Tänasest on võimalik kohe uuesti aktsiaid osta s.t. ei pea ootama t+3 päeva, et saaks aktsiate müügist vabanevat raha kasutada.
to Graafik:Seleta palun pikemalt
esimestel päevadel tuli peale müügitehingut oodata 3 päeva enne kui raha aktsiate alt vabaks sai.
Huvitav oleks teada kas kellelgi teisel ka on tekkinud probleem aktsja müügil ja ostmisel? selles mõttes,et tehingu korraldusega viivitatakse.Mul on tulnud ette päris palju kordijuba .1.....5minutini . USA aktsjad liiguvad päris kiiresti ja tehing peaks jääma ikka minuti piiridesse või on asi selles ,et ma eipane iga kord limiiti peale.
Jah on esinenud probleemi küll.
Viivitus oli tingitud meie välisparnteri tehnilisest probleemist. Loodetavasti rohkem ei esine.
Milline on aktsiate ostu- ja müügihinna vahe LHVD
kaudu kaubeldes. Kas LHV välispartner reguleerib seda oma huvides või on reaalajas turul kajastuvad hinnad ka tegelike tehingute hinnad?
Küsin seda seepärast, et HP kaudu Soome aktsiatega
kaubeldes on ostu-ja müügihinna vahe ca 0,5 EUR ja
selline vahe on ilmselt liiga suur.Palun infot.
kaudu kaubeldes. Kas LHV välispartner reguleerib seda oma huvides või on reaalajas turul kajastuvad hinnad ka tegelike tehingute hinnad?
Küsin seda seepärast, et HP kaudu Soome aktsiatega
kaubeldes on ostu-ja müügihinna vahe ca 0,5 EUR ja
selline vahe on ilmselt liiga suur.Palun infot.
Ma ei tea, kui palju siin keegi vahelt võtab, aga mulle tundub, et noteeringute järgi olen mitmes tehingus kaotanud vähemalt 1/16 dollarist.
LHV võiks teha nagu näiteks DATEKIS,et kui tehingu aeg läheb üle minuti siis jääb tehingu tasu võtmata.
LHV ei saa võtta 1 minuti kohustust, sest Datek on ise maakler USA-s, aga LHVD annab orderi täitmiseks Salomonile
LHV Direct edastab tehingukorraldused võimalikult kiiresti.
Püüame jälgida asjade tegelikku kulgu, et saaksime tulevikus juurutada garanteeritud tehingukiiruse standardit.
Täna oleme lubanud tehingu edastada 1 tunni jooksul, tegelik koguprotsess on reeglina jäänud 1-3 minuti vahele.
Rõhutan, et LHV Direct ei liida mingeid spreadisid ja ka Ameerika execution sealsete börsireeglite kohaselt. Soovitan vaadata & võrrelda teises aknas reaalaja hindu, näiteks personaliseerides LHVD päises oleva Otsi hindu aknas kasutatava Stockpointi teenuse.
Püüame jälgida asjade tegelikku kulgu, et saaksime tulevikus juurutada garanteeritud tehingukiiruse standardit.
Täna oleme lubanud tehingu edastada 1 tunni jooksul, tegelik koguprotsess on reeglina jäänud 1-3 minuti vahele.
Rõhutan, et LHV Direct ei liida mingeid spreadisid ja ka Ameerika execution sealsete börsireeglite kohaselt. Soovitan vaadata & võrrelda teises aknas reaalaja hindu, näiteks personaliseerides LHVD päises oleva Otsi hindu aknas kasutatava Stockpointi teenuse.
Ma ei tea, kui kohane see märkus on, kuid mulle tundub, et eriti vahet ei ole, kas tehingu teostamiseks kulub 1 või 5 või 10 minutit.
See on talumatult oluline daytraderitele, kuid juba ühe-kuu-investoritele ei tohiks tehingu teostamise kiirus üldreeglina huvi pakkuda.
See on talumatult oluline daytraderitele, kuid juba ühe-kuu-investoritele ei tohiks tehingu teostamise kiirus üldreeglina huvi pakkuda.
Juba paari minutiga võib hind sageli vähemalt ühe protsendi võrra muutuda. Seetõttu ei soovitaks küll kellelgi võtta 15-minutilise teadmatuse riski, vaid alati lähtuda üksnes reaalaja kvootidest, mis on netis kergesti kättesaadavad.
Riski vältimiseks tuleks kasutada hinnaga müügikäske (limiitorder), mis välistavad soovimatu hinnaga tehingud.
Tehingutasud on arusaadavad ja nende osas on kõik selge.Oletame aga,et ma tahan tegutseda daytraderina ja kui ma siis ei tea aktsiate ostu ja müügihinna vahet(kui see erineb reaalajas börsil näidatud hindadest),peaksin ma ju teadma, millise tegeliku hinnaga ma aktsiaid osta või müüa saan. Oletame, et ostan täna aktsiaid,mille hind reaalajas on 12,5$ ja otsustan need müüa mõne tunni pärast, kui ostuhind reaalajas börsil on 13,5$. Jälgides hindu reaalajas on spread ca
1/16 $ ja isegi vähem.Kas ka minu kaotus piirdub 1/16$+tehingutasu või tahab keegi veel vahelt kasu saada.
13,250$
1/16 $ ja isegi vähem.Kas ka minu kaotus piirdub 1/16$+tehingutasu või tahab keegi veel vahelt kasu saada.
