Mõtle iseseisvalt - LHV Pensionifondid

Klipp 1

Klipp 2

Nüüd ka korralikult helindatud

LHV - Sinu Raha

:)
IRW...päris head :O)
NB! Soovitav on need klipid enne vaatamist endale arvutisse downloadida, otse vaatamisel ei pruugi korralikult mängida.
:-( kahjuks minu arvutil pole heli. Kas keegi jutustaks teksti lühidalt ümber? (mõttetu küsimus)
Heimar Lenk sobiks vaga hasti :)
kas ma olen ainus, kes arvab, et Lenk-Saagim on nagu + ja -, sobivad ideaalselt.
yle hulga aja säravad staarid. äkki leiavad reklaamigurud ka selle kunagi yles?
MSM: Sisuliselt oluline tekst kogu bussiklipi jooksul, kus see tüüp juhi juurde kargab: "PANKA! Teki järele!"
tōsiselt head ;)
Aitähh tonuonu.
Kurvaks teeb see, et inimesed neelavadgi selle roostes konksu alla. Need igasugused kingitused tuleb ju liitujal ise kinni maksta - liitumistasu, haldustasu.
ma küll ei näe neid klippe, kuna ma istun NII turvalises võrgus, aga ma kujutan ette. Iroonia ruulib.

mitte et need numbrid nüüd midagi väga näitaks, aga mõtlesin et siis võrdlen LHV aktsiapensionifondi ühe teise fondiga, millele LHV oma PANKA, teki järele! reklaamis viitab. Kes tahab teada millest jutt, võtab kätte tänase Äripäeva lehekülg 17 ja vaatab ise järele.

Niisiis tänasest äripäevast loen:

NAV osaku kohta LHV 10.53 EEK
NAV osaku kohta TEKKE JAGAV FOND 10.85 EEK (ehk siis +3% edu võrreldes LHV fondiga - fondid alustasid samaaegselt, mistõttu selline võrdlus on pädev).

12 kuu jooksev tootlus LHV +6.47%, see teine fond +7.59% (ehk siis +1.12%). Aasta algusest tootlus 7.34% vs 6.48% (ehk siis -0.86%). Viimane võrdlus on pisut LHV kasuks, aga see on ka kõik. Kui meid ootab ees laks arenenud turgudel (nagu vist siingi foorumis paljud arvavad), siis ma pakun, et saabub väike muutus ka selles võrdluses. Aga see on muidugi oletus, mitte fakt.

Samas see teine fond on esimesest 6x suurem, mis teeb tegelikult hea tootluse pakkumise ka tiba raskemaks. Aga see on muidugi juba selle teise fondi mure.

Need tootluse võrdlused on tehtud NAV baasil, mis sisaldab haldustasusid, sisenemistasud on samad ja selle teise fondi väljumistasu on tõesti 0.5% kõrgem, aga noh, tootluse vahe vähemalt vaadeldaval perioodil kompenseerib selle.

Ja lõpuks. Kas LHV polnud ise mitte see, kes jagas mingit nänni - särke ja teab veel mida. Et miks siis nüüd ironiseerida? Kas te seekord ei jagagi midagi?
Eelviimases lauses pidasin silmas eelmist liitumisvooru - siis oli vist see särgikampaania?
vaatasin ka neid klippe. väga toredad. aga ma ei saanud aru, mille põhjal see bussijuht midagi iseseisvalt otsustanud oli. tal olid käes mingid udused flaierid - kas need olid reklaam (iseseisev ostustamine või?) või olid need siis mingid tasuta piletid kuhugi või misasjad?
hei matrox,

kahju et sa klippe ei näe muidugi. Võibolla kui oleksid näinud siis ei oleks sellist juttu ka kirjutanud. Mis mõtet on võrrelda mingi lühikese perioodi tootlust ja tuua välja endale soodsaid aspekte?

Seda võib teha Sampo oma telereklaamis manipuleerides tavalise televaatajaga aga miks sa siin foorumis sellist demagoogiat kirjutad?

Ma võiks ju siin pikalt jahuda sellest kuidas meie Intressifond on peajagu üle teistest, kaasaarvatud eelmainitud panga omast ja kuidas teises perioodis meie aktsiafondi valinud on teinud kõige parema valiku (vaata äripäeva arvutusi näiteks).

Vaadata ainult lõplikku NAV-i ja mitte ajalugu (s.t. hindu millega inimesed ostsid) on juba suhteliselt pealikaudne, samuti mitte vaadata tulevikupotentsiaali ja strateegiaid on pealiskaudne.

Olen hämmastunud jätkuvalt sellise kommentaari üle aga ei sooviks kindlasti siin mingit sõnasõda algatada, nii et peace!:)

Aga mis irooniasse puutub, siis jah me ei mingi nänniga ennast ei reklaami küll. Aga isegi kui reklaamiks siis hea nali kulub minu arust ikka ära. Kui keegi meie üle nalja viskaks ja sellega meile populaarsust tooks siis ma oleks väga õnnelik ja naeraks kaasa...

tõnno
piece = peace:))
hei matrox,

kahju et sa klippe ei näe muidugi. Võibolla kui oleksid näinud siis ei oleks sellist juttu ka kirjutanud. Mis mõtet on võrrelda mingi lühikese perioodi tootlust ja tuua välja endale soodsaid aspekte?

