereid seni kuni börsid avatud e. kuni 23.00.
Kuna orderi täitmine võtab ligikaudu minuti, siis et kindlasti order täidetaks tuleks see siiski paar minutit enne sulgemist sisse anda.
Kuna orderi täitmine võtab ligikaudu minuti, siis et kindlasti order täidetaks tuleks see siiski paar minutit enne sulgemist sisse anda.
esimest korda elus oli us optśioonidest midagi ka müüa viimasel päeval
hurraa
hurraa
prefiks, leidsin su küsimuse...
huvi puuduse tõttu. Pikkade optsioonide vastu on huvi väga tagasihoidlik, seetõttu on neid mõttetu noteerida kümnete kaupa. Kui sul on soov siis aga võin sulle hinna kohe öelda ja ka kaubelda. Selleks küsi kas siin, meiliga või 6 108 447. Kui huvilisi on veel siis võib ju ka noteerida neid...
huvi puuduse tõttu. Pikkade optsioonide vastu on huvi väga tagasihoidlik, seetõttu on neid mõttetu noteerida kümnete kaupa. Kui sul on soov siis aga võin sulle hinna kohe öelda ja ka kaubelda. Selleks küsi kas siin, meiliga või 6 108 447. Kui huvilisi on veel siis võib ju ka noteerida neid...
Ma hetkel veel kannatan - ootan seda aega, mil 60% kuupalgast rahval auto-, külmkapi-, pesumasina-, korteri-, tolmuimeja-, restoranieinete-, reiside-, riiete-, lemmikloomade-, teleka- ja dvd-seadmeliisingux kulub ja kui HP kasumid selle eelneva arvel life-highsid teevad. Vot siis pöördun siia tagasi. Loodan/arvan, et see saab toimuma kuskil 2003/2004.
prefiks, enne tuleb kinnisvarakrä ja siis saab ainul ohtralt putte HP peale teha.
Minu soovunelmates tulevad need koos:
kinnisvarakräsh, nõutaxe lisatagatisi, inimestel pole, downward spiral hinnatasemes võimendub, deprekas eesti valgekraed (eestlane on niigi prone to suicide) kargavad (nüüd juba pangale kuuluva korteri) akendest alla. Autode liisinglepingud samal ajal öeldaxe üles inimeste poolt, sest kui sul kodugi pole, mida KURADIT sa siis Primeraga teed. Krediitkaardid jooxevad miinustesse, keegi enam kodutehnikat osta ei saa, HP küljes rippuvad retailerid saavad laxu ja nii kui vähimgi üldine murelikkuse laine tekib, hakkab rahvas pangast raha välja viima.
MMMMmmmmmm........ila tilgub juba ;)
kinnisvarakräsh, nõutaxe lisatagatisi, inimestel pole, downward spiral hinnatasemes võimendub, deprekas eesti valgekraed (eestlane on niigi prone to suicide) kargavad (nüüd juba pangale kuuluva korteri) akendest alla. Autode liisinglepingud samal ajal öeldaxe üles inimeste poolt, sest kui sul kodugi pole, mida KURADIT sa siis Primeraga teed. Krediitkaardid jooxevad miinustesse, keegi enam kodutehnikat osta ei saa, HP küljes rippuvad retailerid saavad laxu ja nii kui vähimgi üldine murelikkuse laine tekib, hakkab rahvas pangast raha välja viima.
MMMMmmmmmm........ila tilgub juba ;)
Kui kodu ei ole, siis on Primera ideaalne elukoht. Magamiskott pagasnikusse ja sinna, kus elu parasjagu kõige soodsam.
kui naistest rääkida sis auto aitab rohkem kaasa kui korter..
iseasi kas primera.. parem siis juba 4.6L autod..
iseasi kas primera.. parem siis juba 4.6L autod..
Tere kõigile.
Mis kellani saab USA septembri optsioonidega täna kaubelda?
Mis kellani saab USA septembri optsioonidega täna kaubelda?