Nebiuse aktsia

Kas praegu on hea aeg osta Nebiuse aktsiat? Neil on megalepingud Microsoftiga (17.4 B USD) Metaga (3 B USD) ja kogu computing on välja müüdud. Kas kasvavad edasi või on osa mullist?

Pikas plaanis on iga aeg hea aeg Nebiust osta. Nebius pole lihtsalt üks startup, nad on juba praegu rahamasin ja neil on strateegilised lepingud suurte techidega. Nebius on positsioneerunud kui suurim neocloud Euroopas, mis võib sobib hästi Euroopa firmadele, kes tahavad AI-d ilma USA hiidpilvede sõltuvuseta. Kui AI-boom jätkub ja nõudlus arvutusvõimsuse järele kasvab (mis on praeguse trendi jätk, isegi kui on ajutisi tagasilööke), võib Nebius olla just üks neist firmadest, mis kasvust kõige rohkem kasu lõikab. Alternatiivid, mida vaadata on nt CoreWeave, mis on USA-põhine AI-infra pakkuja või IREN, millest Tanilas ja Maasik igal nädalal pikalt räägivad ja ka just jälle kokku ostma hakkasid.

1 Like

Ma olen teinud panuse IRENle. Vahepeal müüsin ära, nüüd hakkasin vaikselt tagasi võtma. Mulle meeldib nende panus mahule. Lisaks taastuvenergia.
NBISga olen ettevaatlikum. Mulle ei meeldi interneti foorumites Nebiust promovad grupid tunduvad natuke cult-likud. Paljud tunduvad olema venelased, kelle jaoks Yandexi edu on justkui ainuke tõestus mida vaja ja Nebiuse loojat peetakse geeniuseks. Kõik vastuargumenteerijad tambitakse kohe maha. See teeb mind ettevaatlikuks. Nebiust peetakse ka laiema ampluaaga tegijaks, mitte lihtsalt GPU mahtude pakkuja vaid kogu integreeritud teenus, hardware plus software. Minu hinnangul võib selline lai hajutatus ka nende vastu töötada.
Remains to be seen

1 Like

Käive kasvab, aga kasumit arvatakse alles 2027 või 2028. Lepingud Microsofti ja Metaga on 5a ja need annavad kindlust. Enne toodud Yandexi kommentaaril on iva, mida olen ka ise tähele pannud. Aga ma vaataksin pigem numbreid. Jälgin huviga.