Seda võib teha Sampo oma telereklaamis manipuleerides tavalise televaatajaga aga miks sa siin foorumis sellist demagoogiat kirjutad?

Ma võiks ju siin pikalt jahuda sellest kuidas meie Intressifond on peajagu üle teistest, kaasaarvatud eelmainitud panga omast ja kuidas teises perioodis meie aktsiafondi valinud on teinud kõige parema valiku (vaata äripäeva arvutusi näiteks).

Vaadata ainult lõplikku NAV-i ja mitte ajalugu (s.t. hindu millega inimesed ostsid) on juba suhteliselt pealikaudne, samuti mitte vaadata tulevikupotentsiaali ja strateegiaid on pealiskaudne.

Olen hämmastunud jätkuvalt sellise kommentaari üle aga ei sooviks kindlasti siin mingit sõnasõda algatada, nii et peace!:)

Aga mis irooniasse puutub, siis jah me ei mingi nänniga ennast ei reklaami küll. Aga isegi kui reklaamiks siis hea nali kulub minu arust ikka ära. Kui keegi meie üle nalja viskaks ja sellega meile populaarsust tooks siis ma oleks väga õnnelik ja naeraks kaasa...

tõnno
:-)) Seda irooniat esindan siin vist mina. Ma üldse ei reklaami LHV fondi vaid ironiseerin nende üle kes meelitavad nänniga (ÜP, Sampo). Inimesed arvavad, et seda teist sammast on rohkem pangal vaja.
See mind küll üllatas, et matrox, targa mehena, kohe tuld võttis. Kas siis pikaajalist investeeringut saab mõõta esimese aasta järgi!
Mina valisin samba investeerimisstrateegia ja hooldustasu järgi. Kas keegi valis teki või T-särgi pärast?
Teine klipp kusjuures rohkem meenutab Hansa reklaami selle jalgratta taga lippamisega (Veerpalu veesuuskadega kaatri taga). Isiklikult küll asja võtma ei peaks. Väike pila on alati abiks :)
matrox,

milleks ajada lihtsalt lolli iba ja üritada mõttetus kohas tekitada pseudoprobleem:) Mis puutub siia tootlus or whatever lühiajalised numbrinäidud - vaata kas või seda kuis Noores Pensionäris iga päev liider muutub (tee üldistus sellest)?!

Iva on selles, et siin on juttu reklaamidest ja nende headusest, mitte sellest, et EYP taga on rootsi sots. demokraadid või mis iganes. Hansa reklaam oli minu meelest hää kui tuli, kuid need LHV kaks reklaamklippi lihtsalt mängivad EYP ja Hansa väga kobedalt üle. Ole norm ja tunnista, et need kaks klippi on väga kõvad.
tõnno, ok peace jah, aga miks ennast reklaamida siis teiste (olgugi et ka minu enda arvates küsitava väärtusega) reklaamikampaania mahategemisega. oli seal teie reklaamis kuskil mingi positiivne sõnum ka?

msm, ma valisin selle järgi, kus mul endal käsi sees, aga mulle näib välise vaatluse põhjal, et päris paljud valivad ikka ka teki ja padja ja nii edasi järgi. paraku.

muuseas, kas sa tõnno oled valmis avama pisut neid intressifondi hea tootluse tagamaid? Kuigi ka ma isiklikult olen promonud high yield võlakirju, on junk bondid minu isikliku arvamuse kohaselt siiski mõnevõrra ebakohase riskiga instrumendid ühele VÕLAKIRJA PENSIONIfondile. Ja teil on vist junk (ehk siis viisaka nimetusega high yield) bondi oma fondis midagi 30% kogu fondist? Või kuidas?

Mõnel teisel fondil on tingimustega ära keelatud madalamas reitingus kui BBB olla. Mis tähendab kaotust tootluses. Kahjuks. Aga veelkord, minu isiklik arvamus on, et ainult võlakirjadesse investeerivale pensionifondile EI SOBI junk (teie definitsiooni kohaselt high risk) bondid kui liiga riskantsed investeerimisobjektid.
olen norm ja tunnistan, et mulle meeldib LHV klipp kui paroodia, aga mina kui investor ei teeks selle põhjal mingit otsust. sest see räägib mulle samavähe müüdavast asjast kui teised reklaamid.

kusjuures mulle meeldib neist kahest ainult esimene, teine on minu arust lihtsalt tobe. sama tobe kui see originaal, mille järgi see tehtud on. eelmine hansa reklaam - see grapsiga - oli selgelt mõttekam ja ruulis täiega. see uus on eelmise hale vari.

aga kuidas iroonia müüb ka? hästi?