NVDA - end of story?

Selline päeva sisne STOPPi liigutamine annab muidugi ilusat eeskuju :(. Ja paraku tuleb nentida, et aktsiad oma endisi hindu ei mäleta ja eriti veel aastast 99/00
Selgituseks: mul on jumala kahju, kui Kristjanil halvasti läheb. Ja ma irvitasin tech. analüüsi, mitte tema üle. Aga 8.50 oli jumala kavalalt valitud stop, täna sealt ostes oleks korduvalt raha teenind.
Kurb on vaadata, kuidas LHVs ostetakse ja promotakse kiirenevalt langevaid stocke :((((
promotakse?
vähamelt v6etakse seisukoht mitte ei kommenteerita ainult teiste omi :)
Selgitan veidi ka omaltpoolt. Tehniline Analüüs ei ole karmide reeglitega teadus ja see ongi üks ta võlusid, tuleb olla paindlik ja valmis muutuma koos turuga. Trailing stopi ei e. stopi nihutamist ei ole ma kasutanud üle ühe korra ühe tehingu puhul. S.t. et antud juhul on 8.5 lõplik stop.

Hardi: LHV-s ei saa praegu stoppi kasutada, seega jälgisin ise aktsiat ja oleks positsiooni kinni pannud kui aktsia oleks langenud alla 8.5. Kuna ma ei tegele daytradinguga, siis on mul pole väga vahet kas müügihind on 8.5 või 8.3.

Veel: Ma ei promo mitte midagi. USA boardidel ja chattides seda tehakse ja sellel on seal ehk isegi mõtet, kuna pisemate aktsiate puhul võib see mõjutada turgu, aga Eestis ei ole mõne US aktsia promomine ei tooks küll kellegile kasu.

Praktiliselt ainus mis oma positsioonide avalikustamise eest siin saada on on kahju. Seetõttu ma ka varem pole oma tehinguid eriti avalikustanud. Kuid paljusid investoreid kummitab ideede puudus ning NVDA tundub antud tasemelt hea väärtusega ja seepärast selle mõtte ka välja käisin. Kõigil keda see häirib, on antud teemast võimalik alati mööda vaadata.

Edukat kauplemist.

Kristjan: Ega ma nii pahatahtlik ei ole.

Ideedest: LVLT tehniliselt tugev (tänu Buffett'ile) ning rahagi tema poolt sisse pandud.
Samas on see aktsia fundametaalselt ikka nõrk ning ka aastaks 2003 eeldatakse, et EPS jääb miinusesse (-2,87). Käibe prognoosid 2002 2.8 mlrd ja 2003 3.5 mlrd.
Tjah, tagantjärele tark olles võib muidugi tõdeda, et asjad kukuvad ja näivad odavatena põhjusega. Kuid suurem osa põhjusest näib olevat kuidagi üle hinnatud - praegu on selline huvitav situatsioon, et ATI, kes pole viimasel kolmel (ei kontrollinud üle, kes tahab võib seda teha) sarnase (!) market capiga nagu NVDA, kes on viimased neli aastat kasumis olnud ja seda ka veel kogu aeg kasvatanud. Kuni eelmise kvartalini. Nüüd siis hilinemine (paar kuud?) oma uue põlvkonna kaardi turuletoomisel + suhteliselt väike (no arvestades siin mõningaid muid juhtumeid) inventory writedown seoses Xboxi security bugiga. Ja küllaltki meeletu langus selle peale. Vähe kaugemale vaadates ja oletades, et NVDA oma turuosast paari kuuga liiga suurt tükki ei jõua loovutada võiks arvata, et praegune hinnatase on väga odav.

Aga jah, tõele au andes pidasin ma NVDAt mõistlikult hinnatud olevaks ka märksa kõrgemal - kuskil 30 USD kandis.
arvan, et ükski aktsia ei ole odav lihtsalt niisama. kui miski enneolematult langeb tuleb suuremat rõhku pöörata spekuleerimisele kui investeerimisele. pealegi kas NVDA-l ei olnud mingit jama SEC-iga?
minuarust oli see jama juba ära. nad revideerisid oma numbreid selle peale vaid kosmeetiliselt. aga üks asi on nõrga küll - management ei viitsi eriti suhelda rahvaga. mõned insaiderid on viimastel kuudel natuke ostupoolel olnud, aga olukord on sellest ajast palju muutunud, see ei pruugi midagi näidata.
põhipõhjus on ikkagi konkurents (eriti ATI) ja muidu keeruline olukord arvutiturul. Kardetakse vist ka et XBox2 tellimused võivad minna kellelegi teisele kui NVDAle.
NVDA sõidab täna koos turuga. Järgmised väiksemad vastupanutasemed on 9.50 ja 10.00, pärast seda juba gap'i alumine äär 12.00
tomshardwares on hea kolumn NVDA brainwashi kohta Siggraphil. sealt luges välja, et xbox2 tundub siiski NVDA taskusse kukkuvat - muidugi mõista on see kolumnisti arvamus. suurem jama NVDA jaoks on hoopiski see, et NV30 võib hilineda turule! ja ATI-l on rohkem aega pappi tasku ajada.

