Vast isegi kasulikum mitte liiga keerulise jutuga ohvreid tülitada, lähevad veel sõnade tähendusi uurima ja 'kaduma'.
Omniva: Teie pakki ei saanud kohale toimetada, kuna tasu 1,99 EUR ei laekunud. Maksta saab klopsates jargmisel lingil: t.co/JZnlfd5BQc
Kusjuures Omniva kaudu pole ma see aasta midagi tellinud ega saatnud.
Läks mõni aeg mööda, öösel tuli järgmine sõnum numbrilt: +48453424377
LHV: Hea klient, teie kaart on turvakaalutlustel blokeeritud, blokeeringu tuhistamiseks jargige linki t.co/3WdZADDzHc.
Ausalt öeldes mul hakkas see möga kolme g-ga juba närvidele käima. Asusin siis uurima et mis kuradi suunakood see selline on, kuskohast sellised sõnumid laekuvad. Otsing andis vastuseks Poola. +48 algusega.
Ma ei tea, kes need ahvid on kes taolisi sõnumeid saadavad ja vaevalt et neid keegi üles leiabki aga kui leitakse, siis sõrmed võib oksakääridega natuke lühemaks küll võtta või nõelad küünte alla ajada. Peaasi et neile meelde jääks.
Pika mula lühike kokkuvõte: sellise sisuga kirjad tuleb ära kustutada, mitte vajutada sõnumis saadetud lingile.
"Stealth"
Rakveres elav 49-aastane naine kaotas netikelmidele 85 000 eurot. Kuidas kurat, neil lollidel nii palju raha saab olla ?
ega see on suur töö sellised inimesed "välja sõeluda" ja siis veel "nõusse saada"...kasutaksid nad oma visadust ja oskusi millegi kasuliku turundamiseks saaksid nad mitu korda rohkem kasu
Värske petuskeem ka meie armsasse emakeelde ja kodumaale jõudnud (AI abiga).
Pisarakiskujast “lõpumüügid”
Ametkond tegutseb taas, vana kulunud plaat aga viksab ja viskab ühe koha peal, ausam oleks juurde panna sildike - tegu on sisuturundusega
Kui keegi juhuslikult juttu ei näe, siis siin väidetakse et telefonipetturid(enamuses see tööstus toimetab ukrainas) kasutavad meil vabalt ostetavaid kõnekaarte ja see on ikka eriti hull, sest ostmisel isikut tõendavaid dokumente, sissekirjutust, tööraamatut, pangakonto seisu ja terviseandmeid ei küsita, ühesõnaga on nagu väga paha värk sellega. Ja sihuke jama tuleb viivitamatult lõpetada.
Kõnekaardi kasutamine välismaal on üks peavalu. Juhuslikult tean, sest olen proovinud. Essaks pead sa selle koduvabariigis telefoniga paaritama, siis kandma peale raha, siis aktiveerima 3-7 päevase paketi jne. Muideks, Poolas ma ei saanudki eesti kaarti toimima, sest tele2-l oli miski linnuke poola operaatori lepingus kooskõlastamata. Nüüd vist peaks toimima, pärast suhteliselt tülikat sebimist, mille ette võtsin. Seega on see jutt, mida artiklis pisarakiskumise saatel raiutakse, üpris ebausutav.
Suht lõbus oli siinkohal lugeda veel väidet, et jummal küll, ise nägin kui üks kahtlane tüüp ostis korraga 200 kõnekaarti, ei tea mida nendega nüüd küll tehakse, sest kaarte on ühes müügikohas tavaliselt 1-10 tükki. Hiljuti just ostsin lapsele ja endises statoili butiigis oli valida ainult kahe numbri vahel.
Petturite helistamine käib juba ammust aega läbi sõbralike e-mobiilioperaatorite ja kasutada võid seal ükskõik mis numbrit, sinu-minu-presidendi oma, ilmselt võib sulle ka su enda telefoninumbri pealt helistada, kui neil sedapalju huumorisoont oleks.
