Nordecon (NCN1T)

ma ei tea, kui aktsia hind on aastaga teinud 50%-se kasvu, siis aastases arvestuses peaks küll olema raske rahulolematu olla … :smiley:

4 Likes

Olen ka tõsiselt pettunud. Arvasin, et midagi näpuotsaga ikka see aasta tuleb aga ei midagi. Nii juhtub kui pea 2/3 on kahe aktsionäri käes, kes jagavad dividende põhimõttel, et mul endal ei ole hetkel vaja raha väljavõtta jätame jaotamata. Ma ei näe ka webinari aega ega midagi kus keegi oleks valmis seda otsust ja selle tagamaid põhjendama.

3 Likes

Pigem ei ole olukord kiita, sest emaettevõttel suured RKIKid läbi (kui just ei näidata midagi siia aastasse), mõned lõppevad projektid ja siis paar suuremat rahavoo tootjat - I kv võib nigel tulla. Vähemalt tõstis suuromanik dividendita jäämise kompensatsiooniks oma palka :slight_smile:

1 Like

Nordeconi Tom võiks Merko Tomi juurde õpiposiks minna.

3 Likes

Härrased, Nordecon ei ole investeeritav ettevõte. Punkt. Ta pole päris Premia Foods, aga väikeaktsionäri osalusel on siiski väärtust ainult Lumani armust.

2024.a. Q4 aruandes on kenasti kirjas finantseesmärgid 2023-2027, muuhulgas: “Hea dividenditootlus Nordeconi aktsionärile.” Eem, kas keegi mäletab, millal ja palju Nordecon viimati dividendi maksis? Annab see pikaajaliselt välja “hea dividenditootluse”, mh?

Ja mõelge nüüd, miks peaks Nordecon üldse dividendi maksma? Enamusomanik Nordic Contractors (loe Luman) tõmbab ettevõttest omale ka ilma divika ja maksukuluta niipalju cashi kui õigeks peab. Hetkel ligikaudu 2 mln eurot aastas - see on siis enamusomaniku poolt osutatud jumal teab mis “kontserni juhtimisteenus” vms. Huvitaval kombel just Nordeconile, mitte nt Arealisele.

Kui tekib tahtmine seda summat nt puhaskasumiga võrrelda, siis ärge unustage 2024.a. puhaskasumist ca 370k maha lahutada, see on fantoomintressitulu mingist Ukraina sidusettevõttest. Kes aga bilanssi ja dividendivõimekust uurib või jumal hoidku P/B näitajat arvutab, ärgu unustagu omakapitalist ca 9,5 mln maha lahutamast. See on mingi Ukraina sidusettevõtte arendusprojekti kinnistu hüpoteegiga tagatud laenunõue. Kindlasti väärt paljupalju, juba paljupalju aastaid! KPMG viriseb ja kinnitab järjekordse auditi märkusega, aga mida need audiitorid ka Ukrainast teavad, eksole?

13 Likes

@aurora Mis teeksid olukorras, kui omaksid ca 15 000 aktsiat selles kakimülkas prg?

Sellep ma siin päev otsa närvis olnud, olen sarnases olukorras :slight_smile: Olin üpris kindel et täna on see super päev kui (kasvõi kerge kahjuga) sellest produktist lahti saab. Aga vot ninanips ja nüüd segadus, kas võtta see kahjum prg vastu või oodata paremat momenti

3 Likes

isegi kui oleks määratud need 3 sendikest, siis poleks see sind ilmselt väga aidanud.

2 Likes

olen üpris veendunud, et 6%-lise miinuse asemel oleks aktsial kasvõi niivõrd minimaalne ostusurve, et oleks eilsete hindadegagi maha saanud müüa; seda miks eilsete hindadega eile ei müünud, ei ole mõtet küsida - jään vastuse võlgu

3 Likes

Andke sellele aplale ometi raha.

Isegi Meidla lepib vist ainult mõne tuhandega Hepsoris ja seejuures ka oma aktsiate pideva väärtuslangusega.

Üldkoosolekud sel aastal jälle samal päeval tulemas nendel ettevõtetel.

Kangesti tahaks minna kinnitama Meidla lahkumist aga ka Lumani tasu tõusu vastu hääletama.

2 Likes