To: kristjan.lepik
Ma muidu taolist küsimust ei küsi, aga kui inimene kedagi teist oma usku tahab pöörata ja läheb selletarvis massidesse, siis on see usutavasti asjakohane. Kui üksikud anomaaliad välja võtta (a la Eesti Telekom alla 50EEKi, mis suure tõenäosusega enam ei kordu), siis palju on sinu viimase kolme aasta keskmine tootlus (palun arvesta sinna ka kontol seisev cash)? Nii tunnetuslikult - kui suur osa sellest tootlusest on saadud puhtalt tehniliste indikaatorite jälgimisest ja palju on seal kõhutunnet, mis tekib aastatega?
ooo...mmmm...ma mäletan neid ilusaid päevi, kui telekom oli ~45 EEKi. Sai siis ostetud. Vaese inimese võimalus...:). Müüdud sai kusagil 80 kandis. Vanad head ajad.
Mulle meeldib see pealkiri väga :)
TNT, ma eelistan kauplemisega teenida 100%. Aastast aastasse. Eks näis, kellel ennem "law of diminishing returns" vastu tuleb.
Loowi, ma ei ole oma isiklikku tootlust avalikult välja toonud, tundub kuidagi ärplemisena. Aga kui see oleks alla 20%, siis ma ei näeks kauplemisel mõtet. Ja mida aeg edasi, seda vähemaks on jäänud koguaeg kõhutunnet ja otsused sünnivad objektiivselt ja ratsionaalselt tehniliste näitajate põhjal.
Lisaks - ega ma kedagi "kaupleja usku" pöörata ei ürita, kuid väitele, et aktiivse kauplemisega pole võimalik raha teenida, olen alati nõus vastu vaidlema. Kõik sõltub kauplejast.
Lisaks - ega ma kedagi "kaupleja usku" pöörata ei ürita, kuid väitele, et aktiivse kauplemisega pole võimalik raha teenida, olen alati nõus vastu vaidlema. Kõik sõltub kauplejast.
Pigem sellel FIT, kes väiksema taustsüsteemi valib. so. siis minul. Kuigi jah, unistan sellest ajast. Kihvt ju oleks, et piir ees võiks pinsile jääda....Aga unistused on selleks, et nad ei täituks, küll aga oleks kuhu püüelda. Või midagi sellist.
See % on vähemalt minu jaoks ainult näitaja, kas oled sel aastal tööd teinud või niisama tatti nokkinud. Seega ei oleks vaja seda juttu mis siin aetud väga tõsiselt võtta, rohkem nagu näitab see seda, et viimasel ajal on hullult igav. Vähemalt minul.
See % on vähemalt minu jaoks ainult näitaja, kas oled sel aastal tööd teinud või niisama tatti nokkinud. Seega ei oleks vaja seda juttu mis siin aetud väga tõsiselt võtta, rohkem nagu näitab see seda, et viimasel ajal on hullult igav. Vähemalt minul.
TNT!! "Ma mäletan tegelast kes 97 kohaliku saviga suutis 20 000st kasvatada mitusada milkut. Noh, aga see ei jäänud tal alles..... "
20 000 st mituSADA milkut???? Palun seleta nüüd natukene lahti, et kuidas see võimalik oli?
20 000 st mituSADA milkut???? Palun seleta nüüd natukene lahti, et kuidas see võimalik oli?
Karumõmm,
Ma tean näiteks kaht sellist tegelast, tõsi küll, mitte 20 000 vaiod 40 000-st. Ja kasvatamise valem oli äärmiselt lihtne - ajakirjanik teeb trükivea ning kirjutab tuhande asemel milli - aga kõik usuvad, et nii ongi .-)
TNT vist uskus kahh :-)
Ma tean näiteks kaht sellist tegelast, tõsi küll, mitte 20 000 vaiod 40 000-st. Ja kasvatamise valem oli äärmiselt lihtne - ajakirjanik teeb trükivea ning kirjutab tuhande asemel milli - aga kõik usuvad, et nii ongi .-)
TNT vist uskus kahh :-)
Veelkord mõminat - Kristjan, sa räägid, et alla 20% tootlus p.a. oleks häbiasi... Kui sa selle ilusti eeldatavasti peamiselt USAs oled ära teeninud, siis on see sul ka currency adjusted, arvestades, et enamus sinu tarbimist on ikkagi eegi (ehk siis euro) -põhine...??? EUR/USD ju on meil viimasel aastal "ilusti" liikunud.