13,250$
to epakas: Nii palju kui mina tehinguid võrrelnud olen, on tehingud täidetud Salomoni poolt reaal-aja ostu-müügi noteeringutega. Seega ei lisandu peale tehingutasude Sul muid kulusid.
Ja suuremate ja likviidsemate aktsiate spread on USA-s väga väike.
Ja suuremate ja likviidsemate aktsiate spread on USA-s väga väike.
Jah, mehed ja naised!
Mina mängin otse läbi Dateki ja soovitan seda teha ka teil. Nädal aega läheb paberite ajamisel ja siis on account datekis avatud. Mängi millal tahad, ka enne ja peale börsipäeva, osta ja müü kas või kohe sama minut. Ja 1 minuti reegel kehtib suurpäraselt, olen ise mitu korda seda kogend.
Ise mängides on ikka võlu suur, sest tunned, kuidas reaalselt osaled suures mämgus, kui paned mööda, siis ise ka vastutad ja vastupidi. Muidugi, pere elu kannatab nats, kui poole neljast kümneni arvuti taga istudd. Aga siiani on rahaliselt ära tasunud.
Soovitan teil ikka otse turule minna!!
Mina mängin otse läbi Dateki ja soovitan seda teha ka teil. Nädal aega läheb paberite ajamisel ja siis on account datekis avatud. Mängi millal tahad, ka enne ja peale börsipäeva, osta ja müü kas või kohe sama minut. Ja 1 minuti reegel kehtib suurpäraselt, olen ise mitu korda seda kogend.
Ise mängides on ikka võlu suur, sest tunned, kuidas reaalselt osaled suures mämgus, kui paned mööda, siis ise ka vastutad ja vastupidi. Muidugi, pere elu kannatab nats, kui poole neljast kümneni arvuti taga istudd. Aga siiani on rahaliselt ära tasunud.
Soovitan teil ikka otse turule minna!!
Kogenud ja inglise keelt täiuslikult valdavale investorile on ehk Dateki vaeiant tõesti õige.
Kogemuste ja vilumuse saamiseks tundub aga LHV
kuidagi kodusem ja mugavam. Pealegi tunduvad tingimused LHV-s praegu Eestis pakutavaist parimad.
Kui vaid turud ei oleks niivõrd heitlikud ja ettearvamatud, nagu nad seda praegu on.Olles jälginud aasta algusest Sonera ja Nokia
ning Ericssoni aktsiate käitumist tekib küll tunne,et mäng on kaunis riskantne.
Kogemuste ja vilumuse saamiseks tundub aga LHV
kuidagi kodusem ja mugavam. Pealegi tunduvad tingimused LHV-s praegu Eestis pakutavaist parimad.
Kui vaid turud ei oleks niivõrd heitlikud ja ettearvamatud, nagu nad seda praegu on.Olles jälginud aasta algusest Sonera ja Nokia
ning Ericssoni aktsiate käitumist tekib küll tunne,et mäng on kaunis riskantne.
Epakas, turud on tõesti riskantsed. Viga mida kiputakse tegema, on liigne sisse-välja kauplemine s.t. investorid proovivad oma ajastustega turge lüüa. Statistika näitab, et see viib enamasti kaotusteni, loomulikult eksisteerib erandeid.
Seega mina soovitaks algajamatel investoritel võtta pikemaid positsioone ja hoida neid rahulikult.
Seega mina soovitaks algajamatel investoritel võtta pikemaid positsioone ja hoida neid rahulikult.
Algajal on üsna raske võtta positsiooni ja hoida
ja lisaks kõigele olla rahulik kui aktsia 40%
kukub.Näiteks DELL või INTC või CSCO ühel heal hetkel nad ei tõuse tagasi ja kogu aastatepikkune pika positsiooni strateegia kasum kaob.Võibolla 5 aasta
pärast need õnnetud hakkavad jälle tõusma,kuid 5 aastat olla
-50% oleks suht nutune.
KUi tahate palju teenida ,siis hoia strateegia
selleks ei sobi,te lihtsalt harjumusest hoida,
ei taba ära seda hetke ,mil tuleks müüa.
Ja kui te ei soovi palju teenida tehke midagi muud.
Nüüd oleks õige aeg hakata tasapisi ostma
selliseid tegijaid nagu CSCO,INTC,DELL ja muid
tegijaid.Tõenäoliselt pole põhi veel olnud,kuid
kõrgemale nendest tasemetest tõusevad nad lõpuks
kindlasti,kasvõi korraks.Seega risk on minimaalne.
ja lisaks kõigele olla rahulik kui aktsia 40%
kukub.Näiteks DELL või INTC või CSCO ühel heal hetkel nad ei tõuse tagasi ja kogu aastatepikkune pika positsiooni strateegia kasum kaob.Võibolla 5 aasta
pärast need õnnetud hakkavad jälle tõusma,kuid 5 aastat olla
-50% oleks suht nutune.
KUi tahate palju teenida ,siis hoia strateegia
selleks ei sobi,te lihtsalt harjumusest hoida,
ei taba ära seda hetke ,mil tuleks müüa.
Ja kui te ei soovi palju teenida tehke midagi muud.
Nüüd oleks õige aeg hakata tasapisi ostma
selliseid tegijaid nagu CSCO,INTC,DELL ja muid
tegijaid.Tõenäoliselt pole põhi veel olnud,kuid
kõrgemale nendest tasemetest tõusevad nad lõpuks
kindlasti,kasvõi korraks.Seega risk on minimaalne.