http://www.tomshardware.com/business/02q3/020802/index.html
Morgan Stanley Co.
Cutting our EPS estimates to $0.80 in fiscal 2003 and $1.05 for next year, as visbility remains limited. Second quarter results were mainly in-line, but the decline in GPU units was much worse than we expected. Maintain Equal-weight rating and $28 price target
Minu meelest olid tulemused sama moodi nagu non-event nagu DELLi omad.

Ja käive oli NVDA-l ikkagi eelmise aasta sama perioodiga 60% suurem (siis maksis aktsia $42).

Tänane väike müügisurve on küll vanade uudiste peale müük, $9.5 on ülereageering.
Kristjan, praegu juba $10,3 - uudised on vist nuudseks labi seeditud:)
09:54 ET NVDA NVIDIA upped to Sector Perform from Underperform at RBC; target $15
Wow, Kristjan, hea call. Ma ise olin ka NVidiat odavaks pidanud, nüüd julgesin ka osta kui kinnitasid, et jamasid majandustulemustes polnud. Ostsin 9,93 pealt ja müüsin välja 10,76. Praegusel turul on parem kui varblane pihus :)
Panin pool oma NVDA positsiooni kinni keskmise hinnaga 11.74.
napilt kuu aega eelmisest postitusest möödas ning hetkel 7.62 ja suund pigem alla...
(ja 2 kuud tagasi oli siis price target koguni $28) NVDA - end of story?
olen ka sellel üritusel silma peal hoidnud, tegu on huvitava ettevõttega, mille hinnalangus näib olevat mõnevõrra põhjendamatu (kuigi üldise viletsuse ja mõnede ettevõttespetsiifiliste teemade taustal jälle loomulik).

Praegu asi väärt natuke üle 1 mrd. Omakapital 0.88 mrd, cashi+ekvivalente bilansis >0.8mrd pikaajalist võlga natuke üle 0.3mrd. P/S viimase kvartali oodatust madalama müügi jätkumist arvestades 0.7.

Viimase kvartali tulemus kesine. Põhjused -

1. üle mitme aasta esimest korda allajäämine konkurentidele selles mõttes, et pole hetkel "kõige tipumat" tipptoodet, mida niikuinii üle 5% tarbijaist osta ei jõua ega oskagi.
2. varude mahakirjutamine, mis jättis ühekordse mulje
3. vaidlus MSFTga, millest eespool juba juttu
4. PC turu madalseis

Käesoleva kvartali tulemused tulevad ka ilmselt mitte just roosilised, kuna sisaldavad töötajaoptsioonide aktsiakapitaliks konvertimise kahjumit, mis on pisut väiksem eelmise kahe kvartali kasumist.

Upside:
1. endiselt tegu ettevõttega, mis erinevalt konkurentidest teenib kasumit (kuigi hetkel mitte just märkimisväärset)
2. tulemas (novembri lõpp?) uus graafikaprotsessor, mis loodetavasti tõukab troonilt praeguse, kahjumit tootva ATI vastava toote
3. insiderid on valdavalt ostupoolel olnud
4. millalgi äkki hakatakse ikka arvuteid upgreidima ka. kui mitte millekski muuks, siis graafika/videotöötluseks ja mängimiseks. tulemas paar uut mängu nagu Unreal Tournament 2003 ja Doom3. /// kuna ma pean isiklikult omal nahal asju läbi proovima, siis minu kogemus näitab, et mõni uuem vigur (näiteks GTA3) lihtsalt ei jookse üldse mingi 32MB kolm generatsiooni (=aastat) vana videokaardiga ///
5. järgmise aasta oodatav P/E = ca 8 (MSDW)
6. mitte kunagi (?) kasumit teeninud põhikonkurendi ATI turuväärtus pole oluliselt väiksem.

Muidugi võib vaielda, kas arvutimängud/graafika on olulised (no umbes nagu ma kunagi ise üritasin vaielda 3G vastu). Oh muidugi ei ole. See on üks ajatapmine. Paraku tegelevad sellega lapsed ja lapsemeelsed, kes ei suuda oma soove eriti vaos hoida. Ja laovad iga aasta paarsada taala uue videokaardi eest lauale. Järgmine aasta on selleks jälle rohkem põhjust kui sellel.