Nordic Fibreboard (SKN1T)

YHIse maakleril lõi põhja alt ära, aga õnneks pole tal palju jäänud müüa, 58k. Nii et astuge ligi ja saage allahindlusest osa, sest just see koht on väikestele kindlaim ja parim teenimise võimalus, kui suured ennast liigutavad.

Kes on YHIse maakler (korduvalt mainitud siin foorumis)?

Marginaal ning P/E meeletult kukkunud võrreldes 9m 2011. Teab keegi mis juhtunud on? Mõningad kehvad tehingud või laienetakse? Nibin-nabin peaks Skanko see aasta nulli tulema nagu ma aruandest eeldan...

Skanko 9m 2012
P/B: 0,81 [1]
P/E: 68.50 [1]

[1] http://www.nasdaqomxbaltic.com/upload/reports/skn/2012_q3_en_eur_con_00.pdf
reedeõhtune troll?
indrek1989,

Jamad on seotud Püssi tehasega, mis saadi küll 2,5M alla turuväärtust kätte, aga mille käivitamise ja toodangu müügiga on olnud probleeme. Aga lootust peaks andma Q3 aruandes olev lause:
Oktoobrikuus oli toodete keskmine omahind ca 18% madalam kui kolmanda kvartali keskmine.

Selle lause tõeväärtus on 60 000 euri, ehk 180 000 euri kvartalis.
Fake McCoy
indrek1989,

Jamad on seotud Püssi tehasega, mis saadi küll 2,5M alla turuväärtust kätte, aga mille käivitamise ja toodangu müügiga on olnud probleeme. Aga lootust peaks andma Q3 aruandes olev lause:
Oktoobrikuus oli toodete keskmine omahind ca 18% madalam kui kolmanda kvartali keskmine.

Selle lause tõeväärtus on 60 000 euri, ehk 180 000 euri kvartalis.

Seda ma vaatasin jah et aruandes 2011 oli ühekordne tulu midagi ~2,4... mil. Kas ma saan õigesti aru, et nad ehitasid valmis tehase, siis müüsid selle 2011 2,5M eest maha ning nüüd rendivad seda tänu millele on neil võimalik toota ~18% odavamalt?
Ei saa õigesti aru..
loe varasemat viisnurga teemat alates 2011. maist - https://fp.lhv.ee/forum/invest/116726?postId=2245082

Ma isiklikult ei mõista uue foorumiteema vajalikkust, kas parem/mugavam ei oleks muuta vana jutulõime pealkirja skanoks ning jätkata sealt?
Selge, nüüd sain aru: "...muude äritulude hulgas on kasum Püssi kiudplaadivabriku allahindlusega ostust 2 455 tuh. EUR." ehk 2,5 mill on puhas õhk mida paberil näidatakse.
Puhas õhk läheb tulevikus aina enam hinda.
Pühade ajal Püssi kanti sattudes kuulsin kohalike käest, et selle Püssi tehasega olevat mingi täis jama. Jutt oli selline, et tehasesse paigaldatud liin ei võimaldanud nõutavas mõõdus plaate toota. Kogu toodang oli täielik praak, sest plaadid olid lihtsalt täiesti pudedad. Nüüd nad pidid mingisuguseid väikesemõõdulisi plaadikesi seal pressima, mille kasutusala on aga väga piiratud. Müügimehed ja kliendid olevat mustas masenduses. Ettevõttelt endalt pole vist ametlikult küll mingisuguseid uudiseid selle kohta tulnud? Oma allika usaldusväärsust ei saa paraku 100% garanteerida aga no kus suitsu seal tuld, eksole. Teab keegi äkki midagi konkreetsemat?
Viimases kvartaliaruandes on Püssi kohta kirjas: "Ettevõtte juhtkonna prioriteediks on jätkuvalt Püssi
tehase toodangule müügi kindlustamine maksimaalse tootmisvõimsuse tagamiseks ning selles
suunas tehakse pidevat tööd. Lisaks tööle müügimahtudega teeme pidevalt tegevusi tehase
tootmisefektiivsuse tõstmiseks. Oleme tõstnud tootmisliini maksimumkiirust ning seeläbi
vähendanud toodete omahinda. Oktoobrikuus oli toodete keskmine omahind ca 18% madalam
kui kolmanda kvartali keskmine. Selline efektiivsuse tõstmine vähendab kahjumit madala
tootmismahu korral kuid täielik efekt avaldub siis, kui müügimahud on kasvanud."
Keegi lasi hirmuga oma paki turgu selle jutu peale :D
jep, kõik oma 47 aktsiat millega varem oli bidis pikemat aega istunud laksas mulle sisse
Fake McCoy
YHIse maakleril lõi põhja alt ära, aga õnneks pole tal palju jäänud müüa, 58k.

Kuidas sel YHI alt müüjal on vahepeal edenenud?

WN, SKN long? Kaalun isegi aga see likviidsuslõks ei lase kunagi sobival hetkel välja ju.
Aktsiaraamat näitab:
ING LUXEMBOURG S.A. 44 502 0,9891 %, millest peaks juba 9,9k müüdud olema.
Lenz - ega liiga tõsiselt ei julge sisse kolida jah just selle pärast et SKN on nagu maffia - kummastki sa just liiga lihtsalt välja ei saa. Aga nii 5-10% läheb küll käesolevaks aastaks ehitusplaatide alla küll- isegi meie vanasõna ütleb et mõnikord teeb ka püssiplaat pauku. Suurem müüja on ka nähtavasti oma pakist lahti saanud/saamas, hea vähemalt sisse saada
fake - YHI on viimase kuuga 50K müünud, kas see on siis keegi muu müüja olnud?
30.11.12 seisuga oli:
ING LUXEMBOURG S.A. 81 523 1,8120 %
31.12.12 seisuga:
ING LUXEMBOURG S.A. 44 502 0,9891 %

Aktsiaraamatus avaldatud andmed on 3 pangapäeva taga võrreldes tehingustatistikaga.
White Nigga
Lenz - ega liiga tõsiselt ei julge sisse kolida jah just selle pärast et SKN on nagu maffia - kummastki sa just liiga lihtsalt välja ei saa. Aga nii 5-10% läheb küll käesolevaks aastaks ehitusplaatide alla küll- isegi meie vanasõna ütleb et mõnikord teeb ka püssiplaat pauku. Suurem müüja on ka nähtavasti oma pakist lahti saanud/saamas, hea vähemalt sisse saada

Mulle meeldib Balti "rämpsust" hetkel Invalda natuke rohkem kui Baltika, Arco või Skano, usun mõistlikku tootlikust lähimal ajal ja suuremat likvideerimisväärtust kui market capi. Siiski hoian Skanol kätt tugevalt pulsil, sest minetea, vb teeb püssiplaat tõesti pauku :)
Ega see Skano püssiplaat vast väga kõva pauku ka ei tee, niipalju kui tahtsin on ka käes ja eks näis mis sellest saab. Rohkem on mul usku HAE-sse, usun et see on suht kindel bet aastaks 2013, sealt loodan särtsu saada küll