Nokia mängukonsool

tundub, et siiski SIM-ide business piirdub ühekordse sisestamisega, sest:

The N-Gage, which will be unveiled in London, features a 4,096-colour screen, a built-in camera and Java capabilities, allowing subscribers to download games via mobile networks.

Nii et siiski tuleb põhitulu mobiilioperaatorile mängude sikutamisest üle GPRS.

natuke ylevaatlikum lugu h-gagest
kindlasti võib see tõusta gameboyst ette, gameboy on oma aja tasapisi ära elanud, ning üha rohkem noori ei pööre sellel tähelepanu!
Läheks parem jalgrattamatkale...
kui see mängukonsool tõesti ka telefonifunktsiooni täidab ja lubab mängude asemel downloadida kalendrid jm rakendused, siis väidetava 3000 eek eest sellisel tasemel mobiilpdad omada on ju ülisoodne. ärgem unustagem eestis praegu veel 100.-/kuu gprs teenust siia juurde.
N-Gaget esitleti ametlikult E3 messil LAs. m˙ygihinnaks saab olema 299$, yhe mängu hind 30-40$.
Natuke krõbedad hinnad mõlemad... niisama tilulilu mänge (näiteks SonyE t300/310 jaoks) saab hetkel võrgupakkujalt mõne CHFi eest alla laadida.

aga OK, vaatasin ngage demot - päris tubli pill ja $ on hetkel odav :))
Selline arvamus ühelt analüütikult:

Boost from N-Cage and gaming? Hardly ... but worth a try.
.....
....
Conclusion: Answer to our question is: "Hardly", or at least "remains to be seen". We are not very optimistic on mobile gaming market and see fairly limited potential there. N-Cage potential will probably be fairly limited, partly due to likely pricing (probably very expensive compared to Nintendo), and partly due to handicaps like small screen size (although this will likely to improve longer term). Having said this, a fact is that in 2002, Nintendo was able to reap EUR3bn revenues from Game Boy sales (of which EUR1.6bn from hardware), and to grow its sales around 20% from 2001. In a way, Nokia's entry into gaming market includes little risk; it largely builds on existing mobile handset platforms (components, distribution logistics etc.) and as such, we believe Nokia's decision to enter gaming industry is a natural and even expected part of their long-term strategy. Certainly worth a try, we believe.

Our forecasts for NMP do not include significant boost from N-Cage sales: 2003 volumes are forecast to be 1m, revenues EUR285m (1.2% of NMP total). In 2004, GameDeck volume forecast is at 4m, revenues at around EUR1bn (4% of NMP total).

n-gage tuleb myyki 7. oktoobril. samal ajal tuleb turule ka 10 mängu, hinnaga 25-35€. jõuludeks peaks mängude hulk kasvama 20le.
alguses on saadaval järgnevad mängud: Tomb Raider, Tom Clancyn Splinter Cell ja Ghost Recon, Rayman 3, Sonic, Red Faction 2, Tony Hawk's Pro Skater ja Marcel Desailly Pro Soccer.

2004.a. kevadel peaks myyki tulema ka Nokia oma mäng, Pathway to Glory.
www.n-gage.com
Üks selline vaade asjale juurde: Mul on lapsel nii vana GameBoy Color kui uus GameBoy Advance. Viimane ost tehtud juba kaks aastat tagasi ja nii nagu iga teine asi siin ilmas kõiki ära tüüdanud. Oletame, et ükspäev aastal 2004 on meie kodupoes Nokia uus ja sillerdav aparaat. Mina arvan küll, et mingi hetk tuleb ostuotsus, sest midagi muud ju nagu ka kõrval ei ole. Või on? Kui miski eriti edev Nintendo on, siis ehk jah võtab hoopis selle. Aga pole kuulda, et tuleks.

Niisiis point, mida ma tahtsin öelda, et vaevalt ma ostan järgmise GameBoy Advance kuna mul vana juba on ning mänge on ka kuhjaga. Küll aga ehk ma teen käivet Nokiale ning arvatavasti ma pole üksi.

Teine asja mõjutav killer otsus on see, kuidas selel kompatiibluseasjaga lugu on. Kindlasti mõjutab igasugu ostuotsuseid see, kui ma saan jooksutada Nokia peal midagi sellist, mis mul juba olemas on ning samas tunnen puudust mingist eriti vingest featuurist või 3D-st mida ainult Nokia pakub. Muideks, Joel Spolsky kirjutab sellest "muna ja kana" probleemist pikemalt siin.

Ohud pole mitte Nintendos, vaid jah natuke hinnapoliitikas (No ei osta lapsele näiteks $300 eest uut mängukonsooli kui see eelmiset parem ei ole) ning asja üldises väärtuses. Kui asjal kole disain vms äpardus küljes, siis jääb ostuotsusest vajalik 10% puudu ja äri tegemata.