Velikij, ma ise kartsin ka, et TNT-l "tuhh" ja "milku" olid sassi läinud. Ca 20 000st "mitusada tuhhi" teinud vendi (mitmuses!) tean isegi.
Ma nagu nii tuhm, sõbrad ka ei ole.
Ja see oli üsnagi võimalik.
Neid mitmesaja mehi muidugi oli vist linna peale ühe käe sõrmedel lugeda.
Ja see oli üsnagi võimalik.
Neid mitmesaja mehi muidugi oli vist linna peale ühe käe sõrmedel lugeda.
Ega me ei arvagi :-)
Kui arvaks, poleks sellist kommi jutulõime sisestanud :-)
Love, Peace & Happyness!
Kui arvaks, poleks sellist kommi jutulõime sisestanud :-)
Love, Peace & Happyness!
Karum6mm, ma ei tarbi seda raha millega kauplen :)
Ehk seega - valuutatreider ma pole ning kuna eeldatavasti võin dollaris rahasid vajada ehk 5.a. pärast, siis ei morjenda mind eriti praegustelt tasemelt ka valuutakurss.
Kuna valuuta on nullsummaga mäng, siis pole mõtet paanitseda. Kuid dollar oli kõrgemal ja oht languseks suurem, siis aeg-ajalt hedge'sin positsioone futuuridega.
Ehk seega - valuutatreider ma pole ning kuna eeldatavasti võin dollaris rahasid vajada ehk 5.a. pärast, siis ei morjenda mind eriti praegustelt tasemelt ka valuutakurss.
Kuna valuuta on nullsummaga mäng, siis pole mõtet paanitseda. Kuid dollar oli kõrgemal ja oht languseks suurem, siis aeg-ajalt hedge'sin positsioone futuuridega.
Ikkagi 20 000st midusada milli? TNT, palun täpsusta, et missuguste riskidega ning missuguste emitentide missuguste instrumentidega missugusel perioodil selliseid imetootlusi saavutati? Arvestades, et "mitusada milli" on mastaap, kus olid pankade aktsiaportfellid...
klepik, kogu selle kauplemise jutu ja viimase kommi taustaks vastad äkki mõnedele küsimusele.
1) Kas su kogemused kauplemisest on räägitud kui palgatööline kes kaupleb/võtab nägemust LHV rahadega?
2) Kui jah, siis kuidas puutub LHV possudes olev raha sinu vajadustesse 5. a. pärast?
3) Kui LHV omab possu USA aktsaites ning alludes eesti raamapidamisseadustele siis kuidas on valuuta teie jaoks nullsumma mäng? Tundub mingi väga kaval nipp siis olema oma realiseeritud/reliseerimata P/L eekides raamatutest läbikandmiseks.
4) Kas oma isiklike possude futuuridega hedge'minee nata kallis pole võrreldes kohalikes pankades pakutavate forwardite tingimustega, kui ma õieti mäletan siis min. lep. kogus kogus eur/usd's oli vist 100K usdi kandis või midagi sellist + colleteral? Või noteerib keegi sulle futuure ilma colleteralita... :-)
1) Kas su kogemused kauplemisest on räägitud kui palgatööline kes kaupleb/võtab nägemust LHV rahadega?
2) Kui jah, siis kuidas puutub LHV possudes olev raha sinu vajadustesse 5. a. pärast?
3) Kui LHV omab possu USA aktsaites ning alludes eesti raamapidamisseadustele siis kuidas on valuuta teie jaoks nullsumma mäng? Tundub mingi väga kaval nipp siis olema oma realiseeritud/reliseerimata P/L eekides raamatutest läbikandmiseks.
4) Kas oma isiklike possude futuuridega hedge'minee nata kallis pole võrreldes kohalikes pankades pakutavate forwardite tingimustega, kui ma õieti mäletan siis min. lep. kogus kogus eur/usd's oli vist 100K usdi kandis või midagi sellist + colleteral? Või noteerib keegi sulle futuure ilma colleteralita... :-)
mõmm, 20 000st 200 mio tegemiseks vajalikku võimendust oli võimalik tollal saada vaid optsioonidega. Teoreetiliselt oleks see võimalik olnud aga praktiliselt seda ei toimunud. Maksimaalsed võidud olid ehk paarikümne mio juures. 100-kordistati raha ehk küll aga ei 10 000-kordistatud:) See on müüt...
Ligi 100-kordistada on isegi viimastel kuudel olnud võimalik mitu korda Hansapanga optsioonidega, seda on ka tehtud, summad küll pisut väiksemad:) aga paarsada tuhat on ka raha...
