Olev Raju must stsenaarium

Ei saa jääta TTÜ poolt vastamata.
Meil on üks moosirull nimega Ausmees. Loeb mingit juhtimise aluseid, 10 aastat samad naljad, samas loengus, sama tekst jne. Eks see ole tavaline. Bahva oli see, kuidas tema trükikonspekt tekkis. Mingid blondiinid kujutage ette kirjutasid sõna sõnalt üles ta seosetu jutu ja TRÜKKISID kodus arvutisse ja andisid Ausmehele. Kujutage ette milline blondiinluse tipp(ja nii nad välja surid).
Antud seltsimees on asunud oma mustale tsenaariumile seadusandliku tuge looma ja algatanud seaduseelnõu Eestist väljaminevate investeeringute maksustamiseks.

Jumal kaitse Eestit!
Decibel: Egas' ilma asjata kunagi selliseid lodevama sisuga filme "raju porr" ei kutsutud...
Mitte, et ma Raju fänn oleksin, aga muide sellised raamatud nagu "Ühiskond suurfirmade haardes", "Globaliseerumislõks" jne. kirjeldavad majanduslikku reaalsust ja enamiku inimeste perspektiive tunduvalt paremini kui naiivsed unistused majanduskasvust ja globaliseerumisega kaasnevast üldisest heaolust.
See, et turbokapitalismile alternatiivide pakkujad on Eestis Raju tasemel ajukääbikud, on muidugi masendav.

Aga noh, meie siin oleme enamikus tublid, intelligentsed ja hea haridusega, ajame vingelt pappi kokku ning lööme laiaks ja who cares, kuidas ülejäänud 90 % toime tulevad.
igati lõbusad seigad ja kommentaarid, fakt on aga vist see, et enamike kommentaatorite taskus on sellesamuse kooli diplom mida siin rõõmuga mustatakse...
ajale jalgu jäänud professoreid leiaks hetkel igast ülikoolist aga so what proble on tegelikult vist kuskil mujal... kui küsida mõne, nüüd juba reaalset kogemust ja piisavat akadeemilist kraadi omava tüübi käest, et kas ta oleks nõus ala TTÜ's mingit kasvqi 6 nädalast kursust lugema siis tavaliselt tuleb teisepoolt vastuseks, et selle eest ei maksta pappi, millest siis, aega pole jne...
samas kui vaadata maagilise lombitaguse "arvamusliidreid" siis enamikel on mingi course vqi seminar kas vähem vqi rohekm tuntud ülikoolis...
eks näis kuna siin vqiks oma kursus TTÜ's vqi TÜ hype'ks minna... 8:)
See välisinvesteeringute maksustamise seadus on täitsa tõsine lugu...

Raju jätkab oma akadeemilist karjääri...

Lugu on selles, et vanal nõukogude ajal ei saanud ükski teadlane majanduskraadi ilma majandusseadust leiutamata...

Muideks, kui ma peaks taotlema kandidaati, oleks minu seadus (käoseadus) järgmine:

KUI CEO LAHKUB KUKUB AKTSIAHIND VARSTI, KUI AKTSIAHIND KUKUB LAHKUB CEO VARSTI
to Fit: Kust küll tulevad sellised arusaamad, et infoühiskonnas võiks kommunism saada revanzhi? Infoühiskond kujutab endast matemaatilises mõttes kaost ja seda kaost ei ole võimalik juhtida plaanimajanduslike võtetega, siin tuleb kasutada iseregulatsiooni ehk turumajandust. Pühendasin antud teemale oma magistritöös tervelt 5lk ja arvan, et suutsin selle matemaatiliselt ära tõestada.
Pealegi kõik selle sajandi kommunistlikud eksperimendid on haledalt läbikukkunud ja see on läinud inimkonnale maksma 100mio elu. Olen ise ka 20 aastat ühes sellises eksperimendis osalenud ja rohkem enam ei taha. Aga ideaalid on neil ju nii ilusad.irw
Ka Lenin ja Hitler on raamatuid kirjutanud ja sellepärast on palju tähtsam ise oma peaga mõelda, kui teiste raamatuid lugeda. Aga kui sa tõesti muidu ei saa, siis võiksid läbi lugeda 1944 a. ilmunud ja kindlasti selle sajandi 10 olulisima raamatu hulka kuuluva Hayek'i The Road To Serfdom.
to: decibel: Kõlad nagu keskkoolilõpetaja, omistades mulle kommunismi fänlust ja pannes maailma paika enesekindlate väidetega oma magistritööst.

