Novatours / AB Novaturas (NTU1L)

Tegelikult on Baltikumis ja ka kogu Euroopas ainuke langeva majandusega riik majandusest hästi arusaava Reformierakonna juhitav Eesti. Mujal majandused kasvavad.
Ukraina sõda võib kaudne põhjus olla küll. Türgi ja Egiptus lubavad venelasi sinna puhkama ning kuna normaalsed riigid ei luba, siis on sinna ilmselt kogunenud neid suurem konsentratsioon. Ma arvan päris suur argument on puhkust valides mitte sattuda hotelli, mis on märatsevaid venelasi täis.
Puhtalt spekulatsioon, ei ole minu puhkuste sihtkohaks kunagi olnud niiehknaa.
"hapukurk"
Ukraina sõda võib kaudne põhjus olla küll. Türgi ja Egiptus lubavad venelasi sinna puhkama ning kuna normaalsed riigid ei luba, siis on sinna ilmselt kogunenud neid suurem konsentratsioon. Ma arvan päris suur argument on puhkust valides mitte sattuda hotelli, mis on märatsevaid venelasi täis.
Puhtalt spekulatsioon, ei ole minu puhkuste sihtkohaks kunagi olnud niiehknaa.

Aga see oli juba 2023 nii. Viisakeeld turistidele rakendati vist juba isegi 2022. aastal. See ei selgita kuidagi Novatoursi 2024. vs. 2023 tulemuste erinevusi.
Huvitava infokilluna, et Tallinna lennujaama reisijate arv ületas maikuus 300 000 piiri. Nii suur oli see viimati 2019. aasta suvel.
Pole justkui põhjust arvata, et inimesed ei lenda või ei reisi (või et selleks oleks kuidagi vähem raha kui 2022/2023).
Join up sööb turgu käest.
Novaturas Q1 analysis: “Dividend blues”
https://research.enlightresearch.net/jsp/demoLogin.jsp?key=3512&x=aabbcc&resLibId=89255
Tundub, et Novaturas ei suuda oodatud mahus dividende kasvatada
Enlight Research pani puusse oma analüüsiga, kui dividendide väljamakset pakkus. Nüüd lähevad nad teise äärmusse oma konkurentsi-hirmu-jutuga (et konkurendid müüvad reise alla omahinna jms).
Seal on enamus analüüse korralikult puusse nt delfin
Ja nagu ikka tôde on kuskil keskel😁
Laulame seda laulu jälle. Käive -10%, ettevõte kahjumis ja isegi EBITDA on miinuses aga börsiteate sõnul on kõik hästi. Juhtusin eila õhtul telekast nägema veel ulmelist intervjuud ühe suure Air Balticu võlliga kes kommenteeris üüratut kajumit ja säravate silmadega väitis, et paremini ei saagi minna. Mis asi see on? Miks nii tehakse? Keegi osav inimene võiks teha sõnastiku või veel parem api mille abil lihtne inimene saaks börsiteateid mõistetavasse keelde tõlkida.
Alles hiljuti räägiti dividendidest.
Nüüd räägitakse juba raha kaasamisest.
Järjekordne Leedu **** ma ütlen.
Tuleb reaalsus unustada ja vanu Enlight Research analüüse lugeda, targetid 3.50, divikad 0.35, tulevik roosiline jnejne, tagab parema ööune.
Ehk siis swedbank ja Enlight ajadid jälle mingit jama..👍
"Lenzer"
Tuleb reaalsus unustada ja vanu Enlight Research analüüse lugeda, targetid 3.50, divikad 0.35, tulevik roosiline jnejne, tagab parema ööune.

Kas Enlight on kunagi üllitanud mõne müügisoovituse?
Sellside analüüs, sellega peab arvestama. Konkreetselt Novaturase marginaalide allakäik viitab küll millelegi, mida ei Enlight ega investorid ei pidanudki ootama. Kas on realiseerunud ettemüüdud pakettidega võetud sisendhinnarisk vms.
Aga millest see marginaali kadu siis on tulnud? On keegi süvenenud ja oskab lühidalt kokku võtta?
Kütus peaks olema odavnenud. Novaturas on selleks suveks kalli hinnaga ostnud ette sihtkohtadesse transpordi ja majutuse ning Baltikumi tarbijale ei suudetud seda enam kasumiga maha müüa? Või siis on mõni räige puuk sellele ärile külge poogitud?
Märgatav number on 11% klientide kadu vs 23. Samal ajal Leedus, kus üle poole ärist "pidu käib", https://www.ltou.lt/en/aviation/airports-statistics/vno-2 (ca 10% reisijate arvu kasv VNO-s vs 23).
https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b213f8730e6d65e05071a8ce93ae92c7f&lang=en&src=listed
Kurat, et ma varem selle peale ei tulnud, et ettevõtte nimi on hispaaniakeelne. No va tours = ei lähe reisule :-)
Sama mure oli vantidel kui nad žigulle kui Lada Novasid proovisid müüa hisp. keelsetes riikides... ei liigu/ei lähe.