Ligi 100-kordistada on isegi viimastel kuudel olnud võimalik mitu korda Hansapanga optsioonidega, seda on ka tehtud, summad küll pisut väiksemad:) aga paarsada tuhat on ka raha...
Kärner,
üks eeldus oli vale - rääkisin endast kui eraisikust aktiivsest kauplejast, seega ka küsimused 2 ja 3 vastuse saanud. Paljude klientide jaoks on oluline, et panen ka enda isiklikku raha soovituste alla (näiteks LHV Pro), sellega on neil garantii, et ma ei aja niisama ümmargust juttu.
4) Kohalikke pankade hedge'mise võimalused ei kannata mingit kriitikat, seetõttu ei rääkinud ka hedge'misest kohalikes tingimustes.
üks eeldus oli vale - rääkisin endast kui eraisikust aktiivsest kauplejast, seega ka küsimused 2 ja 3 vastuse saanud. Paljude klientide jaoks on oluline, et panen ka enda isiklikku raha soovituste alla (näiteks LHV Pro), sellega on neil garantii, et ma ei aja niisama ümmargust juttu.
4) Kohalikke pankade hedge'mise võimalused ei kannata mingit kriitikat, seetõttu ei rääkinud ka hedge'misest kohalikes tingimustes.
Küsisin huvipärast järgi, min. lot usdi üle futuuri kaubelda on 125K ehk 5% colleterali korral 6.25K igapäevaselt at the risk.
Kohalikes panakdes lühiajalist forward't teha 5% tagatisega pole mingi probleem. Selgitad äkki mis kohalikes pankades val.forwardite puhul kriitikat ei kannata?
Kahtlen, et rajataga eraisikul palju soodsamaid klibakate hedge'mis võimalusi leidub... :-)
Mnjah, tegelt oli 1-3 küsimuse kaugem mõte selles, et teha selgeks kes kommentaare jagab kas LHV palgatöölisest kaupelja või käib arutelu võimaliku alternatiivse lifestyle osas.
Oma raha pakutud ideedesse investeerimine on maitse ja marketingi strateegia küsimus pigem.
Ameerika maal näiteks on see maalkeritele suisa keelatud... :-)
Kohalikes panakdes lühiajalist forward't teha 5% tagatisega pole mingi probleem. Selgitad äkki mis kohalikes pankades val.forwardite puhul kriitikat ei kannata?
Kahtlen, et rajataga eraisikul palju soodsamaid klibakate hedge'mis võimalusi leidub... :-)
Mnjah, tegelt oli 1-3 küsimuse kaugem mõte selles, et teha selgeks kes kommentaare jagab kas LHV palgatöölisest kaupelja või käib arutelu võimaliku alternatiivse lifestyle osas.
Oma raha pakutud ideedesse investeerimine on maitse ja marketingi strateegia küsimus pigem.
Ameerika maal näiteks on see maalkeritele suisa keelatud... :-)
vahele teenustest :
Karner ,reeglina on kõik piiri taga soodsam.
Lhv eeliseks on ainult mugav võimalus raha edasi-tagasi liigutada ja saab omas keeles telefoniga teel vestelda ,ntx. optsioonidega kaubeldes on kohti kus saab sama hinna eest 10 korda rohkem lepinguid teha.
Samas- kohalikul turul on Lhv vist kõige soodsam.
Karner ,reeglina on kõik piiri taga soodsam.
Lhv eeliseks on ainult mugav võimalus raha edasi-tagasi liigutada ja saab omas keeles telefoniga teel vestelda ,ntx. optsioonidega kaubeldes on kohti kus saab sama hinna eest 10 korda rohkem lepinguid teha.
Samas- kohalikul turul on Lhv vist kõige soodsam.
Ifc, stocki osas on sul soodsamate tingimuste osas õigus. valuuta puhul see paraku nii pole, deskist või kaupelmissüsteemidest ei saa sa kuskilt alla 100K normaalset hinda. liiatigi veel fwd'le või sw'dele. see osa valuutaturust lihtsalt pole retail oriented... :-)
futuuride kasutamine oma isiklike possude hedgemiseks on üldse arusaamatu, kui need possud just usdis seitsme ja enam kohalised pole.... :-)
peace frds
futuuride kasutamine oma isiklike possude hedgemiseks on üldse arusaamatu, kui need possud just usdis seitsme ja enam kohalised pole.... :-)
peace frds