Matemaatiliselt võid sa ära tõestada mida iganes, kui eeldad, et elame piiramatute ressursside ja piiramatu kasvu maailmas, mis kahjuks ei vasta tõele.

Ülalmainitud raamatute (mida sa vist lugenud pole) seostamine idabloki riigikapitalismiga on ikka väga absurdne.

Hayekit, Friedmani ja muud kiidulaulu vabaturule ma olen lugenud ja sageli kõlab see sama enesekindlalt ja dogmaatiliselt nagu Mein Kampf.

Fakt on see, et isegi meie kõigi armastatud ja ülistatud USAs on enamiku keskmine elatustase viimastel aastakymnetel pigem langenud kui tõusnud.

(A study by the Federal Reserve showed the real wages of high school graduates dropped 10 percent between 1970 and 1990. High school dropouts suffered even more, with a 22 percent decline in real wages, while college graduates saw only a 4 percent decline in real wages.)

Make no mistake, ma kõlan mõnes mõttes ilgelt silmakirjalikult, sest just tänu sellele globaliseerumisele, olen ma ise suutnud n-ö. läbi lüüa. Aga ma pole nii ülbe ja naiivne, nagu usuksin, et ma sellega tõestan vabaturu teooriate paikapidavust ja kuidas see kõiki õnnelikumaks teeb.
Kui tähelepanu keskendub ressursside suurendamise asemel nende ümberjagamisele, siis on põhjust kommunismitonti näha küll. Tundub, et uurimus tõestab, et üha enam on vajalik hea haridus. Selle asemel, et anda kala, andke parem õng. Sellist kommunismi, mida saaks vähegi kommunismiks nimetada, ei saa põhimõtteliselt saabuda. Sellel asjal peaks küll teine sisu ja nimi olema. Mõnes lääneriigis on olemas suletud kommuunid, kus elatakse, äkki koliks sinna? Või hakkaks muinasjutte kirjutama?
Olev on tänaste lehtede põhjal presidendi nõuniku kohta öelnud KRETIIN
Kui oleks üks tõeliselt realistlik majandussimulaator, siis oleks fun katsetada, mis õigupoolest juhtuks, kui Eesti majandust juhiksid Olev Raju ja Janno Reiljan ;)
Janno Reiljan jagaks krooni kattevara sea- ja rukkikasvatuseks :-D
artjomik, selline simulaator on olemas ja tema nimi on Leedu riik :-)
Nojah, aga kuhu te jätate õhutõrjeraketid?
keegi kirjutas V Raudsepa plagiaadist. meil oli TTü's mõned aastad tagasi selline mees nagu O.Raudsepp. See vend tegi analoogse triki. nimelt ei osanud vend inglise keelt eriti. kursatööks oli siis valida kas mingi äriplaan või tõlge inglise keelest eesti keelde. need kes tõlke valisin leidsid varsti oma tölked hr Raudsepa raamatust. mees jagas ilusasti õpilastele lõikude kaupa tekstid välja ja läks asi käima. krdi nalja mehed ikka ;-)
Tänase seisuga on antud teema saanud hoopis uue tähenduse ning pealkirjas tuleks Raju ja musta vahele sidekriips panna.
see on küll foorumist, kes valimised võitis .-)

IRW läbi pisarate