Vahetevahel tuleb kõnesid - olete mulle helistanud? kuigi ma tegelikult ei ole. Sai see erilise hoo sisse, kui paaril korral järjekordse telefoni otsas ulguva muti persše saatsin. Eks nad siis panid selle kuhugi listi, mida kasutatakse. Nüüd on nagu jälle rahulikumaks jäänud. Operaator laiutab käsi, nemad midagi teha ei saa ja ju siis nii ongi.
Pealegi, meil toimuvad vist rohkem pangakonto pettused, kus mutike oma koodid teele saadab ja teda paenavast millist suht valutult vabaneb. Ei usu eriti, et keegi otseselt boldi tõuksiga viiekordse maja rõdudelt allavisatud rahanutsakuid kokku korjamas käib. Viimasel juhul peaks petistele suht lihtsalt jälile saama.
Väike update etteantud teemal, kuigi pealkiri tahaks samuti muutmist.
Viimasel ajal on tulnud ridamisi kõnesid, kus keegi midagi ei räägi. Vanasti hakkas vähemalt mingi vanamutt makilindilt soiguma, või mõni krapsakas neiu rääkima midagi peatsest sotsiaalministeeriumi tagasimaksest, nüüd puhas eetrivaikus. Nii endal, kui lähikondsetel sarnased kogemused ja toru visatakse paari sekundi jooksul hargile tagasi.
Kui algul mõtlesin ohvrite selekteerimisest keele alusel, siis viimaste kõnede puhul olen vastu võtnud ja pole vajalikuks pidanud midagi öelda, ammugi end tutvustada, nagu oleks viisakas. Järgneb sama käitumismuster.
Spekulatsioonid, mis võiks antud juhul tehtud kõnede eesmärk olla, on oodatud.
Meelitatakse tagasi helistama minutihinnaga 69000€?
Pannakse kokku võimaliku ohvri profiili?
Või on operaatorid lõpuks tehniliselt sekkuda suutnud ja toimub kahtlaste numbrite cutoff?
To: mercury
Kui oleks kahtlase numbri cutoff, siis ei helistaks mitte keegi sulle sellelt nubrilt.
Võibolla algul kontrollitakse kas toru võetakse, siis läheb nimekirja hilisemateks tegudeks. Võibolla masin helistab läbi.
Variante on tõesti mustmiljoon.
Tegu võib olla ka katsega ümbritsevate helide arvelt geolokatsiooni teostada ![]()
Selle peale ei kohe tulnudki :))
Korjavad hääle sampleid AI kloonimise jaoks?
Olevipoeg
Sel juhul see toimiks, kui üks ai-agent teisele samasugusele helistaks ja mobiil-id koode välja üritaks petta.
Täna oli ÄP Raadios saade, mille pealkirja ei mäleta, kuid seal jõuti teemani seoses hiljuti avastatud “ettevõtega”, mis pakkus petturitele kohalike numbrite pealt helistatavate petukõnede teenust. Väidetavalt leiti sealt ka füüsiliste sim-kaartidega sim-boksid, mida hallates sai kiirelt numbreid vahetada. Ühesõnaga üleeilne päev.
Kahjuks ei avastatud antud kohta niimoodi, et mobiilioperaatorid, kes kindlasti asukohta määrata suudavad, vaatasid et vähe kahtlane värk, kui ühes kindlas kohas toimetatakse kümnete või sadade kõnekaartidega ja siis kärmelt politseid teavitasid. Ei-ei, raha ju tuli ja see on ometi bisnis.
Asjale satuti peale kurjategijate omavahelise arveteklaarimise tagajärjel tehtud süütamise uurimise käigus.
Siinkohal tekibki naiivne küsimus, kas mobiilioperaatoritel poleks kohustust sellistest sim-kaartide pesitsemiskohtadest automaatselt teada anda, kuritegevuse eos ära hoidmiseks?
Pigem ikka selle petuskeemi jaoks, et helistatakse võltshäälega kellelegi sugulasele ja palutakse raha üle kanda. Et on vaja autoavarii või mingi erakorralise kulude katteks kiiresti raha laenata.